ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κοινά λάθη που κάνουμε μετά από έναν χωρισμό

Pexels

Είναι εκείνες οι φορές που δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι σου, όλα σου μοιάζουν «μαύρα» και μάταια, και η αυτοπεποίθηση σου φτάνει στο πάτωμα. Ναι, φυσικά και μιλάω για την περίοδο και το συναίσθημα του χωρισμού. Είτε μιλάμε για συναινετικό χωρισμό ειτε όχι, πάντα μία τέτοια συνθήκη σου αφήνει μία πληγωμένη καρδιά.

Δεν είναι τυχαίο που ψυχολόγοι ταυτίζουν τον πόνο ενός χωρισμού, με ένα πολύ βαρύ πένθος. Ο χωρισμός προσομοιάζει σε βίωμα και συναισθήματα αυτά που βιώνει κάποιος ενώπιον του θανάτου. «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη», «Δε θα τον ξεπεράσω ποτέ», «Δεν το χωράει ο νους μου ότι με άφησε» είναι μερικές ενδεικτικές δηλώσεις ανθρώπων, που αγωνίζονται να διαχειριστούν την απώλεια.

Ο χωρισμός, θεωρημένος από τη σκοπιά του πένθους, συμπεριλαμβάνει τα στάδια της άρνησης, θυμού, διαπραγμάτευσης, θλίψης, αποδοχής. Για να φτάσεις στο σημείο να προχωρήσεις πραγματικά και με έναν υγιή τρόπο, χρειάζεται να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να αφήσεις το συμβάν στο παρελθόν. Ωστόσο, τηρείται πάντα αυτό ή μήπως όχι; Παρακάτω παρουσιάζουμε τα 5 κοινά λάθη που κάνουμε μετά από έναν χωρισμό. 

Ανεβάζεις συνεχώς post στα social media

Αν είχαν φωνή οι φωτογραφίες που ανεβάζεις ασταμάτητα στα social media από τα πάρτι, τα κλαμπ, τις στιγμές διασκέδασης με τους φίλους και οι selfies σου, θα φώναζαν «ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕ». Το να ανεβάζεις φωτογραφίες μία στο τόσο επειδή το θες είναι μία χαρά. Αλλά το να ανεβάζεις συνέχεια, έχοντας στο μυαλό σου ότι θα δει ο πρώην σου πόσο καλά περνάς, τότε είναι σαν να λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό.

5 κοινά λάθη που κάνουμε μετά από έναν χωρισμό Pexels

Αλλάζεις hairstyle

Μπορεί να χώρισες και να θες να αλλάξεις χρώμα ή κούρεμα. Να ζητάς μία αλλαγή, κάτι που θα σε ενθουσιάσει. Παρά ταύτα σιγουρέψου πριν, ότι θες πραγματικά την αλλαγή και ότι δεν θες απλά να αποξενωθείς από τον παλιό εαυτό σου, αλλά ούτε να το κάνεις, για να προσέξει την αλλαγή ο πρώην σου.

Πας ταξίδι

Ξανά. Το να πας ένα ταξίδι είναι εξαιρετική ιδέα, αρκεί να το κάνεις για τους σωστούς λόγους. Ένα ταξίδι θα σε ανανεώσει πραγματικά, ενώ η επιλογή να πας μόνη σου, θα σε βγάλει από το comfort zone σου και θα σε κάνει να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Όμως, αν πας στο μέρος που δεν πρόλαβες να πας με τον πρώην σου ή επιλέξεις έναν προορισμό παρορμητικά χωρίς να έχεις υπολογίσει, τι budget έχεις, σου προτείνουμε να το ξανασκεφτείς.

Παρακολουθείς τον πρώην σου στα social media

Το σύνηθες είναι αν θες να ξεκόψεις από τον πρώην σου και να μην μαθαίνεις τι κάνει και πού είναι, να τον κάνεις unfollow, block και να διαγράψεις τις φωτογραφίες σου μαζί του. Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστεί και μπορεί να μην είσαι έτοιμη να το κάνεις αυτό. Προσοχή όμως,  αν πιάνεις τον εαυτό σου να επισκέπτεται το προφίλ του ακόμα πιο συχνά από την εποχή που ήσασταν μαζί, τότε γίνεσαι stalker και καλό είναι να διαγράψεις αυτόν και κοινούς φίλους σας, όσο είναι νωρίς.

Μιλάς συνέχεια για αυτόν

Το top topic της συζήτησης, που θα κουράσει όποιον άνθρωπο επικοινωνεί μαζί σου. Ξαφνικά δεν σε νοιάζει πώς είναι οι άλλοι στη ζωή τους, ούτε εσύ η ίδια και εκείνος γίνεται το επίκεντρο της προσοχής σου. Το να μιλάς άσχημα γι’ αυτόν δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, ενώ στην περίπτωση που έχεις καταστρέψει την εικόνα του στους τριγύρω σου, έχεις καταστρέψει και κάθε πιθανή ευκαιρία να τα ξαναβρείτε. Όλα είναι πιθανά. Μετά από έναν χωρισμό δεν πρέπει να φεύγεις από το «κέντρο» σου και να κάνεις υπομονή. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, αρκεί να τον εμπιστευτείς.