Τι μαγειρεύεις με την ψυχή σου; 4 δημοσιογράφοι του LadyLike απαντούν
- 12 ΜΑΡ 2024
4 δημοσιογράφοι του LadyLike μιλούν για το φαγητό που επιλέγουν να μαγειρέψουν με την ψυχή τους κάθε φορά που μπαίνουν στην κουζίνα και αποκαλύπτουν το μυστικό που ξεκλειδώνει τις μαγειρικές ικανότητές τους. Και κάπως έτσι, αποδεικνύεται πως η σάλτσα Polpa Γκρέκα και η αυθεντική, φρέσκια γεύση της κατευθείαν από την «ψυχή» της ώριμης, ζουμερής σερραϊκής ντομάτας, αποτελεί το ιδανικό συστατικό για κάθε συνταγή που «κοκκινίζει» από νοστιμιά.
Για τη Μαριλέλλα Αντωνοπούλου, το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι η πεμπτουσία του σπιτικού φαγητού
Η δική μου κατάθεση ψυχής στην κουζίνα γίνεται με μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρό μακαρόνι. Ένα φαγητό που κάνει τικ και στα 3 απαραίτητα κουτάκια, αφού είναι θρεπτικό, χορταστικό και πεντανόστιμο. Αν προσθέσεις σε όλα αυτά πως πρόκειται σε ό,τι πιο κοντινό έχω σε παιδική ανάμνηση από Κυριακή μεσημέρι (τώρα που το σκέφτομαι είναι και το αγαπημένο πιάτο του μπαμπά μου), καταλαβαίνεις τον λόγο που το έχω τελειοποιήσει μαγειρικά, μετά από τόσες και τόσες φορές που το έχω μαγειρέψει.
Το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει τον χρόνο του για να μαλακώσει και να γίνει λουκούμι. Οι βιασύνες δεν χωράνε στην κουζίνα παρουσία του. Επίλεξε ποιοτικά υλικά, καλό κρέας, ελαιόλαδο, ό,τι μπαχάρια τραβάει η όρεξή σου (εγώ ψηφίζω κανέλα και γαρύφαλλο) και μαγείρεψέ το αργά αργά με μπόλικη ψίχα ντομάτας- να κατακοκκινήσει η κατσαρόλα από τους πλούσιους χυμούς της Polpa Γκρέκα. Αφού τσιγαρίσεις το μοσχαράκι και ρίξεις μέσα τα υλικά σου, πρόσθεσε ένα κουτί Polpa Γκρέκα που κρύβει μέσα του την πιο πλούσια γεύση αληθινής ντομάτας. Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε τη σάλτσα να δεθεί με τα υπόλοιπα, ώσπου το κρεατάκι να λιώνει στο στόμα. Κι αν μείνει σάλτσα, ευχής έργον. Θα έχεις έτοιμη για την επόμενη μακαρονάδα σου.
Για τη Ζωή Δημητρίου, τα μακαρόνια με κιμά είναι το απόλυτο best seller του comfort food
Έχω κάνει ταξίδι στην Ιταλία. Γράψε λάθος, έχω κάνει πολλά ταξίδια στην Ιταλία (Ρώμη, Βενετία, Φλωρεντία, Μπολόνια, κάτι χωριουδάκια στην Τοσκάνη, Γένοβα, Μιλάνο, Βερόνα) για ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά. Μπορώ να βγάλω και ταξιδιωτικό οδηγό για το καλύτερο πιάτο μακαρόνια με κιμά. Δεν είναι όμως ένα απλό πιάτο. Μιλάμε για ένα πιάτο που γεννά ρίγη συγκίνησης και νοσταλγία. Όλοι το ξέρουν ότι είναι το πιο μαμαδίσιο φαγητό.
Αν με ρωτάς, κανένας δεν το πετυχαίνει καλύτερα από τη μανούλα (κι ας μην κάνει τα μακαρόνια τόσο al dente). Μόνο τη δική της συνταγή κάνω (βάζει πολύ κανέλα, οι Θεσσαλονικείς θα με καταλάβουν). Εννοείται τα μαγειρεύω με την ψυχή μου μόνο με Polpa Γκρέκα που κάθε κουταλιά της «μυρίζει» ώριμες ζουμερές σερραϊκές τομάτες, δεν έχει φλούδα ούτε σπόρους και δεν χρειάζεται πολύ μαγείρεμα, είναι ήδη «δεμένη». Δεν είναι τυχαίο που ζητάνε όλοι δεύτερο πιάτο κάθε φορά.
