DIY

Κάνε ένα πανεύκολο scrub για τα πόδια σου

Unsplash

Η φροντίδα των ποδιών δεν (πρέπει να) σταματά στο πεντικιούρ. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου σ’ αυτό το σημείο του σώματός σου, όπως μάσκες και scrubs που μπορείς να βρεις στην αγορά, όμως, σ’ αυτό το άρθρο θα κάνουμε focus σε μία πιο ανέξοδη επιλογή.

Πώς θα σου φαινόταν να κάνεις ένα DIY scrub που θα απομακρύνει το ξηρό δέρμα (δηλαδή τα νεκρά κύτταρα) από την επιδερμίδα των ποδιών σου χωρίς να την αφυδατώσει; Λίγα υλικά από την κουζίνα σου και 2  λεπτά από το χρόνο σου αρκούν για να το ετοιμάσεις στο πι και φι. Συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω…

Για το scrub  για τα πόδια σου θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ή άλατα Epsom.
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο.
  • 1/8 φλιτζάνι μέλι.
  • 3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.

Η διαδικασία δεν θα σου πάρει πάνω από ένα λεπτό:

Η κρυσταλλική ζάχαρη ή τα άλατα Epsom μπορούν να λειτουργήσουν εξαιρετικά ως απολεπιστικά συστατικά. Μάλιστα, όταν αναμειγνύονται με άλλα πιο ενυδατικά συστατικά, όπως το  ελαιόλαδο και το μέλι προσφέρουν ακόμη περισσότερα οφέλη στην επιδερμίδα.

Σ’ ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε πολύ καλά όλα τα παραπάνω συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το scrub είναι έτοιμο για χρήση!

Πριν χρησιμοποιήσεις αυτό το ενυδατικό scrub, καλό είναι να έχεις μουλιάσει τα πόδια σου σε χλιαρό νερό για έως και 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.

Αμέσως μετά, φυσικά, μην ξεχάσεις να απλώσεις μία ενυδατική μάσκα, που θα «κλειδώσει» την υγρασία στην επιδερμίδα των ποδιών σου, αφήνοντάς τα ακόμη πιο απαλά.

Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να αποφεύγεις τα σκληρά συστατικά στα απολεπιστικά προϊόντα, που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σε συνδυασμό με την τριβή.