ΣΩΜΑ

Συμφυσιόλυση: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για την αποτελεσματική τεχνική κατά της κυτταρίτιδας

iStock

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αποτελεί ένα ζήτημα που απασχολεί παγκοσμίως κυρίως τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και κιλών. Διάφοροι παράγοντες συμβάλλουν στην εμφάνισή της όπως, διατροφικές συνήθειες, αυξομειώσεις βάρους, ορμονικές μεταβολές. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη θεραπεία που να δίνει τη λύση σ’ αυτό το θέμα. Υπάρχουν όμως, συνδυασμοί θεραπειών που μπορούν να βελτιώσουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού και συνολικά την εικόνα της περιοχής .

Από τη Μαρία Σκολαρίκου, πλαστικό χειρουργό, MD, FEBOPRAS, FDAFPRAS

Μια πολύ αποτελεσματική τεχνική κατά της κυτταρίτιδας, που εφαρμόζεται στα εξελιγμένα πρωτόκολλα που υπάρχουν στην κλινική μας, MS Sκolarikou plastic surgery clinic, είναι η συμφυσιόλυση. Προκειμένου να αντιληφθούμε τον μηχανισμό και τρόπο δράσης της παραπάνω τεχνικής πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τι είναι η κυτταρίτιδα και πώς δημιουργείται η εικόνα του γνωστού φλοιού πορτοκαλιού.

Συμφισιόλυση: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα ουσιαστικά είναι φλεγμονή του υποδόριου ιστού που βρίσκεται κάτω από το δέρμα. Τα λιποκύτταρα που εντοπίζονται εκεί διογκώνονται, οι μεμβράνες τους παραμορφώνονται με επακόλουθη διάταση των διαφραγμάτων τους προκαλώντας, έτσι, το φαινόμενο της όψης του φλοιού πορτοκαλιού.

Η συμφυσιόλυση ως μη επεμβατική μέθοδος έρχεται να «λύσει» τις παραπάνω συνδέσεις (συμφύσεις) μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού, όπου βρίσκονται τα λιποκύτταρα και να λειάνει αποτελεσματικά τις εισολκές (γούβες) του δέρματος μέσω μία ειδικής συσκευής /εργαλείου που σπάει εσωτερικά τις συμφύσεις που χρησιμοποιεί ο πλαστικός.

Η διαδικασία πραγματοποιείται στο ιατρείο με απόλυτη ασφάλεια και ανώδυνα, καθώς εφαρμόζεται τοπικά στις περιοχές που παρουσιάζουν έντονες εισολκές στο δέρμα και έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού, οπουδήποτε στο σώμα. Δεν έχει ένδειξη στη διάχυτη κυτταρίτιδα ή κυτταρίτιδα που οφείλεται σε κατακράτηση.

Επίσης, η συμφυσιόλυση μπορεί να διορθώσει όχι μόνο την εικόνα της κυτταρίτιδας, αλλά και δυσμορφίες του δέρματος, που μπορεί να οφείλονται σε τραυματισμούς ή προηγούμενες επεμβάσεις όπως η λιποαναρρόφηση κλπ. Plus: Δεν υπάρχει καμία σχέση σύγκρισης με λιποαναρρόφηση ή λιποδιάλυση, γιατί οι 2 τελευταίες μέθοδοι απευθύνονται στο τοπικό πάχος και μόνο.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να συνδυασθεί με εξατομικευμένα πρωτόκολλα μεσοθεραπείας σώματος, ενισχυμένες ραδιοσυχνότητες RF σώματος για ταυτόχρονη λείανση και σύσφιξη του δέρματος καθώς και με υαλουρονικό οξύ σώματος που μπορεί ταυτόχρονα με τη συμφυσιόλυση να «γεμίσει» τις περιοχές με πιο έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η συχνότητα που μπορεί να γίνει είναι μία φορά κάθε 1.5-2 έτη και τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από 10-15 ημέρες. Όταν συνδυάζεται και με άλλα πρωτόκολλα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν παραπάνω, τα αποτελέσματα ξεπερνούν την 3ετία.

Η Μαρία Σκολαρίκου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος Πλαστικής χειρουργικής, EBOPRAS μετά από εξετάσεις και αναγνωρισμένο μέλος Fellow (FEBOPRAS) – Αναγνωρισμένο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας πλαστικής αισθητικής και επανορθωτικής χειρουργικής & αναγνωρισμένο μέλος του Specialist Registry πλαστικής χειρουργικής στον Βρετανικό ιατρικό σύλλογο GMC.