BEAUTY SHOPPING

4 κρέμες σώματος για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου το φθινόπωρο

iStock

Δεν ξέρω τι είναι πιο ενοχλητικό αυτή την εποχή: να μη βρίσκεις parking κάτω από το σπίτι σου ή να ξεφλουδίζεις αφήνοντας το μαύρισμά σου όπου κι αν κάθεσαι (σεντόνια, καναπέδες κλπ). Προφανώς και οι διακοπές τελείωσαν, μαζί και οι άπειρες ώρες ηλιοθεραπείας (με αντηλιακό πάντα). Προφανώς και το μαύρισμα δεν διαρκεί για πάντα, όμως, υπάρχουν τρόποι να το διατηρήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο, κουβαλώντας μαζί κι αυτή την ανέμελη αίσθηση καλοκαιριού στην επιδερμίδα σου. Η καλή ενυδάτωση με στοχευμένα προϊόντα είναι ένας από αυτούς.

Με λίγη επιπλέον φροντίδα και προσοχή, αλλά και με τα κατάλληλα προϊόντα στα χέρια σου, μπορείς να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και μαυρισμένη μέσα στο φθινόπωρο.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εξοπλίσεις το beauty οπλοστάσιό σου με κρέμες σώματος που είναι πλούσιες σε έλαια, με πιο κρεμώδεις υφές που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα, διατηρώντας το μαύρισμα και προστατεύοντας από την αφυδάτωση.

Οι περισσότερες από αυτές περιέχουν στις συνθέσεις τους συμπλέγματα που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης και ενεργοποιητές μαυρίσματος που προσφέρουν ομοιόμορφο μαύρισμα, παρατείνοντας τη διάρκειά του (κάποια έως και έναν μήνα). Παράλληλα, απορροφώνται άμεσα και μειώνουν την πιθανότητα ξεφλουδίσματος αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή. Αυτός είναι άλλωστε, ο μεγαλύτερος «εχθρός» του ομοιόμορφου μαυρίσματος. (Άλλωστε, μόλις αρχίσει να ξεφλουδίζει η επιδερμίδα σου, δυστυχώς η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει).

Μην ξεχνάς να εφαρμόζεις τις κρέμες, απλώνοντάς τις σε τακτική βάση (κυρίως μετά το μπάνιο) 2 φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

4 κρέμες σώματος που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα σου και θα διατηρήσουν το μαύρισμά σου:

Αυτή η αναζωογονητική και δροσιστική λοσιόν για μετά τον ήλιο έχει ανάλαφρη πλούσια υφή που απλώνεται γρήγορα και εύκολα στο δέρμα, προσφέροντάς μια άμεση αίσθηση ανανέωσης και δροσιάς. Ενυδατώνει και επανορθώνει το δέρμα από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και αποκαθιστά άμεσα την ισορροπία, προσφέροντας αναδόμηση και εξαιρετική ελαστικότητα. Η σύνθεσή της είναι εμπλουτισμένη με πούδρα από σπόρους φυσικού χαρουπιού, ένα φυσικό ενεργοποιητή μαυρίσματος που προσφέρει ομοιόμορφο μαύρισμα, παρατείνοντάς το plus δύο εβδομάδες.

Παρατείνει το μαύρισμά μέχρι και ένα μήνα και καταπραΰνει αμέσως την επιδερμίδα που έχει εκτεθεί στον ήλιο. Σχεδιασμένο με έλαιο Buriti φυσικής προέλευσης, το σύμπλεγμα Tan Acivator της Lancaster ενισχύει την παραγωγή μελανίνης για ένα χρυσαφένιο και ομοιόμορφο μαύρισμα που διαρκεί ακόμα περισσότερο. Αυτή η αναζωογονητική after-sun λοσιόν, περιέχει ένα σύμπλεγμα επανόρθωσης που καταπραΰνει αμέσως την επιδερμίδα σας. Μειώνει την πιθανότητα ξεφλουδίσματος και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Πέρα από το γεγονός πως καταπραΰνει την επιδερμίδα μετά την έκθεση στον ήλιο και ανακουφίζει άμεσα από τα σημάδια που προκαλούνται από τον ήλιο, η περιποιητική του σύνθεση με εκχύλισμα Βιολογικής Αλόης και προ-Μελανίνης παρατείνει το φυσικό μαύρισμα και παρέχει 48ωρη ενυδάτωση.  Δεν κολλάει και έχει μη λιπαρή σύνθεσή του απορροφάται γρήγορα ενώ βοηθά στην αποφυγή του ξεφλουδίσματος. Αφήνει απαλή και μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα. Plus: Οι νέες και βελτιωμένες συνθέσεις της σειράς NIVEA SUN σέβονται τη θάλασσα καθώς είναι απαλλαγμένες από φίλτρα UV Octinoxate, Oxybenzone και Octocrylene. Xωρίς paraben.

Η αναζωογονητική φόρμουλα περιέχει ένα καταπραϋντικό σύμπλεγμα, σχεδιασμένο για να ηρεμεί την αίσθηση καψίματος και να βοηθήσει στην ομαλοποίηση της αντιδραστικότητας του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο. Απορροφάται άμεσα, αφήνοντας το δέρμα απαλό και βελούδινο, ενώ παράλληλα, διατηρεί τo μαύρισμα για μεγαλύτερο διάστημα.