CELEBRITIES

Γεωργία Καλτσή: «Έβλεπα τους γονείς μου να μην μπορούν να πουν τη λέξη “ανάπηρη”»

Αγγελική Καλαμαρά/Ladylike.gr

Η παραολυμπιονίκης Γεωργία Καλτσή καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4, μίλησε για το πώς αντιμετώπισε η ίδια και η οικογένειά της, το γεγονός ότι έμεινε ανάπηρη μετά από τροχαίο ατύχημα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε όταν νοσηλευόταν.

Η Γεωργία Καλτσή εξήγησε αρχικά ότι τον σοβαρό τραυματισμό της, τον αντιμετώπισε με ψυχραιμία και το αποδέχτηκε σχετικά γρήγορα, σε αντίθεση με τους γονείς της. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας της έκλαψε 4 φορές και εξομολογήθηκε ποιες ήταν αυτές. «Οι γονείς μου δεν το διαχειρίστηκαν με την ίδια ψυχραιμία που το διαχειρίστηκα εγώ. Η μόνη στιγμή που θυμάμαι τον εαυτό μου να κλαίει στην εξάμηνη νοσηλεία μου, ήταν 3-4 φορές. Οι πρώτες 2 φορές ήταν για όλο αυτό που συνέβη, και για τον χαμό του φίλου μου που έμαθα».

Και προσθέσε: «Η άλλη στιγμή ήταν τη μέρα της γιορτής μου, που με είχαν βγάλει από την εντατική και ήμουν στη μονάδα αυξημένης φροντίδας και μου είπαν ότι μπορώ να πάω βόλτα στον κήπο και να ζητήσω και ό,τι άλλο θέλω. Εγώ ζήτησα να πάω να δω την άλλη φίλη μου που ήταν σε άλλη μονάδα εντατικής, και δεν μπορούσα να την πλησιάσω. Μόλις είχε αρχίσει να έχει μια επαφή με το περιβάλλον και να ανοιγοκλείνει τα μάτια. Ήταν δάκρυα χαράς, που μπόρεσα να είμαι κοντά της. Η επόμενη φορά ήταν όταν είχα μια μέρα πάλι πυρετούς και έπρεπε να μου βγάλουν τα σωληνάκια από τη μια πλευρά να μου τα βάλουν στην άλλη, να με ναρκώσουν… Και ξύπνησα λίγο συγχυσμένη».

Στην συνέχεια η παραολυμπιονίκης είπε ότι οι γονείς την δεν μπορούσαν να πουν την λέξη «ανάπηρη», ενώ στεναχωριόταν για τη δική τους θλίψη, αλλά και των παππούδων της. «Έβλεπα τους γονείς μου να μην μπορούν να πουν τη λέξη “ανάπηρη” και έλεγα, δεν γίνεται να το έχω αποδεχτεί εγώ και να μην το αποδέχονται οι άλλοι. Δεν είναι κάτι κακό. Συμβαίνει. Ξεπεράστε το, για να πάμε όλοι παρακάτω πιο εύκολα».

«Ήμουν στη φυσικοθεραπεία, ήταν και ο μπαμπάς μου μαζί στο νοσοκομείο και ήταν η πρώτη φορά που έδιωξα τον μπαμπά μου από τον χώρο γιατί δεν μπορούσε, ενώ μου έλεγε ωραία πράγματα, με έπιασε το παράπονο και εκεί που έβαλα τα κλάματα, δεν ήθελα να με δει να κλαίω και τον έδιωξα κακήν κακώς. Στεναχωριόμουν για τη στεναχώρια των γονιών και των παππούδων μου. Αλλά εντάξει συμβαίνουν αυτά τα πράγματα δυστυχώς στη ζωή, το θέμα είναι μετά τι κάνεις».

Σε άλλο σημείο η Γεωργία Καλτσή επεσήμανε, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάει σε ψυχολόγο, ούτε η ίδια, ούτε οι γονείς της: «Δεν είπα ποτέ “γιατί σε μένα;” γιατί “γιατί σε μένα όχι και ναι σε κάποιον άλλον;”. Ούτε περίμενα ποτέ ότι θα είμαι στη μειονότητα γυναικών που βρίσκονται σε αμαξίδιο… Δηλαδή ποτέ δεν το σκέφτεσαι. Εδώ βλέπεις αυτοκίνητα από τροχαία που έχουν γίνει έτσι και λέω εμάς έγινε απλά ένα μπαμ και ξαφνικά ένα χάος. Ήμασταν πολυτραυματίες σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μέχρι και σήμερα δεν έχω πάει σε ψυχολόγο… Ούτε οι γονείς μου πήγαν».

Σε συνέντευξή της στο Ladylike, είχε αναφέρει ότι είχε πιέσει τους γονείς της να το ξεπεράσουν και ότι η θέληση και η προσπάθεια είναι το κλειδί για να μην χάνεις. «Πίεσα πολύ τους γονείς μου για να το ξεπεράσουν. Είναι ακόμα φορές που όταν φεύγω από τη Ναύπακτο η μαμά μου με αποχαιρετά και βουρκώνει. Όχι, γιατί δεν θα με ξαναδεί, αλλά για την κατάστασή μου.

Ήμουν πολύ σκληρή μαζί τους στην αρχή. Δεν μπορώ να κρυβόμαστε πίσω από ένα πρόβλημα και να μην το αντιμετωπίζουμε. Μου αρέσει να πικάρω τον κόσμο θετικά, για να επιτύχω την εξέλιξη. Αν δεν έχεις θέληση και είσαι αρνητικός, το μόνο που συμβαίνει είναι ότι χάνεις. Δεν είπε κανένας ότι είναι εύκολο. Σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια».