CELEBRITIES

Η Παναγιώτα Βλαντή μαζεύει ελιές και μας δείχνει τη συγκομιδή

Βαγγέλης Γκικόπουλος/ Papadakis Press

Στις μέρες που ζούμε, μάλλον το να έχεις ελιές είναι κάτι ανάλογο με το να έχεις θυρίδα στην τραπέζα. Όλοι το λένε ότι το λάδι πουλιέται σαν χρυσός κι αν έχει χρειαστεί να αγοράσεις κι εσύ, ένα 12άρι ευρώ για το λίτρο του λαδιού, σίγουρα το χαλάς. Την ίδια στιγμή στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έτρεξε εκδήλωση για τη συγκομιδή ελιάς και τη διαδικασία ελαιοποίησης. Η ελιά, που αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα κατά τον Ελύτη, είναι ένα από τα κύρια «συστατικά» της χώρας, είναι στο προσκήνιο με πολλές αφορμές αυτό το διάστημα. Τώρα κατακτά και τα social media. Τρανό παράδειγμα η Παναγιώτα Βλαντή.

Η Παναγιώτα Βλαντή φαινεται να είναι μία από τις τυχερές αυτής της χώρας, που κάθε Νοέμβριο μαζεύει τις ελιές που θα της αποφέρουν το λάδι της χρονιάς (εκτός κι αν πήρε κι εκείνη μέρος σε κάποιο workshop αγροτουρισμού). Το «τυχερές» είναι σχετικό βέβαια, καθώς αν έχεις μαζέψει ελιές έστω και μία φορά στη ζωή σου, ξέρεις ότι είναι κουραστική διαδικασία. Η Παναγιώτα Βλαντή, ωστόσο, φάνηκε να την απολαμβάνει στις φωτογραφίες που μοιράστηκε μέσω Instagram.

«Τα αγαθά κόποις κτώνται», έγραψε η Παναγιώτα Βλαντή δημοσιεύοντας μία σειρά από φωτογραφίες της στο Instagram που τη δείχνουν μπροστά στο εργαλείο στο οποίο ξεχωρίζουν οι ελιές από τα φύλλα και τα κοτσάνια με σκοπό να μαζευτούν και να μπουν σε τσουβάλια κι έπειτα να βρεθούν στο ελαιοτριβείο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναγιώτα Βλαντή μάς δείχνει την «αγροτική» πλευρά της. Τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε ποζάρει με μαντίλι στα μαλλιά και δύο κοφίνια γεμάτα σταφύλια που είχε συλλέξει από τον αμπελώνα για να γίνουν κρασί. «Καλά κρασιά», είχε γράψει τότε.

Η Παναγιώτα Βλαντή είναι πρόσωπο που κάνει συχνά «ανατροπές». Κι αν τώρα την ανατροπή την κάνει αναρτώντας φωτογραφίες από τις στιγμές που γίνεται ένα με τη φύση, όχι με βόλτες της σε αυτή, αλλά κάνοντας αγροτικές εργασίες, κάποτε την ανατροπή την έκανε δηλώνοντας συμμετοχή στα καλλιστεία και αποφασίζοντας να γίνει ηθοποιός.

«Ήμουν πολύ ντροπαλή στο σχολείο. Η αδελφή μου ήταν πολύ πιο κοινωνική. Σταρ! Δεν είχαμε ανταγωνισμό με την αδελφή μου. Ήταν επανάσταση το ότι πήρα μέρος στα καλλιστεία. Οι γονείς μου ήταν κάθετα αρνητικοί στο ενδεχόμενο να ασχοληθώ με την υποκριτική και έτσι πήγα στα καλλιστεία. Τελικά δεν τους πείραξε καθόλου. Πλήρωνα τη δραματική σχολή με το χαρτζιλίκι που έβγαζα από τις φωτογραφήσεις», είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή Πάμε Δανάη η ηθοποιός.

Μία ακόμα «ανατροπή» ήταν όταν κατάφερε να παντρευτεί τον σύντροφό της, Γιάννη, χωρίς τα media να καταλάβουν τίποτα.

«Ήταν να παντρευτώ το 2020, αλλά λόγω κορονοιου έγινε το 2021. Ήθελα να το μοιραστώ αλλά μετά τον γάμο. Το ήθελα πολύ κλειστό με λίγους ανθρώπους. Μ’ άρεσε η συμβίωση, αλλά δεν σκεφτόμουν τον γάμο. Αυτός ο άνθρωπος είχε κάτι που με έκανε να το θέλω πολύ. Η τελετή ήταν όπως την ήθελα, σ’ ένα ξωκλήσι με τον Γιάννη δίπλα μου και θέα τη θάλασσα. Ξέχασα να πάρω τις λαμπάδες από την Αθήνα και έγινε πανικός», είχε πει στην ίδια συνέντευξη η Παναγιώτα Βλαντή.