ΦΥΤΑ

6 εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν γρήγορα

Unsplash

Γενικά, η υπομονή δεν σε χαρακτηρίζει και τόσο σαν άνθρωπο. Θέλεις άμεσα πράγματα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου και τα φυτά που έχεις και φροντίζεις στο σπίτι σου, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φυτά που ναι μεν είναι ωραία, αλλά μεγαλώνουν με ρυθμούς χελώνας και σίγουρα θα «παίξουν» με τα όρια της υπομονής σου. Η παρακάτω λίστα, όμως, είναι ιδανική για εσένα και την ανυπομονησία σου. Σε αυτή θα βρεις 6 εντυπωσιακά φυτά που μεγαλώνουν στο πι και φι και δεν θα σε παιδέψουν καθόλου με τη φροντίδα τους. Διπλό το όφελος που θα έχεις!

6 εντυπωσιακά φυτά που μεγαλώνουν στο πι και φι

Πόθος

Η λίστα των πρασινάδων εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν στο άψε σβήσε ξεκινάει με τον πόθο. Ιδανικό φυτό και για εσένα που δεν είσαι πολύ συνεπής στις κηπουρικές υποχρεώσεις σου. Φρόντισε μόνο, να τον ποτίζεις μία φορά την εβδομάδα (εντάξει, και να ξεχαστείς για λίγες παραπάνω μέρες δεν έγινε κάτι).

Unsplash

Ντιφενμπάχια

Δεν θα βρεις πρασινάδα να «γεννάει» πιο γρήγορα νέα φύλλα από την ντιφενμπάχια. Μεγαλώνουν εντυπωσιακά και μαγεύουν με τις λευκοκίτρινες αποχρώσεις τους. Χρειάζεται ελάχιστη αγάπη από εσένα, αλλά μην το παραμελήσεις και τελείως. Κράτα τα προσχήματα.

Σπαθίφυλλο

Ακόμα ένα φυτό που μεγαλώνει γρήγορα είναι το σπαθίφυλλο, το οποίο μπορείς να μεγαλώσεις μέσα σε νερό, χωρίς χώμα μαζί με αυτά τα υπόλοιπα 9 φυτά εσωτερικού χώρου.

φυτά Unsplash

Φίκος λυράτα

Ο φίκος λυράτα είναι ένα φυτό ιδανικό για εσωτερικό, αλλά και εξωτερικό χώρο. Τα πελώρια, δερματώδη καταπράσινα φύλλα του εντυπωσιάζουν και παράλληλα έχουν γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.

 

Χλωρόφυτο

Γνωστό και ως φυτό αράχνη (spider plant), το χλωρόφυτο κάνει καλό στην υγεία σου φιλτράροντας την ατμόσφαιρα στο σπίτι σου, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει σε χρόνο ντετέ.

Παχίρα

Η λίστα «κλείνει» με την εντυπωσιακή παχίρα που μπορεί να ξεπεράσει τα 10 μέτρα σε ύψος αν την φυτέψεις έξω. Αν τη θέλεις για μέσα στο σπίτι, τότε το ύψος της μπορεί να φτάσει έως και τα 3 μέτρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κάνει γρήγορα!

φυτά Unsplash