BODY SHAMING

H Christina Aguilera τόλμησε να αδυνατίσει πολύ για τις ζυγαριές των social media

Richard Shotwell/Invision/AP Images

«Ό,τι και να κάνεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου συμπεριφέρονται με μίσος. Όσο μεγαλύτερη είσαι και όσο πιο επιτυχημένη, δυστυχώς, θα λαμβάνεις περισσότερο μίσος και προσοχή. Είμαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, αλλά είμαι επίσης πολύ σκληρή στο τέλος της ημέρας». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην Christina Aguilera και τα είπε τον Μάρτιο του 2023, στο περιοδικό Allure, απαντώντας στο body shaming που είχε δεχτεί στην πορεία της. Την παραπάνω απάντηση θα μπορούσε να επαναλάβει και τώρα, αν διάβαζε τα σχόλια για την εμφάνισή της στα Grammys 2024 στα social media.

«Υπάρχει πολύ στίγμα, πολύ παλιακή συμπεριφορά και ιδεώδη για το πώς οι γυναίκες θα πρέπει να δείχνουν κάπω συγκεκριμένα και ότι είναι ντροπιαστικό να μεγαλώνεις», σημείωνε στην ίδια συνέντευξη εξηγώντας πως την κάνει να θλίβεται το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν body shaming σε συνανθρώπους τους. Τον Φεβρουάριο του 2024 η Christina Aguilera επιβεβαιώνεται ξανά για το στίγμα και την παλιακή συμπεριφορά πολλών ανάμεσά μας με τη νέα της δημόσια εμφάνιση μετά την απώλεια 18 κιλών.

H Christina Aguilera βρέθηκε στα Grammys 2024 για να παραδώσει το βραβείο Best Musica Ubana Album. Στο κόκκινο χαλί απαθανατίστηκε με ένα γαλάζιο, του πάγου, φόρεμα Standing Ground, αλλά αντί γι’ αυτό κάποιοι χρήστες των social media έβγαλαν τη μεζούρα τους κι άρχισαν να μετρούν τις διαστάσεις της τραγουδίστριας. Το χειρότερο είναι ότι όχι απλά άρχισαν να κάνουν σχόλια για το σώμα της και το πόσο είχε αδυνατίσει ή όχι η τραγουδίστρια, αλλά συμπέραναν και πώς συνέβη αυτή η αλλαγή στην εμφάνισή της.

Christina Aguilera Richard Shotwell/Invision/AP Images

«Πάλι αδυνάτισες», «Χάλια», «Αυτή δεν μοιάζει με την Christina», «Όταν δεν δουλεύει το Ozempic, ξεκίνα την κοκαΐνη», «Άλλη μία που χάσαμε με το Ozempic», ήταν μερικά από τα σχόλια που μπορούσε κανείς να διαβάσει στο post του αμερικανικού People στο Instagram, με την Christina Aguilera στα Grammys 2024.

Στο Twitter συνέβαινε παρόμοιος χαμός. «Πότε έχασε όλο αυτό το βάρος η Christina Aguilera;», αναρωτήθηκε κάποιος. «Δεν μοιάζει πια με την Christina Aguilera», ήταν ένα ακόμα σχόλιο. Υπήρχαν βέβαια και σχόλια που αποθέωναν την νέα εικόνα της, γράφοντας για «Ολυμπιακό σώμα», για «αδύνατη και γυμνασμένη θεά» και άλλα τέτοια.

Το έχουμε δει στο παρελθόν να συμβαίνει και με την Adele, που η συζήτηση γύρω από το βάρος της, όταν έχασε αρκετά κιλά, κόντεψε να μας κάνει να ξεχάσουμε την ιδιότητά της. Εμφανίστησε στα Grammys και το μόνο που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των media ήταν αυτό κι όχι τα 7 βραβεία που είχε πάρει. Πίστευες ότι θα ήμασταν καλύτεροι τώρα; Ξανασκέψου το.

H Christina Aguilera που έχει πάρει 5 Grammys στη ζωή της, αποθεώνεται ή εκμηδενίζεται στα μάτια των fans της για το πώς επιλέγει να είναι σε κάθε φάση της ζωής της, με λιγότερα ή με περισσότερα κιλά.

«Βλέπω μερτικούς ανθρώπους να παλεύουν με αυτό περισσότερο από άλλους και με στενοχωρεί, αλλά δεν είναι καν δικό τους λάθος. Υπάρχει πολύ στίγμα και πολύ παλιακή συμπεριφορά», έλεγε η Christina Aguilera στο Allure το 2023 και ήρθε μάλλον η στιγμή να τα επαναλάβει.

Πρέπει να υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα ξανά και ξανά και αυτό είναι ότι δεν είναι ποτέ εντάξει, να σχολιάζεις το βάρος κάποιου άλλου, ούτε να βγάζεις συμπεράσματα για το πώς κατάφερε ο α ή ο β να φτάσει στα κιλά στα οποία βρίσκεται. Δεν είναι εντάξει να σχολιάζεις το σώμα οποιουδήποτε άλλου εκτός από το δικό σου. Και το τελευταίο μακάρι να το κάνεις μόνο με αγάπη.