CELEBRITIES

Ο Γιώργος Μαζωνάκης μιλά ανοιχτά για την αδερφή του: «Το πρόβλημα είναι προσωπικό, επαγγελματικό, ηθικό»

instagram.com/georgemazonakis

Η πολυσυζητημένη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Μαζωνάκης στην Κατερίνα Καινούργιου προβλήθηκε ολόκληρη την Παρασκευή, 28 Ιουνίου, μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα. Παρουσιάστρια και τραγουδιστής συνομίλησαν στον πληθυντικό έπειτα από σχετική επιθυμία του τελευταίου.

Η συνέντευξη, φυσικά, περιείχε τα πάντα και η δικαστική διαμάχη με την αδερφή του, Βάσω, δεν έμεινε εκτός συζήτησης. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Γιώργος Μαζωνάκης κάνει τηλεοπτική αναφορά στην οικογενειακή, δικαστική διαμάχη.

«Το καλά είναι πολύ σχετικό. Δεν είμαι καλά, είμαι πολύ καλά γιατί η πίστη και η πίστα με έσωσαν. Εγώ όταν θα έχω να πω κάτι θα πρέπει να έχει βάσεις και επίσης θέλω να είμαι χρήσιμος μετά από μια συνέντευξη, να είμαι καλά μέσα μου, να έχω προσφέρει και αυτά που θα έχω πει να έχουν πιάσει τόπο. Άρα λοιπόν, όταν νιώθω την ανάγκη να εξωτερικεύσω συναισθήματα, είμαι εδώ!», ανέφερε στην αρχή ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Η πρώτη τηλεοπτική αναφορά στη δικαστική διαμάχη με την αδερφή του

«Στο μυαλό όλων μας είχατε μια πολύ ωραία οικογένεια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Κατερίνα Καινούργιου, αναφερόμενη στην πρόσφατη διαμάχη με τη Βάσω Μαζωνάκη. Η Βάσω Μαζωνάκη ήταν επί χρόνια, άτυπα, η manager του τραγουδιστή και ήταν ένα από τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του.

«Αν ο κόσμος πιστεύει ότι είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια, φανταστείτε στο δικό μου μυαλό τι έχει συμβεί. Δεν περίμενα ότι θα συμβεί, όμως συνέβη. Είναι μια δοκιμασία που μου βάζει ξανά ο Θεός. Είναι πολύ μεγαλύτερο το πράγμα από αυτό που μέχρι τώρα ξέρατε. Μέσα μου θέλω να ενώνω τα πράγματα, να τα φτιάχνω και όχι να δημιουργώ κακές ενέργειες και κακές σχέσεις. Από εκεί και μετά θα πρέπει να μπουν όρια και να καταλάβει ο καθένας μέχρι πού φτάνουν τα πράγματα και ποιος είναι τι.

Για μένα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα… Εγώ έχω θιγεί προσωπικά και επαγγελματικά σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αυτό, όμως, είναι κάτι το οποίο είναι αυτή την περίοδο, αργότερα θα είναι καλύτερα. Το πρόβλημα είναι προσωπικό, επαγγελματικό και ηθικό. Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο. Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει. Αν στο τέλος εγώ είμαι λάθος, θα βγω και θα ζητήσω συγνώμη», απάντησε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαζωνάκης.

«Οι σχέσεις αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι οι καλύτερες, δεν είναι αυτές που είχαμε πριν. Αυτό βέβαια φέρνει και μια ελευθερία στον άνθρωπο. Η ελληνική οικογένεια είναι ευχή και κατάρα… Εγώ μέσα από αυτό νιώθω ότι απέκτησα και μια ελευθερία. Μεγαλώνοντας σε ένα καθεστός φόβου, καταλαβαίνετε ότι όλο αυτό δημιουργεί ενοχές, χειριστικές συμπεριφορές από τους άλλους, είσαι κάτω συνέχεια.

Λυτρώθηκα μέσα από αυτό. Τις δύσκολες καταστάσεις εγώ τις θεωρώ λυτρωτικές. Είμαι άνθρωπος του οξύμωρου σχήματος, πνίγομαι – δεν πνίγομαι. Είμαι από τους ανθρώπους που σκέφτομαι διαφορετικά απ’ ότι θα σκεφτόντουσαν οι περισσότεροι άνθρωποι», πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιώργος Μαζωνάκης.

