BEAUTY NEWS

Τα βοτανικά συστατικά που αξίζει να εντάξεις στη ρουτίνα περιποίησής σου το φθινόπωρο

Γυρίζοντας πίσω, στα παλιά τα χρόνια, τα άνθη, τα βότανα και τα φυτά, αριστουργήματα της Φύσης, χρησιμοποιούνταν ως πρώτες ύλες για τη θεραπεία και τη διασφάλιση της υγείας καθώς και για τη γενικότερη προστασία και φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου, του σώματος και των μαλλιών. Η φύση στην υπηρεσία της ομορφιάς. 

Κι αν σκέφτεσαι ή έχεις ξεκινήσει να κάνεις στροφή προς το slow living (quality living) και natural beauty, με αφορμή την έναρξη του φθινοπώρου, εκτός από την ευεργετική επαφή με τη φύση, δεν έχεις παρά να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, φυσικά συστατικά όπως τα βότανα. Εκτός από τις μοναδικές ιδιότητές τους και της εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, θα σε βοηθήσουν να ρίξεις κάπως τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Παρακάτω ετοίμασα μία λίστα με τα βοτανικά συστατικά που αξίζει να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης σου αυτό το φθινόπωρο.

Τα βοτανικά συστατικά που αξίζει να εντάξεις στην ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου:

Χαμομήλι: Γνωστό για την καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση του, το χαμομήλι ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα ενώ οι αντισηπτικές του ιδιότητες ενισχύουν τη διαδικασία επούλωσης. Είναι πλούσιο σε πολλά στοιχεία με ευεργετικές δράσεις στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος σου.

Καλέντουλα: Πλούσια σε φαρμακευτικά ενεργά συστατικά όπως καροτενοειδή, φλαβονοειδή, γλυκοσίδες και τριτερπενοειδή, η καλέντουλα έχει καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση που βοηθά το ερεθισμένο και ταλαιπωρημένο δέρμα. Plus: Οι αντιμικροβιακές της ιδιότητες συμβάλλουν στη διαδικασία επούλωσης των πληγών. Mε ισχυρή αντιοξειδωτική δράση λόγω της ικανότητας εξουδετέρωσης των ελεύθερων ριζών αποτρέπει τα πρώιμα σημάδια γήρανσης όπως κηλίδες και ρυτίδες, ενώ η επουλωτική της δράση βοηθά στη λείανση των λεπτών γραμμών.

Λουίζα: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της, η λουΐζα τονώνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος.

Σιδερίτης: Γνωστός και ως «τσάι του βουνού», ο σιδερίτης είναι ένα φαρμακευτικό βότανο που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για την αντιμικροβιακή και θεραπευτική του δράση. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ικανότητα σε συνδυασμό με αντισηπτική δράση.

Λεβάντα: Κυρίως γνωστή για τις επουλωτικές και αντισηπτικές της ιδιότητες, η λεβάντα ανακουφίζει και προστατεύει από επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, εξασφαλίζοντας τέλεια ενυδατωμένη και υγιή επιδερμίδα. Η σμηγματορυθμιστική της δράση βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας της επιδερμίδας. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας ανακουφίζει από την ένταση και το στρες και απομακρύνει την αίσθηση μυϊκού πόνου, της κούρασης και της δυσφορίας.

Γεράνι: Ήπιο, εξισορροπητικό συστατικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθά στη μείωση της παραγωγής σμήγματος μέσω της στυπτικής του δράσης και διατηρεί το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο. Λειτουργεί μαζί με τα ενεργά συστατικά της κρέμας κάνοντας τη θαμπή και κουρασμένη επιδερμίδα να φαίνεται πιο υγιής και τονωμένη, συσφίγγοντας το δέρμα και απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα.

