CELEBRITIES

Γιώργος Καπουτζίδης για Αχιλλέα Μπέο: «Γελάω που σοκάρεστε»

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Σε εκπομπή του Talk Radio μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης. O ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου για τους ομοφυλόφιλους που προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Ο Αχιλλέας Μπέος, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, με αφορμή τη νίκη του στις Δημοτικές Εκλογές μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη που δεν είναι πρότυπο για τον ίδιο και την επιθυμία του να αποκτήσει παιδιά με τον σύντροφό του, χρησιμοποιώντας τη φράση «παράγουμε π@@@@@@@@». Η δήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από τα ενημερωτικά κανάλια εκθέτοντας όλο το τηλεοπτικό κοινό στη ρητορική μίσους και διακρίσεων του δημάρχου Βόλου προς τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας κι ο ίδιος, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέλαβε να μας προσγειώσει στην πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα όπου ό,τι μας σοκάρει έχει υπάρξει πρώτα η καθημερινότητα των ομοφυλοφίλων που μεγαλώνουν στη χώρα μας. Σε μία χώρα που παρότι θέλει να θεωρεί τον εαυτό της προηγμένο και πολιτισμένο, ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει ισονομία για τους πολίτες της, επιμένοντας να τους διαχωρίζει σε ζητήματα όπως ο γάμος ή η τεκνοθεσία σε σχέση με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

«Όταν αφήνεις το μίσος να υπάρχει μέσα σε μία κοινωνία και όταν δεν κάνεις κάτι για να σταματήσει, αυτό το μίσος θα εξαπλωθεί κι αλλού. Από τους γκέι θα πάει στους κοκκινομάλληδες, από τον Παοκτζή στον Αριανό. Δεν το αντιμετωπίσαμε ποτέ», αναρωτήθηκε εύλογα στην αρχή των δηλώσεών του για το θέμα.

«Εγώ γελάω που σοκάρεστε με αυτά που λέει ο Μπέος. Για ένα γκέι παιδί αυτές οι λέξεις είναι η καθημερινότητά του, με αυτό έζησα σε όλη μου την παιδική και εφηβική ηλικία και έκανα υπομονή. Απορώ πως δεν το ξέρετε», σημείωσε.

«Εδώ ο κ. Μπέος βγήκε και έκανε τις δηλώσεις που έκανε και υπήρξε κόσμος που πήγε να το στρογγυλέψει ότι είπε κάτι άλλο. Ποιος λογαριάζει που ο Αχιλλέας Μπέος έχει κάνει φυλακή, που έχει μπράβους; Τώρα δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο, κι ας έχει κλέψει κι ας έχει σκοτώσει κι ας κάνει κι εμπόριο όπλων, δεν πειράζει! Άμα με βολεύει εμένα, δεν έχω πρόβλημα. Καταλάβατε σε τι κοινωνία ζούμε; Σε αυτήν την κοινωνία ζούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Απόσπασμα από τις δηλώσεις του προβλήθηκε στην εκπομπή Το Πρωινό του ANT1.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη με αφορμή και πάλι τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο πλαίσιο της οποίας εκδήλωσε την επιθυμία του να αποκτήσει δύο αγόρια με τον σύντροφό του, αλλά και τη διευκρίνιση του μέσω Facebook, αφού η δήλωσή του αυτή έφερε αντιδράσεις. Ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε ήδη «απαντήσει» στον Θάνο Πλεύρη μέσα από ένα μακροσκελές post μέσα από το οποίο ανέλαβε να υπενθυμίσει σε όλους μας πράγματα που (θα έπρεπε να) είναι αυτονόητα.

«Ο κ. Πλεύρης είπε ότι οικογένεια είναι μία μαμά και ένας μπαμπάς. Καταλαβαίνετε πόσο προσβλητική δήλωση είναι αυτή και μάλιστα από πρώην υπουργό Υγείας; Είναι σαν να λέει στις οικογένειες αυτές ότι δεν είστε οικογένειες. Είναι σαν να λέει στις μητέρες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνες τους ότι είστε λειψές, στους πατεράδες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μόνοι τους ότι είναι λειψοί, ότι είστε κάτι λιγότερο. Δεν το είπε κάποιος πανελίστας.

Συζητάμε αν θα κάνει ο Τάιλερ με τον Κασσελάκη παιδί. Δεν είναι αυτό το θέμα. Εδώ υπάρχουν παιδιά υπαρκτά, είναι μια τελείως θεωρητική συζήτηση. Δεν νοιάζεστε για τα παιδιά που υπάρχουν και νοιάζεστε πώς θα πούμε τον Ηλία και τον Απόλλωνα; Τόσο ευαίσθητοι;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για τη θέσπιση του δικαιώματος στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει δηλώσει ότι ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια θα γίνει νόμος του κράτους μέσα στην επόμενη τετραετία.

«Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πολλοί γκέι άνθρωποι ζουν στο εξωτερικό. Έχουν επιλέξει να πάνε σε μια χώρα που τους σέβεται. Αυτό το νομοσχέδιο δεν το θέλουμε για να πάμε να παντρευτούμε όλοι. Εγώ δεν πρόκειται να παντρευτώ, εκτός αν είμαι τόσο τυχερός στη ζωή μου που θα ερωτευτώ τόσο πολύ μετά τα 50 μου και θα πω ότι παντρεύομαι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είναι ο μοναδικός τρόπος η πολιτεία να ζητήσει μία συγγνώμη για όλη την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί και μια αναγνώριση ότι δεν θα σας κρίνουμε πια διαφορετικά. Θεωρούμε ότι μπορείτε να είστε σύντροφοι ή θεωρούμε ότι μπορεί να είστε καλοί γονείς. Γι’ αυτό το θέλουμε. Είναι το πρώτο και μοναδικό χάδι που μπορεί να δίνει μια κοινωνία. Και δεν το δίνει».