DECO

Cosy χειμερινή διάθεση, με τα πιο όμορφα χαλιά

O καιρός μας έχει μπερδέψει φέτος με την παρατεταμένη καλοκαιρινή του διάθεση, όμως φαίνεται πως ο χειμώνας σε λίγο θα κάνει την εμφάνισή του. Θα αρχίσουμε να περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο στο σπίτι και να χουχουλιάζουμε σε καναπέδες και κρεβάτια αγκαλιά με μαλακές κουβέρτες, ζεστά ροφήματα και αρωματικά κεριά. Από ένα τέλειο χειμωνιάτικο σκηνικό στο σπίτι δεν θα μπορούσε να λείπει βεβαίως ο πρωταγωνιστής του χειμώνα: το χαλί.

Τα χαλιά είναι αυτά που αμέσως φέρνουν τη ζεστασιά σε όποιο χώρο κι αν τοποθετηθούν, είτε σαν αίσθηση, με το άγγιγμα/πάτημά τους, είτε ακόμα και οπτικά, με τα χρώματα, την υφή τους και την cosy ατμόσφαιρα που δημιουργούν.

Έτσι λοιπόν αν σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αγορά χαλιού για φέτος το χειμώνα, σας προτείνουμε την υπέροχη συλλογή με χαλιά από το spitishop.gr που θα σας εντυπωσιάσει!

Αν αναζητάτε χαλιά κρεβατοκάμαρας και γενικά πιο απαλα σε υφή, θα δείτε μια μεγάλη συλλογή, η οποία περιλαμβάνει πολλά σχέδια σε σετ 3 τμχ για να τοποθετήσετε γύρω από το κρεβάτι αλλά και χαλιά που μπορείτε να τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρά σας από τη μέση του κρεβατιού σας και κάτω.

Αν πάλι ψάχνετε χαλιά σαλονιού, σας περιμένει στο Spitishop μια μεγάλη συλλογή, την οποία μπορείτε να φιλτράρετε με πολλά διαφορετικά κριτήρια επιλέγοντας διάσταση, τιμή, ποιότητα ή το χρώμα που επιθυμείτε.

Για να σας διευκολύνουμε όσο γίνεται περισσότερο, σας έχουμε τις όλες τις βασικές πληροφορίες που πρέπει να προσέξετε καθώς και τα βήματα που σας συνιστούμε να ακολουθήσετε πριν την αγορά χαλιών.

Πρώτο βήμα: επιλέξτε το μέγεθος

Πριν ξεκινήσετε να βλέπετε διαθέσιμα σχέδια και χρώματα για το χώρο σας, σκεφτείτε το μέγεθος. Υπάρχουν βεβαίως οι παλιοί κλασικοί κανόνες για το πώς πρέπει να τοποθετείται ένα χαλί σε κάθε χώρο ή τι ποιότητα πρέπει να έχει, όμως οι σύγχρονες τάσεις μας παροτρύνουν να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη!

Σκεφτείτε τι διάσταση θα θέλατε να έχει το χαλί σε κάθε χώρο σας ή τι συνδυασμούς θα σας άρεσε να κάνετε καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να επιλέξετε μόνο ένα! Μπορείτε να συνδυάσετε δύο μικρότερα χαλιά σε μέγεθος και να δημιουργήσετε ένα δικό σας ωραίο θέμα ή να τοποθετήσετε στο χώρο στρογγυλά χαλιά που έχουν πιο φιλικό σχήμα στο μάτι ή να καλύψετε έναν ολόκληρο χώρο με ένα μαλακό χαλί όπου για παράδειγμα θα μπορούν να παίζουν μικρά παιδάκια.

Δεύτερο βήμα: σκεφτείτε τη χρήση

Αν στο σπίτι έχετε μικρά παιδάκια, προτιμήστε για λίγα χρόνια ακόμα να μην επενδύσετε σε κάποιο ανοιχτόχρωμο ή πιο ακριβό χαλί, καθώς δύσκολα θα αποφύγετε τα μικροατυχήματα με χυμούς, σοκολάτες και μαρκαδόρους. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε στο σπίτι κατοικίδια, οπότε σε αυτές τις περιπτώσεις καλύτερα να διαλέξετε πιο οικονομικά χαλιά και εύκολα στο καθάρισμα είτε από εσάς είτε από ταπητοκαθαριστήρια.

