CELEBRITIES

Αίας Μανθόπουλος: Στην εντατική ο ηθοποιός. Οι πρώτες πληροφορίες για την υγεία του

Papadakis Press Γιώργος Παπαδάκης

Μετά από έντονη αδιαθεσία μεταφέρθηκε στον νοσοκομείο ο γνωστός ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αίας Μανθόπουλος βρίσκεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου των Αθηνών. Την είδηση πως ο Αίας Μανθόπουλος νοσηλεύεται σε δημόσιο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε η σύντροφός του μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 κοινοποιώντας και τις πρώτες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Παρόλο που ο Αίας Μανθόπουλος δεν αντιμετώπιζε κάποιο γνωστό πρόβλημα υγείας, το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην περιοχή της Παιανίας, δεν αισθάνθηκε καλά και οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Η σύντροφός του, τα τελευταία 7 χρόνια, Ελισάβετ Σταμοπούλου μίλησε στο Πρωινό του ΑΝΤ1, για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού. Σύμφωνα με όσα είπε, ο Αίας Μανθόπουλος υπέστη εγκεφαλικό και η κατάστασή του είναι σταθερή και καλή.

Ο Αίας Μανθόπουλος υπήρξε κάποτε ένα αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο των ’00s με τον ρόλο του στη σειρά Δύο Ξένοι να τον έχει κάνει πολύ αγαπητό στο τηλεοπτικό κοινό. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια παράλληλα με την υποκρτική -τελευταία τον είδαμε στη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Το Κόκκινο Ποτάμι το 2020- δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον τομέα του τουρισμού στη Ρουμανία.

Στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης το 2022 ο ηθοποιός είχε αποκαλύψει την ιστορία πίσω από την ατάκα «Βρε Αία» που του έλεγε ο χαρακτήρας του Κωνσταντίνου Μαρκορά, που υποδυόταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος στη σειρά Δύο Ξένοι. Παράλληλα είχε μιλήσει για τον χαμό του ηθοποιού, που δολοφονήθηκε το 2008 στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, σημειώνοντας πώς είναι μία απώλεια που τον ταράζει πάντα.

«Ήταν μια τραγωδία και μας στοίχισε. Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Νίκο, ήμασταν μαζί στο ΚΘΒΕ. Το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε “βρε Αία, βρε Αία”, κάναμε πλάκα μεταξύ μας και το κράτησε κι έτσι το έβαλε και στη σειρά.

Όταν άκουσα για τη δολοφονία του έτρεξα στο στούντιο που έκανε γύρισμα ο Αλέξανδρος Ρήγας. Μαζευτήκαμε όλοι εκεί και είχαμε ταραχτεί. Ακόμα με ταράζει αυτή η ιστορία τρομερά, τόσο άδικος ο χαμός του», είχε πει χαρακτηριστικά.

Το 2022 είχε παραχωρήσει επιπλέον συνεντεύξεις με αφορμή τον θάνατο της Ειρήνης Παππά καθώς η σπουδαία ηθοποιός ήταν θεία του.

«Έχασα τη θεία μου αλλά νομίζω πως ήταν ένας άνθρωπος που εκπροσωπούσε όλη την Ελλάδα. Μόνο από τα σχόλια που διάβαζα στα social media δεν έχω λόγια εγώ να πω. Μόνο δηλαδή αυτά που γράφουν οι άνθρωποι καταλαβαίνω ότι πραγματικά την είχε αγαπήσει πάρα πολύ ο ελληνικός λαός για το ταλέντο, την ομορφιά, τις πολιτικές της θέσεις. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έλεγε ψέματα, ήταν ένας άγγελος επί γης και τώρα έχει πάει να συναντήσει τους υπολοίπους», είχε πει σε μία από αυτές τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην εκπομπή Στούνιο 4, της ΕΡΤ.

Ο Αίας Μανθόπουλος έχει αποκτήσει 3 παιδιά, ενώ παλιότερα είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με τη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, η οποία όπως είχε πει στην εκπομπή Super Κατερίνα έχει πλέον λήξει.

«Υπήρχαν κάποια προσωπικά προβλήματα τα οποία έπρεπε να λυθούν. Λύθηκαν, δόξα τω Θεώ. Νομίζω βρίσκομαι σε μια άλλη περίοδο ωριμότητας, μετά από διάφορα θέματα τα οποία συνέβησαν στην προσωπική μου ζωή. Είναι μια δικαστική διαμάχη που έχει τελειώσει εδώ και χρόνια.

Έχω δικαιωθεί. Υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία, βεβαίως δεν λύνονται πλήρως ανάμεσα στους ανθρώπους ποτέ, αλλά έχουν τελειώσει όλα αυτά. Είμαι πολύ περήφανος για τα τρία μου παιδιά, όλα σπουδάζουν, ακολουθούν τα ταλέντα τους», είχε πει χαρακτηριστικά.