ΣΧΕΣΕΙΣ

4 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση

Pexels

Πολλές φορές συμβαίνει να νομίζουμε ότι θέλουμε κάτι μόνο και μόνο, επειδή το βλέπουμε συνέχεια τριγύρω μας ή επειδή η κοινωνία έχει ορίσει κάποια στερεότυπα, που τείνουμε να ακολουθούμε. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για παράδειγμα και στην προσωπική σου ζωή. Μπορεί να βλέπεις τριγύρω σου ζευγάρια και να αναρωτιέσαι: «Εγώ που θέλω τόσο πολύ να κάνω σχέση γιατί δεν μπορώ;». Αλλά εκεί τίθεται και το βασικό ερώτημα: «Θέλεις πραγματικά, νομίζεις ότι θέλεις ή μήπως δεν είσαι έτοιμη;».

Γιατί δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να θέλεις πράγματα που σου αξίζουν, αλλά πρέπει να είσαι εναρμονισμένη και με τα «θέλω» σου, για να χτίσεις κάτι ποιοτικό και να αναγνωρίζεις τον σκοπό, πριν ξεκινήσεις κάτι. Αν έχεις υποψίες ότι στην πραγματικότητα δεν είσαι εσύ έτοιμη για μία σχέση, εμείς παρακάτω σε βοηθάμε να λύσεις οποιαδήποτε απορία σου, παραθέτοντας 5 σημάδια που το αποδεικνύουν.

Δεν ξέρεις τι σημαίνει υγιής σχέση

Και πώς να ξέρεις αν δεν μάθεις πρώτα τον εαυτό σου. Μία υγιής σχέση δεν μπορεί να οριστεί, με βάση τι βλέπεις στα άλλα ζευγάρια. Κυρίως γιατί αν δεν μάθεις τι σου αρέσει και τι σε ενοχλεί, μπορεί να βρεθείς με έναν άνθρωπο που απλά θα σου λέει: «Πάμε και όπου βγει» ή «Ας μη βάλουμε ταμπέλες» στην καλύτερη και στη χειρότερη με κάποιον που φέρεται τοξικά. Επομένως, θα πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου για το τι θέλεις, αλλά και τι μπορεί να προσφέρεις σε μία σχέση. Οπότε οφείλεις να μάθεις τις ανάγκες σου, αλλά να αναγνωρίσεις και τα όρια σου.

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι έτοιμη για σχέση Pexels

Σου λείπει ο σκοπός και το όραμα

Ένας σκοπός είναι η αίσθηση του γιατί υπάρχεις και τι νιώθεις ότι σε οδήγησε ή σε καλεί να επιτύχεις κάτι. Το όραμα είναι αυτό που θες να πετύχεις, εκεί που θες να καταλήξεις. Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν μία σχέση και αργότερα ψάχνουν το όραμα. Δυστυχώς, αυτό συχνά οδηγεί σε ραντεβού και συναισθηματικές επενδύσεις σε ακατάλληλες σχέσεις.

Δεν θες να είσαι μόνη

Αν βλέπεις ανθρώπους να πηγαίνουν από τη μία σχέση στην επόμενη, μπορεί απλά να απεχθάνονται να μείνουν μόνοι. Το βασικό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέεις τη μοναξιά με το στάτους της ερωτικής σου ζωής. Το να είσαι ελεύθερη δεν σημαίνει ότι είσαι και μόνη. Υπάρχουν πάρα πολλά παντρεμένα ζευγάρια που νιώθουν μοναξιά μέσα στον γάμο τους και ελεύθεροι άνθρωποι που νιώθουν βαθύτερες σχέσεις με αγαπημένα τους πρόσωπα. Οπότε, ο συσχετισμός ελεύθερη= μόνη είναι εξαρχής λάθος. Από την άλλη, αν το να μένεις μόνη με τον εαυτό σου, δεν σε κάνει να νιώθεις καλά, είναι μία καλή ευκαιρία για μία βαθιά εσωτερική ανασκόπηση.

Δεν είσαι «εκπαιδευμένη» στις γλώσσες αγάπης

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Gary Chapman, υπάρχουν 5 γλώσσες αγάπης: λέξεις επιβεβαίωσης, δώρα, πράξεις εξυπηρέτησης, ποιοτικός χρόνος και σωματική επαφή. Σύμφωνα με τον χρυσό κανόνα, εάν η κορυφαία γλώσσα αγάπης σου είναι πράξεις εξυπηρέτησης, θα επιλέγεις να εκδηλώνεις την αγάπη σου με αυτό τον τρόπο, επειδή αυτό στην ουσία επιθυμείς εσύ ως αντάλλαγμα. Αλλά αν η κορυφαία γλώσσα αγάπης του συντρόφου σου είναι οι λέξεις επιβεβαίωσης, τότε οι ανάγκες σου, δεν ικανοποιούνται με τον τρόπο που επιθυμείς εσύ. Κατά συνέπεια, η σχέση θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μιλήσεις με κάποιον που εξειδικεύεται στον τομέα των σχέσεων και να ζητήσεις συμβουλή.