Μερικές ιδανικές επιλογές που σας προτείνουμε είναι τα χαλιά Βιοκαρπέτ Fanci, τα Tzikas Carpets Dolce, τα Polcarpet Mystic Kilvana καθώς και τα Ezzo Antika. Πρόκειται για χαλιά υποαλλεργικά, αντιβακτηριδιακά, ασφαλή για την υγεία και φιλικά προς το περιβάλλον και τα κατοικίδια. Είναι απαλά και ανθεκτικά και το πιο σημαντικό είναι η αντιστατική τους ιδιότητα κάνοντας το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα παιχνιδάκι!

Αν πάλι δεν έχετε τέτοιες δεσμεύσεις, σκεφτείτε τη χρήση του χώρου στον οποίο θα μπει το χαλί σας. Στο σαλόνι για παράδειγμα, θέλουμε πάντα κάτι πιο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο ενώ στην κρεβατοκάμαρα δίνουμε προτεραιότητα στην άνεση και την απαλή υφή.

Επιλέγοντας την κατηγορία χειμωνιάτικα χαλιά στο Spitishop, θα βρείτε χαλιά με μεγαλύτερο πέλος και από διάφορες ζεστές ποιότητες όπως το μαλλί, το πολυπροπυλένιο, η οικολογική γούνα ή η βισκόζη. Αν τυχόν υπάρχει κάποια αλλεργία, καλό είναι να προσέξετε τις ειδικές σημάνσεις που υπάρχουν σε χαλιά με αντιαλλεργικές ιδιότητες στα υλικά παραγωγής τους, ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι εσείς και οι αγαπημένοι σας.

Αγαπημένες υφές και τον φετινό χειμώνα θα αποτελέσουν τα χαλιά shaggy, τα οποία διαθέτουν αρκετό πέλος, πυκνό και πολύ πλούσιο τρίχωμα καθώς επίσης και τα γούνινα χαλιά με την εξαιρετικά απαλή υφή και το μαλακό τους πέλος, που θα προσφέρουν εκλεπτυσμένη αισθητική πολυτέλειας και φυσικά ζεστασιά.

Από τη μία η σειρά Flokati από Colore Colori με shaggy χαλιά και από την άλλη η σειρά Puffy της New Plan με γούνινα χαλιά αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για εσάς που επιθυμείτε να αναβαθμίσετε την αισθητική του χώρου σας! Μια ακόμη σειρά που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με την απαλή και ανάγλυφη υφή της είναι η La Casa της Royal Carpets με χαλιά που θα σας χαρίσουν μοναδική αίσθηση στο πάτημα.

Τρίτο βήμα: το σχέδιο

Προσπαθήστε να φανταστείτε το χαλί στο χώρο σας και δώστε προτεραιότητα στο να υπάρχει μια αρμονία στο τελικό σύνολο.

Αν για παράδειγμα έχετε έντονα χρώματα σε κουρτίνες ή υφάσματα επίπλωσης ή στους τοίχους και τα έπιπλά σας, προτιμήστε καλύτερα ένα πιο ήσυχο χρωματικά χαλί για να μην το παρακάνετε.

Αν πάλι έχετε πολύ ήπια και λίγα χρώματα, τολμήστε να φέρετε μια αλλαγή με ένα χαλί σε έντονο pattern. Ιδανικά επιλέξτε σχετικά πιο σκούρα χρώματα καθώς τα ανοιχτόχρωμα είναι μεν πανέμορφα αλλά δεν είναι για χώρους με καθημερινή χρήση ή αρκετούς επισκέπτες.

Σε ό,τι αφορά τα prints, θα βρείτε πολλά διαφορετικά σχέδια με αγαπημένα πάντα τα γεωμετρικά, τα οποία είναι trendy όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε στην επιλογή σας και να έχετε έναν ζεστό και γεμάτο όμορφες στιγμές χειμώνα!