Από τη φύση στα καλλυντικά σου:

Κι αν αναρωτιέσαι με ποιον τρόπο μπορείς να αξιοποιήσεις όλες τις παραπάνω γνώσεις aka τις ευεργετικές ιδιότητες των βοτανικών συστατικών στη skincare ρουτίνα σου, οι Athonites ένα νέο ελληνικό brand που συνδυάζει περιποίηση και ευεξία με τη δύναμη της φύσης, το έκανε για εμάς πριν από εμάς. Αντλώντας έμπνευση από συνταγές που προέρχονται από μοναστηριακά χειρόγραφα, κρυμμένα σε βιβλιοθήκες αιώνων, που αφορούσαν στις απίστευτες ιδιότητες πιστοποιημένων οργανικών φυσικών συστατικών που καλλιεργούνται στην αγνή και “πλούσια” γη του Όρους Άθω (εξ ου και το όνομά του), το brand επέλεξε εκείνα τα αθωνικά φυτά και βότανα που θα φροντίσουν και θα θεραπεύσουν καλύτερα το δέρμα και σε συνδυασμό με ασφαλή δραστικά συστατικά δημιούργησε φόρμουλες υψηλής αποτελεσματικότητας.

Η ουσία του brand εντοπίζεται στην ενσυναίσθηση και τη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση, καθώς στο Όρος Άθως συναντάει κανείς μια πραγματικά ανόθευτη σχέση του ανθρώπου με το στοιχείο της Φύσης. Η “παρθένα” γη του Όρους Άθω, με πλούσια βιοπικοιλότητα (χιλιάδες είδη βοτάνων και λουλουδιών με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση) και μοναδικό μικροκλίμα κρύβει όλα τα οργανικά συστατικά που χρειάζεται το δέρμα μας!

Οι συνθέσεις των προϊόντων Athonites είναι clean, ενισχυμένες με ένα αποκλειστικό υδατικό έγχυμα από νερό που ρέει στις φυσικές πηγές του Όρους Άθω, εμπλουτισμένο με ένα μείγμα από πέντε Αθωνικά βότανα (δενδρολίβανο, φύλλα αμπέλου, πεντάνευρο καλέντουλα και σιδερίτη) με ισχυρές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ενισχύουν την αντιγηραντική δράση των προϊόντων, ενώ όλα τα προϊόντα ελέγχονται, αξιολογούνται και πιστοποιούνται ως φυσικά ή και βιολογικά (organic).

Τα φυτά και τα βότανα από τις βιολογικά πιστοποιημένες καλλιέργειες, συλλέγονται με το χέρι (hand picking), με παραδοσιακό τρόπο, χωρίς μηχανική κατεργασία με την ελάχιστη δυνατή χρήση ενεργειακών πόρων, όπως νερό και καύσιμα, διασφαλίζοντας τη χρήση ύψιστης ποιότητας πρώτων υλών αλλά και το σεβασμό στη βιωσιμότητα της γης. Αυτό το γεγονός από μόνο του καθίσταται από τις πιο σημαντικές και αποκλειστικές καινοτομίες ως προς το κομμάτι της βιωσιμότητας.

Ακόμη, εξίσου σημαντικό γεγονός είναι ότι αποφεύγονται οι πληγές στα φυτά καθώς η συλλογή του ώριμου στελέχους του φυτού γίνεται την κατάλληλη χρονική στιγμή, ακόμη και ώρα της ημέρας. Το ώριμο φυτό διαλέγεται και κόβεται στο επιθυμητό στάδιο ανάπτυξης για μέγιστη απόδοση. Έτσι, εξασφαλίζονται συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως το άρωμα και η υψηλή περιεκτικότητα σε ενεργά συστατικά, ενώ παράλληλα, δεν υπάρχει πίεση στον κύκλο ζωής των φυτών. Επιτρέπεται στα φυτά να μεγαλώσουν ήρεμα και σωστά. Μ’ αυτόν τον τρόπο, πέρα από την εξασφάλιση άριστου ποιοτικού φυτικού υλικού, διασφαλίζεται και η μελλοντική διατήρηση της Φύσης για επόμενες παραγωγές από τις μελλοντικές γενιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα των φυτών που δεν προχωρούν σε επόμενο στάδιο, δεν απορρίπτονται αλλά επιστρέφουν στη Γη μέσω της διαδικασίας κομποστοποίησης, προσφέροντας εξαιρετικής ποιότητας οργανικό λίπασμα.