«Θα προτιμήσω να σκέφτομαι τους γονείς μου με αγάπη αλλά πιστεύω ότι θα έρθει και αυτός ο καιρός. Ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει τι θα γίνει. Τα πράγματα, αν η ζωή και ο τρόπος και ο χρόνος και η ενέργεια είναι να σε πάνε από εκεί, θα σε πάνε από εκεί. Οπότε θέλω να κρατήσω τις καλές αναμνήσεις με τους γονείς και τις αδερφές μου. Να βάλουν μυαλό και δεν θα πω τίποτα παραπάνω.

Εννοείται ότι με έχει πάρει τηλέφωνο η αδερφή μου, μετά από όλα αυτά. Η υποχώρηση, όμως, δεν είναι κάτι ωραίο στα αυτιά μου. Δεν απολογούμαι και μετά απ’ όλο αυτό δεν νομίζω ότι είμαι υπόλογος σε κάτι… Δεν πρόκειται για μια οικονομική καταστροφή, αλλά για ένα restart… Μη φαντάζεστε ότι μετά από αυτό θα γίνω λογιστής αλλά θα έχω γνώσεις σε κάποια πράγματα περισσότερο», είπε μεταξύ άλλων.

Η πρόσφατη ανακοίνωση, το εξώδικο, οι αιχμές και τα ασφαλιστικά μέτρα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο καιρό, ο Γιώργος Μαζωνάκης έδειξε ότι σκοπεύει να στείλει εξώδικο κατά της εταιρείας διαχείρισης του καλλιτεχνικού του έργου, στοχοποιώντας «κοντινά του πρόσωπα που τον εκμεταλλεύτηκαν», με φόντο τη διαχείριση της περιουσίας του.

«Προκειμένου να επιλυθεί αποτελεσματικά η διαφορά που έχει ανακύψει με την εταιρεία διαχείρισης του καλλιτεχνικού μου έργου, υποχρεώθηκα σήμερα να επιδώσω εξώδικη πρόσκληση τάσσοντας προθεσμία για την παράδοση όλων των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας μου από την απελθούσα Διοίκηση. Εάν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, προτίθεμαι να εγείρω ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων αγωγή λογοδοσίας ώστε να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων», ανέφερε τότε στην ανακοίνωση. Στο υστερόγραφο, μάλιστα, άφηνε αιχμές για τα κοντινά του άτομα που τον εκμεταλλεύτηκαν.

«Η υπόθεση με θίγει σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά και προσωπικά. Είναι ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου ανθρώπους και να ανακαλύπτεις ότι μόνο έτσι δεν σε είδαν παρά μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης», αναφέρεται. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, εκτός των άλλων, έχει προχωρήσει και σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της αδερφής του, Βάσως, μέσω του δικηγόρου του, Θεόδωρου Μαντά.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η διαμάχη ανάμεσα στα αδέρφια έκανε τον γύρο των social media τον περασμένο Μάιο, με τον δικηγόρο του Γιώργου Μαζωνάκη να κάνει λόγο για «μείζονα αντιδικία» με την αδερφή του, η οποία δεν κατονομάζεται, για «τη διασφάλιση της περιουσιακής του κατάστασης και της επαγγελματικής του διαδρομής».

Ως το 2019-20, η Βάσω Μαζωνάκη ήταν η manager και η διαχειρίστρια των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων του καλλιτέχνη. Πρώτη φορά το 2014-15 ακούστηκαν κάποιες φήμες για ρήγμα στη σχέση τους, με αιτία και τότε τα οικονομικά του καλλιτέχνη, όμως τότε η ρήξη τους δεν είχε πάρει περαιτέρω έκταση.

Μέχρι και τη σεζόν του 2019, λοιπόν, η Βάσω Μαζωνάκη ήταν παρούσα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν ο καλλιτέχνης. Από το 2021, όμως, που ο τραγουδιστής ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Κέντρο Αθηνών βάζοντας στο πρόγραμμά του και μια καθημερινή, την Πέμπτη, η αδελφή του δεν ξαναφάνηκε και το management του δεν ήταν πλέον στα χέρια της.