ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Έλενα Ακρίτα έκανε το μόνο σχόλιο που πρέπει να διαβάσεις για την 11χρονη στην Ηλεία

Papadakis Press Κώστας Μοσχόπουλος

Η δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία από τον -καθ’ ομολογία δολοφόνο και σεσημασμένο για βιασμό ανήλικης- 37χρονο θείο της, ο οποίος την τραυμάτισε θανάσιμα με κατσαβίδι, δημιούργησε σε όλους μας μια απορία: Γιατί ένας σεσημασμένος παιδοβιαστής κυκλοφορούσε ελεύθερος; Στην Έλενα Ακρίτα, πάντως, δημιουργήθηκε ακόμα μια απορία, η οποία προκύπτει από τη νοσηρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε σε καθημερινή βάση.

Πιο συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, μια screenshot φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ένα σημείο από το Δελτίου Τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Σε αυτό, γίνεται λόγος για τη δολοφονία της ανήλικης Βασιλικής και τη «συνεύρεση» την οποία η ίδια αρνήθηκε. Για ποια ακριβώς συνεύρεση μιλάμε όταν πρόκειται για μικρό κορίτσι 11 χρονών; Αναρωτιέται η δημοσιογράφος και συγγραφέας και καταλήγει στο πιο εύλογο, μάλλον, συμπέρασμα. Συμπέρασμα που «δικαιολογεί» την απραγία πολλών θυμάτων και «ξεμπροστιάζει» την ανικανότητα των αρχών να τα προστατέψουν και να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις που μαστίζουν διαχρονικά την κοινωνία μας.

Η Έλενα Ακρίτα έκανε το μόνο σχόλιο που πρέπει να διαβάσεις για την 11χρονη στην Ηλεία

«Για “συνεύρεση” μιλάει το Δελτίου Τύπου της Αστυνομίας. “Συνεύρεση” του 11χρονου θύματος. Με τον βιαστή και δολοφόνο του. Από τον τρόπο που είναι γραμμένο το ΔΤ της Αστυνομίας καταλαβαίνουμε γιατί τα θύματα ή δεν καταγγέλλουν καθόλου ή καταγγέλλουν και δολοφονούνται έξω από το αστυνομικό τμήμα», έγραψε χαρακτηριστικά στην περιγραφή της φωτογραφίας που δημοσίευσε η Έλενα Ακρίτα στο προφίλ της. Η ίδια αναφέρθηκε με έμμεσο, αλλά άμεσα αντιληπτό τρόπο στη γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

Ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης αντιμετωπίζει κατηγορίες ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας βιασμού ανηλίκου, αρπαγής ανηλίκου, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής. Τις κατηγορίες σε βάρος του της απήγγειλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας. Την Τετάρτη 12 Ιουνίου τελέσθηκε η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής, ενώ ο 37χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή, 14 Ιουνίου.