FEMALE TALK

Charlize Theron: Η αφοπλιστική απάντηση για τις φημολογούμενες πλαστικές

@2023 Gregorio Borgia/AP Images

Οι γυναίκες έρχονται πολλές φορές (περισσότερο από πολλές) αντιμέτωπες με σχόλια για την εμφάνισή τους, από μικρές μέχρι και μεγαλύτερες. Οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτήν μπαίνει στο μικροσκόπιο, οποιαδήποτε «ατέλεια» επισημαίνεται με κάθε τρόπο, οτιδήποτε κι αν συμβαίνει στη ζωή τους εκείνες καλούνται να μιλήσουν για την εξωτερική τους εμφάνιση. Κι αυτό συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα. Από μένα και τις συναντήσεις που μπορεί να έχω με ανθρώπους που έχω να δω καιρό σε μία βόλτα, μέχρι τη Charlize Theron και τις συνεντεύξεις της.

Η Charlize Theron μίλησε για την ομορφιά και τη νεότητα στο περιοδικό Allure. Και στα όσα είπε περιλαμβανόταν και η απάντησή της σε όσους σχολιάζουν ότι μπορεί να έχει κάνει πλαστικές επεμβάσεις στο πρόσωπό της απλά επειδή αυτό αλλάζει στο πέρασμα των χρόνων. H απάντηση της, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι η Charlize Theron αντιμετωπίζει τη ζωή με ειλικρίνεια, απλότητα και ευγνωμοσύνη.

«Το πρόσωπο μου αλλάζει και λατρεύω το γεγονός ότι αλλάζει και ωριμάζει», είπε η Charlize Theron. «Παρ’ όλα αυτά, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι έχω κάνει πλαστική προσώπου. Αναρωτιούνται τι έχω κάνει στο πρόσωπό μου. Κι εγώ απαντώ: “Σκ@@@ Απλά μεγαλώνω! Δεν σημαίνει ότι έκανα κακές πλαστικές. Αυτό είναι που συμβαίνει”», πρόσθεσε αφοπλιστικά η ηθοποιός.

Η Charlize Theron ξέρει ότι γυναίκες και άντρες δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα σε ό,τι αφορά το γήρας, όπως το γνωρίζει και κάθε γυναίκα που μεγαλώνει στον πλανήτη Γη. Η ίδια θέλει να εξαλείψει αυτή την ανισότητα.

«Πάντα είχα θέμα με το ότι οι άντρες μεγαλώνοντας αντιμετωπίζονται σαν το καλό κρασί που ωριμάζει, ενώ οι γυναίκες σαν λουλούδια που μαράθηκαν. Απεχθάνομαι αυτή την αντίληψη και θέλω να παλέψω εναντίον της, αλλά ακόμα πιστεύω ότι οι γυναίκες θέλουν να μεγαλώσουν με τον τρόπο που αισθάνονται ότι τους ταιριάζει», σημείωσε η ηθοποιός.

«Νομίζω ότι χρειάζεται να έχουμε μεγαλύτερη κατανόηση για το πώς όλοι κάνουμε αυτό το ταξίδι», εξήγησε η Charlize Theron. Η ίδια διευκρίνισε στην ίδια συνέντευξη ότι δεν θα επέβαλε πάλι στον εαυτό της να κάνει δραματικές αλλαγές στην εμφάνισή της για έναν ρόλο.

Η Charlize Theron το 1999 κέρδισε Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Monster όπου υποδύθηκε τη serial killer Aileen Wuornos. Για τον ρόλο της αυτό είχε χρειαστεί να πάρει 18 κιλά. Τότε δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να ξαναγυρίσει στο υγιές βάρος της. Κιλά χρειάστηκε να πάρει ξανά το 2018 για τον ρόλο της στην ταινία Tully κι η απώλειά τους μετά το τέλος των γυρισμάτων ήταν μία πραγματική πρόκληση για εκείνη.

«Θυμάμαι ότι προσπαθούσα επί έναν χρόνο να χάσω τα κιλά και πήρα τον γιατρό μου και του είπα “Νομίζω ότι πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να χάσω αυτό το βάρος” κι εκείνος μου απάντησε: “Έχεις περάσει τα 40. Ηρέμησε. Ο μεταβολισμός σου δεν είναι όπως ήταν“», είπε χαρακτηριστικά η Charlize Theron.

«Δεν θα κάνω ξανά ποτέ μία ταινία και να πω “Εντάξει, θα πάρω 40 κιλά. Δεν θα το κάνω ξανά, γιατί δεν μπορώ να τα χάσω», είπε στη συνέχεια.