ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Angelina Jolie μεταμορφώνεται σε Μαρία Κάλλας στη νέα βιογραφική ταινία του Pablo Larraín

© 2023 /Carlo Allegri/ AP Images

Ο Pablo Larraín ο σκηνοθέτης των Jackie και Spencer αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες της Angelina Jolie ως Μαρία Κάλλας στη νέα του ταινία, που θα εξερευνήσει τη ζωή της θρυλικής Ελληνίδας υψίφωνου.

Βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες, η ταινία με τίτλο Maria θα αφηγηθεί την πολυτάραχη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της σπουδαιότερης τραγουδίστριας της όπερας. Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας στην οποία η Angelina Jolie θα ενσαρκώσει την ντίβα της όπερας, πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα και θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα οκτώ εβδομάδων στο Παρίσι, την Ελλάδα, τη Βουδαπέστη και το Μιλάνο.

Στο πλευρό της Angelina Jolie θα βρεθούν επίσης οι Pierfrancesco Favino (Adagio, The Hummingbird), Alba Rohrwacher (La Chimera, Hungry Hearts), Haluk Bilginer (Winter Sleep), Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog, Elvis) και Valeria Golino (Portrait of a Lady on Fire, Caos Calmo).

Το σενάριο, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από την απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, υπογράφει ο Steven Knight (Spencer, Peaky Blinders, Eastern Promises). Στους παραγωγούς της ταινίας συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά των Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach και Lorenzo Mieli.

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω την παραγωγή της Μαρίας, η οποία ελπίζω να φέρει την αξιοσημείωτη ζωή και το έργο της Μαρίας Κάλλας στο κοινό σε όλο τον κόσμο, χάρη στο υπέροχο σενάριο του Steven Knight, τη δουλειά ολόκληρου του καστ και του συνεργείου και ιδιαίτερα την εξαιρετική δουλειά και προετοιμασία της Angelina Jolie», έχει δηλώσει σχετικά με την νέα του ταινία σύμφωνα με το Hollywood Reporter ο Pablo Larrain, ο οποίος πρόσφατα έκανε πρεμιέρα της σκοτεινής κωμωδίας El Conde (θα τη βρεις και στην ελληνική πλατφόρμα του Netflix) στη Βενετία.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα κοστούμια της Angelina Jolie στην ταινία βασίζονται στα αυθεντικά ρούχα που φορούσε η Κάλλας. Η παραγωγή της ταινίας έχει συζητήσει με οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της PETA, σχετικά με τη χρήση vintage γούνινων αντικειμένων που παρουσιάζονται από τη συλλογή αρχείων του ενδυματολογίου Massimo Cantini Parrini. Λήφθηκε μια συνειδητή απόφαση να μην χρησιμοποιηθούν καθόλου αληθινές γούνες.