POP CULTURE

Τα 5 καλύτερα αποκριάτικα επεισόδια της ελληνικής τηλεόρασης. Θυμάσαι την Ελένη Μενεγάκη ως Μαρία Αντουανέτα;

24 Media Creative Team

Έχω πάει σε πολλά αποκριάτικα πάρτι με homemade στολές (τα καλύτερα, όλοι το ξέρουν αυτό), δεν ξέρω γιατί έχω ένα κουτί με ροζ περούκες στο πατάρι, έχω δει άπειρα βιντεάκια για το μακιγιάζ της Ημέρας των Νεκρών ή των drag Queens (κάτι κατάφερα να κάνω) κι έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι καλύτερα πάρτι από αυτά του Ρετιρέ δύσκολα θα ζήσει η ελληνική τηλεόραση. Αυθαίρετα συμπεράσματα αλλά βασισμένα σε πολλές ώρες τηλεθέασης. Ταυτίσου ελεύθερα.

Απόκριες ονομάζονται οι 3 εβδομάδες πριν από την Καθαρά Δευτέρα οπότε και αρχίζει η Μεγάλη Σαρακοστή. Αυτές τις 3 εβδομάδες γίνονται τα περισσότερα αποκριάτικα πάρτι σε σπίτι και πολλές φορές μοιάζουν από τις αγαπημένες σου τηλεοπτικές σειρές βγαλμένα.

Ντόλτσε Βίτα: Αποκριάτικα drag party before it was cool

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο ο Αντώνης Καλούδης (Θανάσης Ευθυμιάδης) αποφασίζει να κάνει πάρτι μασκέ στο σπίτι του στην Καισαριανή. Η Χριστίνα (Άννα Παναγιωτοπούλου) παρά τα παρακάλια της Σάσας (Κατιάνα Μπαλανίκα) αποφασίζει να μην πάει. Τελικά το σκάει κρυφά από το σπίτι και τη γιαγιά και κάνει εμφάνιση ως Ζαφείρης. Ενώ στην αρχή είναι μαζεμένη στο τέλος καταλήγει να χορεύει από τσιφτετέλι με τον παράνομο δεσμό της. Κορυφαία στιγμή του party όταν αρχίζουν να τραγουδούν το Ανέβηκα στην πιπεριά. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, η κωμική τηλεοπτική σειράς προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega τις σεζόν 1995–1997. Άγνωστη πληροφορία για τη σειρά: ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας αποκάλυψε ότι είχε περάσει από οντισιόν για το ρόλο του Αντώνη Καλούδη. 

Το Ρετιρέ: Ποτ πουρί όλων των ’90s επιτυχιών 

Η Τζόυς Ευείδη ντύθηκε Αλέξια και τα δίνει όλα στο Τα κορίτσια ξενυχτάνε στο 65o επεισόδιο της σειράς, που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 1992. Lipsynch καλύτερο από τους Milli Vanilli. Πάμε στοίχημα ότι αν γυριζόταν σήμερα θα τραγουδούσε το ZARI; Αυτό που θα χορέψουμε σε όλα τα αποκριάτικα πάρτι. Βραβείο καλύτερης στολής στην Αμαλία που ντύθηκε Αλίκη Βουγιουκλάκη στην Εύθυμη Χήρα και στην Κατερίνα Γιουλάκη, που ντύθηκε Αλέκα Παπαρήγα.

Πάτερ Ημών: Αποκριάτικα πάρτι με Ελένη Μενεγάκη 

Η Ελένη Μενεγάκη (ντυμένη Μαρία Αντουανέτα) μαζί με τον Κώστα Καρρά το ζουν με τα Παιδιά της Πάτρας και τον Διονύση Σχοινά. Για τους λάτρεις της στατιστικής, είναι ακόμη μια σειρά μια σε σενάριο Αλέξανδρου Ρήγα (και Πέτρου Θεοδώρου). Unknown fact: Ο Θάνος Καλλίρης έγραψε τη μουσική των τίτλων αρχής σε στίχους Ναταλίας Γερμανού

Κωνσταντίνου και Ελένης: Αποκριάτικα πάρτι στην οικία των προγόνων του Κατακουζηνού 

Αποκριάτικο πάρτι χωρίς guest star είναι μακαρόνια με κιμά σόγιας. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς, ο  Μάνος Πίντζης, είναι ο δάσκαλος χορού που φλερτάρει με την Ελένη Βλαχάκη. Επίσης, ξέρω πολύ κόσμο που έχει ντυθεί «Πατ Κιουτ» (το γυναικείο συγκρότημα της Ελένης, Πέγκυς και Ματίνας που τραγουδούσε Το Παπάκι).

Σ’αγαπώ Μ’αγαπάς: Εγώ θα ντυθώ πριγκίπισσα κι εσύ βάτραχος

Η Δημητρά Παπαδοπούλου σε βεστιάριο με στολές κουβαλά βυζιά στην πρώτη σκηνή του επεισοδίου. Η γυναίκα είναι ίνδαλμα. «Εγώ θα ντυθώ Πριγκίπισσα κι εσύ βάτραχος» λέει στο σύντροφό της, Θοδωρή Αθερίδη, και νιώθεις ότι τα σενάρια των σειρών εποχής δεν σε καλύπτουν πλέον. Ο Θοδωρής τελικά ντύνεται γυναίκα και τρολάρει παπά που ήρθε στο πάρτι μασκέ ντυμένος παπάς. Από τα καλύτερα αποκριάτικα πάρτι της ελληνικής τηλεόρασης.