Στη διαδικασία αυτή ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα τόσο στο στάδιο της συγκομιδής όσο και κατά την ξήρανση, ενώ τηρούνται ειδικές προδιαγραφές αποθήκευσης των πρώτων υλών. Παράλληλα, οι εκχυλίσεις πραγματοποιούνται σε πιστοποιημένο από τον ΕΟΦ εργαστήριο και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικοί και βιολογικοί φορείς εκχύλισης, όπως αγνό παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο και φυσική γλυκερίνη. Σε κάθε στάδιο της παραγωγής η μάρκα Athonites στοχεύει στη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος ενώ εφαρμόζει διαδικασίες πλήρους ιχνηλασιμότητας για λόγους ασφάλειας και διαφάνειας.

Τα must have προϊόντα με βοτανικά συστατικά που αξίζει να δοκιμάσεις στη ρουτίνα σου:

24ωρη Ενυδατική Κρέμα Αναζωογόνησης Προσώπου

Αν αισθάνεσαι την επιδερμίδα σου αφυδατωμένη ή απλά θέλεις μία κρέμα ημέρας με 97,3% συστατικά φυσικής προέλευσης που εκτός από ενυδάτωση να στοχεύει κατά των σημαδιών γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βάλε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σου την 24ωρη ενυδατική και αντιγηραντική κρέμα προσώπου της σειράς Athonites (Restore and Revitalize 24H Moisturizing Face Cream) που περιέχει μία μοναδική φόρμουλα βιολογικών βοτανικών εκχυλισμάτων όπως η λεβάντα και το γεράνι και 4 ισχυρών ενεργών συστατικών όπως τα πεπτίδια και το υαλουρονικό νάτριο.

Αναδομεί και αναζωογονεί την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα, ενισχύει τον φυσικό φραγμό της, λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδας, αφήνοντάς την άνετη και ελαστική. Είναι ιδανική για όλους τύπους επιδερμίδας. Plus: Έχει αναζωογονητικό άρωμα με βοτανική αύρα και πλούσια υφή που απλώνεται εύκολα, γίνεται ένα με την επιδερμίδα και αποροφάται γρήγορα.

Ήπιος Αφρός Καθαρισμού Προσώπου

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω κάθε λαμπερής επιδερμίδας. Κι αν ψάχνεις έναν απαλό αφρό καθαρισμού με αναζωογονητική σύνθεση χωρίς θεϊκά άλατα, τσέκαρε τον Cleanse and Purify Gentle Face Foam της σειράς Athonites.

Με εκχυλίσματα σιδερίτη, δενδρολίβανου και χαμομηλιού, καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα απομακρύνοντας μακιγιάζ και ρύπους, αφήνοντάς την στο τέλος απαλή και ελαστική. Παράλληλα, ανανεώνει την διάθεση χάρη στο φυσικό άρωμα από μείγμα λευκών λουλουδιών, ευωδιαστού βασιλικού και κυπαρισσιού. Είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος.

Λάδι Καθαρισμού Προσώπου

Αν πάλι, προτιμάς τις πιο βελούδινες υφές στον καθαρισμό του προσώπου σου, ένα cleansing oil, όπως το Cleanse and Comfort Face Oil της σειράς Athonites με 100% φυσικής προέλευσης συστατικά και 4 μοναδικά βιολογικά έλαια και βοτανικά συστατικά όπως η λουίζα, η λεβάντα, η καλέντουλα κλπ είναι το προϊόν που θα σε βολέψει περισσότερο. Aφαιρεί κάθε τύπου μακιγιάζ από πρόσωπο και μάτια, απομακρύνει ρύπους, θρέφει την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει ίχνη λιπαρότητας, χαρίζοντας της απίστευτη απαλότητα.

Μόλις το λάδι έρθει σε επαφή με το νερό μεταμορφώνεται σε ένα ανάλαφρο γαλάκτωμα που ξεβγάζεται εύκολα και αφήνει την επιδερμίδα καθαρή, απαλή και ενυδατωμένη. Το φυσικό του άρωμα, που αποτελείται από νότες χαμομηλιού και λεβάντας και η αναζωογονητική πράσινη ευωδιά γερανιού, ενισχύει το αίσθημα ευεξίας.