FASHION NEWS

Μαρία Κάλλας: 2 εμβληματικά κοστούμια της από τη Σκάλα του Μιλάνου στο ομώνυμο μουσείο

Erio Piccagliani © Teatro alla Scala

Μια καθηλωτική παρουσία επί σκηνής, η Μαρία Κάλλας, έχει γράψει το δικό της κεφάλαιο στην ιστορία του θεάματος. Η κληρονομιά της θρυλικής σοπράνο, επισφραγίζεται τώρα με το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων που άνοιξε τον Οκτώβρη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Στο μουσείο, μπορεί κανείς να ενημερωθεί για την καριέρα και τον χαρακτήρα της, πέρα από τους μύθους γύρω από το όνομά της, με σκοπό να αναδειχθεί το πραγματικό ταλέντο της. Ανάμεσα στις πολλές σημαντικές στιγμές που είχε κατά τη διάρκεια της καριέρας της η Μαρία Κάλλας, ήταν και η συνεργασία της με τη Σκάλα του Μιλάνου. Από τη συνεργασία αυτή ξεχωρίζουν και τα κοστούμια από τις παραστάσεις της, δύο από τα οποία αποτελούν πλέον και μέρος της έκθεσης στο ομώνυμο μουσείο.

Από την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, λοιπόν, οι επισκέπτες του Μουσείου Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων μπορούν να απολαύσουν από κοντά δύο κοστούμια της που έφτασαν στην Αθήνα απευθείας από την Σκάλα του Μιλάνου. Το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων ενισχύει την συνεργασία του με την Σκάλα του Μιλάνο και εκθέτει δύο θεατρικά κοστούμια από τις παραστάσεις που πρωταγωνίστησε η Μαρία Κάλλας στο Μιλάνο, από το 1952 μέχρι και το 1957. Τα κοστούμια αυτά ήταν ενδύματα που είχε φορέσει η Ελληνίδα σοπράνο στις παραστάσεις Ιφιγένεια εν Ταύροις και Μάκβεθ.

Λίγα λόγια για τα δυο κοστούμια που θα βρεις στο μουσείο της Μαρίας Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας ερμήνευσε τον ρόλο της Ιφιγένειας στην παράσταση Ιφιγένεια εν Ταύροις (1957), του Christoph Willibald Gluck, στη Σκάλα του Μιλάνο, υπό την σκηνοθεσία του Luchino Visconti. Το κοστούμι από την παράσταση που φιλοξενείται στο μουσείο είναι σχεδιασμένο από τον Nicola Benois και η έμπνευση για την δημιουργία του προκύπτει από τα έργα Ιταλών καλλιτεχνών, όπως οι Veronese και Tiepolo.

Erio Piccagliani © Teatro alla Scala

Pietro Scordo

Το δεύτερο θεατρικό κοστούμι που εκτίθεται στο μουσείο, είναι επίσης σχεδιασμένο από τον Nicola Benois, και πρόκειται για ένα μεσαιωνικού στιλ ένδυμα που φόρεσε η σοπράνο στην παράσταση Μάκβεθ (1952) στον ρόλο της Λαίδη Μάκμπεθ, του Giuseppe Verdi, σε σκηνοθεσία Carl Ebert στη Σκάλα του Μιλάνου.

Erio Piccagliani © Teatro alla Scala
Pietro Scordo

Δυο εκπληκτικά κοστούμια που θα είναι διαθέσιμα στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τον Μάιο 2024.