CELEBRITIES

Η επιστροφή της Meg Ryan. Το τρέιλερ της νέας της ρομαντικής ταινίας και ο λόγος της αποχής της

@2023 Jordan Strauss/Invision/AP Images

Η Meg Ryan υπήρξε αγαπημένη ηθοποιός του αμερικανικού κοινού (και όχι μόνο) στα 90s. Υπήρξε το πρόσωπο που συνδέθηκε με τις ρομαντικές ταινίες που μας έκαναν να πιστεύουμε στον έρωτα, την αγάπη και το καλό που κερδίζει πάντα. Και μετά ήταν σαν να χάθηκε από το προσκήνιο. Κάπως έτσι, το trailer της νέας της rom com ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον David Duchovny, ενθουσίασε τους fans της. H ταινία What Happens Later, θα είναι η πρώτη της ρομαντική ταινία εδώ και 15 χρόνια κι αυτή που σηματοδοτεί το τέλος της 8χρονης αποχής της από τον κινηματογράφο.

Η 61χρονη Meg Ryan υποδύεται την Willa, η οποία καταλήγει να περνά το βράδυ της λόγω καθυστερήσεων στο αεροδρόμιο μαζί με έναν πρώην σύντροφό της, που τον υποδύεται ο David Duchovny. «Μερικές φορές υπάρχει η ερώτηση: “Θα καταλήξουν μαζί; Δεν θα καταλήξουν μαζί;”. Γι΄ αυτόν τον λόγο το What Happens Later, πάει το είδος των rom com ένα βήμα παρακάτω. Επιπλέον είναι για μεγάλους ανθρώπους κι ακόμα είναι ρομαντική και σέξι», είπε για την ταινία στο Entertainment Weekly η Meg Ryan. Πάτα play και δες το trailer.

Ο τελευταίος κινηματογραφικός ρόλος της Meg Ryan πριν από την ταινία αυτή ήταν το 2015 στην ταινία Ithaca που επίσης σκηνοθέτησε. Παρόλο που στο είδος των ρομαντικών κομεντί ήταν «βασίλισσα» και αν και σημείωσε επιτυχία και σε δραματικούς ρόλους, οι τελευταίες της ταινίες δεν ήταν εξίσου επιτυχημένες. Η ίδια «εξαφανίστηκε» από το Hollywood τα τελευταία 8 χρόνια. Και να γιατί.

Η Meg Ryan δεν στόχευε να γίνει ηθοποιός

Σε μία σπάνια δημόσια εμφάνισή της το 2018, η Meg Ryan εμφανίστηκε στο συνέδριο της Goop για την ευεξία και την υγεία και μίλησε με τη Gwyneth Paltrow για τον λόγο που άφησε πίσω της το Hollywood. Η ίδια δήλωσε ότι ήταν «πιο πολύ της αντίδρασης παρά προνοητική» σε ό,τι αφορά την καριέρα της στον κινηματογράφο.

«Δεν είχα σκοπό στ’ αλήθεια να γίνω ηθοποιός. Σπούδασα δημοσιογραφία και είμαι περίεργος άνθρωπος και ήθελα απλά να ξαναβγώ στον κόσμο και να βρω ποια είμαι σε σχέση με άλλα πράγματα και άλλους ανθρώπους και άλλα περιβάλλοντα», είχει πει χαρακτηριστικά για την αποχή της.

Η διασημότητα πρόσθεσε ένα ακόμα επίπεδο πίεσης στην προσωπικότητα της Meg Ryan, ενώ η ταμπέλα “America’s Sweetheart” που της έβαλαν τα media και το κοινό δεν βοήθησε. «Δεν ήξερα καν τι σήμαινε. Οι γονείς της Nora Ephron έγραφαν σενάρια για το παλιό Hollywood και υπήρχε κάτι σαν κι αυτό το America’s Sweetheart στα 40s και αποφάσισε μια μέρα να το πει για μένα και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν “Είναι καλό τώρα αυτό;”», είχε δηλώσει η Meg Ryan.

Το 2019 μίλησε στο περιοδικό New York Times και εξήγησε την απουσία της με τον πιο άμεσο και κατανοητό τρόπο: Είχε κουραστεί.