Για την Πηνελόπη Μποσταντζόγλου το μυστικό για νόστιμη σπιτική πίτσα, κρύβεται στη σάλτσα
Η σπιτική πίτσα αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για όσους αγαπούν τη «ζεστασιά» της αφράτης ζύμης, σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση των φρέσκων, ποιοτικών υλικών. Όμως, ένα από τα μεγάλα μυστικά που κάνει τη σπιτική πίτσα πραγματικά αξέχαστη, είναι η κόκκινη σάλτσα. Και πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται με βάση την Polpa Γκρέκα.
Κι αν υπάρχει ένα μυστικό που μπορεί να κάνει πραγματική τη διαφορά στην παρασκευή μιας σπιτικής πίτσας, αυτό σίγουρα κρύβεται στην κόκκινη σάλτσα. Με την Polpa Γκρέκα, είμαι πάντα βέβαιη ότι η σάλτσα μου, θα είναι πλούσια σε ντοματένια αρώματα και φυσική, φρουτώδη γεύση που ενισχύει την αυθεντικότητα της γεύσης. Με την Polpa Γκρέκα, η παρασκευή της σάλτσας γίνεται παιχνιδάκι. Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις τα δικά σου αγαπημένα μυρωδικά και μπαχαρικά για να την προσαρμόσεις στα προσωπικά σου γούστα, δημιουργώντας μια signature σπιτική πίτσα, που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Επίσης, χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά ή τεχνητές γεύσεις, η κόκκινη σάλτσα με Polpa Γκρέκα παρέχει μια υγιεινή επιλογή για όλους εμάς που θέλουμε να απολαύσουμε μια σπιτική πίτσα, χωρίς περιττές προσθήκες.
Για τη Λία Παπαϊωάννου τα σουτζουκάκια δεν είναι φαγητό, είναι λατρεία
Δεν θυμάμαι πότε τα δοκίμασα πρώτη φορά από τα χέρια της μαμάς μου, αλλά τα σουτζουκάκια ανήκουν σε αυτά τα πιάτα που αποζητώ με την ίδια λαχτάρα από την παιδική μου ηλικία μέχρι τώρα. Αγαπώ τη μυρωδιά από κύμινο, τη γεύση που τους δίνει το ψωμί που μουσκεύεται στο κρασί και πρώτα απ’ όλα αγαπώ τη σάλτσα τους. Με ελάχιστα υλικά, βελούδινη και τοματένια. Κατακόκκινη, αχνιστή κι έτοιμη να με γυρίσει πίσω νοερά στην κουζίνα της μαμάς μου να την παρακολουθώ με μαεστρία να δημιουργεί ένα όνειρο στο πιάτο σχεδόν από το τίποτα.
Το παν είναι η πρώτη ύλη. Ο καλός κιμάς, το αρωματικό κύμινο, ένα ωραίο γλυκό, κόκκινο κρασί και η ντομάτα που πρέπει να είναι όσο γευστική ονειρεύεσαι. Εγώ το δικό μου «μυστικό» επιτυχίας στα σουτζουκάκια που φτιάχνω όποτε θέλω να ζεστάνω το είναι μου, το αποδίδω στην Polpa Γκρέκα. Λεπτοτριμμένη ψίχα τομάτας στον πλούσιο χυμό της, μπαίνει στο τηγάνι μου και με ελάχιστο μαγείρεμα δημιουργεί την πιο ωραία, μεσογειακή, αρωματική σάλτσα για τα σουτζουκάκια μου. Χωρίς συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη, η Polpa Γκρέκα είναι ιδανική για την υγιεινή εκδοχή του πιάτου που προτιμώ (ψήνω τα σουτζουκάκια στο φούρνο και δεν τα τηγανίζω πριν μπουν στη σάλτσα μου), ενώ η γεύση καλοκαιρινής ντομάτας έρχεται και κατακλύζει τον ουρανίσκο μου από την πρώτη μπουκιά.
Κάπως έτσι, η συνταγή της μαμάς μου όχι μόνο γνωρίζει μέρες δόξας ακόμα, αυτή τη φορά στη δική μου κουζίνα, αλλά εξελίσσεται ακόμα περισσότερο στο πιο γευστικό πιάτο που ξέρω να φτιάχνω με μεράκι κι όλη μου την ψυχή.