BEAUTY TIPS

Τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε με τη μάσκαρα

iStock

Είτε είσαι fan της μαύρης μάσκαρα, είτε πάλι αυτή την περίοδο έχεις εμμονή με την καφέ που δημιουργεί ένα πιο ζεστό, natural look στο μακιγιάζ, θα συμφωνήσεις πως η μάσκαρα είναι το μαγικό ραβδί του νεσεσέρ μας που μπορεί να τονίσει και να αναδείξει το βλέμμα μας σε χρόνο dt και με λίγες κινήσεις.

Κι ενώ οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μάσκαρα χρόνια τώρα στο makeup look μας, λάθη συνεχίζουν να γίνονται. Πριν λίγο καιρό, στο χριστουγεννιάτικο event των Sephora συνάντησα την αγαπημένη μου Λόλα Ντόκα, Trainer Greece and Balkans & NBBA Greece, Benefit Cosmetics, η οποία μού έδειξε πώς πραγματικά πρέπει να εφαρμόζω τη μάσκαρα (δοκίμασα τη νέα Benefit Cosmetics Fan Fest Fanning & Volumizing Mascara στα μάτια μου), ενώ παράλληλα, μού επισήμανε συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγω. Τα μοιράζομαι παρακάτω.

4 πιο συχνά λάθη που πρέπει να αποφύγεις με τη μάσκαρα:

– Το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να επιλέγουμε μάσκαρα αποκλειστικά με βάση το τι είναι trend αυτή τη στιγμή στο Instagram, TikTok κλπ! Είναι λογικό να βλέπουμε κάποιο προϊόν στα social ή σε διαφήμιση και να επηρεαζόμαστε, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι η ίδια μάσκαρα δεν μπορεί να ταιριάζει σ’ όλους τους τύπους βλεφαρίδων. Γι’ αυτόν το λόγο, καλό είναι επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες των βλεφαρίδων μας και την αισθητική που θέλουμε να πετύχουμε (καμπύλη και ένταση, μήκος και φυσικότητα, κλπ).

– Το επόμενο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην έχουμε τα μάτια μας πολύ ανοιχτά κατά την εφαρμογή. Μ’ αυτόν τον τρόπο αφενός «μουντζουρώνουμε» το άνω βλέφαρο, αφετέρου οι βλεφαρίδες μας δεν έχουν αρκετό χώρο να γυρίσουν με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνουμε καμπύλη και μήκος. Γι’ αυτό, καλό είναι να έχουμε μισάνοιχτα (αν όχι κλειστά) τα βλέφαρα του ματιού που εφαρμόζουμε τη μάσκαρα. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

– Ακόμη, πολλές φορές, κατά την εφαρμογή, απλώνουμε τη μάσκαρα βιαστικά, μόνο από την μέση του μήκους των βλεφαρίδων μέχρι τις άκρες ή και μόνο στις άκρες. Έτσι «χάνουμε» την ευκαιρία να αναδείξουμε την ένταση και το μήκος τους από την ρίζα των τριχών. Πρέπει λοιπόν, να προσέξουμε να εφαρμόζουμε προϊόν και στην βάση των βλεφαρίδων.

– Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε και τον τρόπο που αφαιρούμε τη μάσκαρα, καθώς είναι ένα σημείο που προκαλεί προβλήματα στην ποιότητα των βλεφαρίδων και ως εκ τούτου στην απόδοση του ίδιου του προϊόντος. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα ντεμακιγιάζ ειδικό για την περιοχή των ματιών ή ένα ντεμακιγιάζ με βάση έλαιο (όπως το υπερ-φανταστικό Get Unblocked) για να «λιώνει» η μάσκαρα χωρίς προσπάθεια και υπερβολική τριβή που οδηγεί σε απώλεια τριχών και τραυματισμό του θύλακα.