«Ένιωθα με έναν τρελό τρόπο ότι ως ηθοποιός, “έκαιγα” εμπειρίες ζωής. Ήμουν με κάποιο τρόπο πιλότος ελικοπτέρου ή δημοσιογράφος ή αλκοολική», εξήγησε η Meg Ryan αναφερόμενη σε ιδιότητες ρόλων που είχε υποδυθεί σε ταινίες όπως Courage Under Fire, When Harry Met Sally και When a Man Loves a Woman.

«Δεν ένιωθα σαν να ξέρω αρκετά για τον εαυτό μου ή τον κόσμο για να τα βγάλω στην υποκριτική μου. Ένιωθα απομονωμένη», σημείωσε έπειτα. «Έχεις μπει ποτέ σε ένα πολυτελές αμάξι και το εσωτερικό είναι όμορφο και δεν μπορείς να παραπονεθείς γι’ αυτό, αλλά δεν ακούς τίποτα από τον έξω κόσμο πια επειδή υπάρχει τόσο πολύ μέταλλο γύρω σου;», έφερε ως παράδειγμα για να εξηγήσει την απομόνωση που ένιωθε με τη διασημότητά της και το Hollywood γύρω της.

«Έχεις ένα μειονέκτημα ως νέος, διάσημος άνθρωπος γιατί δεν ξέρεις ποιος σου λέει την αλήθεια. Δεν παραπονιέμαι, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να είσαι γνωστός, αλλά υπάρχουν και θεμελειώδη μειονεκτήματα για ένα μέρος του μυαλού, του εαυτού σου και της ψυχής σου. Οι εμπειρίες μου ήταν πολύ περιορισμένες», συμπλήρωνε η Meg Ryan.

Αφήνοντας πίσω της το Hollywood, πέρασε περισσότερο χρόνο με τους δικούς της ανθρώπους, τον γιο της, Jack, που απέκτησε από τον γάμο της με τον Dennis Quaid, και την κόρη της, Daisy True, που υιοθέτησε μετά το διαβόητο τέλος αυτού του γάμου. Για το διαζύγιό της είχε κατηγορηθεί απο τα media που δεν μπορούσαν να συγχωρήσουν στην America’s Sweetheart τους ότι απίστησε κάνοντας σχέση με τον Russell Crowe.

H Meg Ryan αργότερα αποκάλυψε ότι ο Dennis Quaid ήταν αυτός που ήταν άπιστος για το μεγαλύτερο διάστημα του γάμου της, πολύ πριν εκείνη ξεκινήσει μία σχέση με τον συνάδελφό της.

«Ήταν μία σπουδαία ιστορία. Αλλα δεν ήταν η ιστορία της πραγματικότητας του γάμου μου για 9 χρόνια. Ο Dennis δεν ήταν πιστός σε μένα για πολύ καιρό κι αυτό ήταν πολύ επώδυνο. Έμαθα περισσότερα γι’ αυτό μετά το διαζύγιό μας. Ο καιρός μου ως “πέτρα του σκανδάλου” είχε ενδιαφέρον. Όσο οδυνηρό κι αν ήταν, ήταν ταυτόχρονα και απίστευτα απελευθερωτικό. Δεν χρειαζόταν να νοιάζομαι για το τι σκέφτονταν οι άνθρωποι», είχε δηλώσει στο In Style.

Τα τελευταία χρόνια της αποχής της, που έζησε περισσότερο καιρό με τα αγαπημένα της πρόσωπα, λοιπόν, δήλωσε «ευτυχισμένη» στο People. Το ίδιο διάστημα της αποχής της είχε σχέση με τον John Mellencamp με τον οποίο διέλυσαν τον αρραβώνα τους το 2019. Λίγους μήνες πριν τον χωρισμό τους η Meg Ryan είχε μιλήσει για τις προτεραιότητές της.

«Κυρίως προσπαθώ, τις 12 ώρες της μέρας που είμαι ξύπνια, για την ευτυχία των παιδιών μου. Απλά αυτό κάνω. Είτε ψάχνω τρόπους να τους προσφέρω αυτά που χρειάζονται, σκέφτομαι τι να τους πω και πώς θα ακουστεί σωστά, όλα αυτά τα πράγματα που κάνουν οι μαμάδες. Θέλω να είναι ευτυχισμένα», είχε πει.

Η ταινία What Happens Later κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023.