ΣΩΜΑ

Ξέρεις ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις κρέμες σώματος, τις λοσιόν και τα body butters;

iStock

Κρέμες σώματος, λοσιόν και body butters: Ενώ και στις 3 περιπτώσεις ο στόχος είναι ένας και κοινός, και ακούει στη φράση «ενυδάτωση του δέρματος», οι κύριες αντιθέσεις τους εντοπίζονται στην υφή, τη φόρμουλα και το επίπεδο ενυδάτωσης που προσφέρουν. Η επιλογή του κατάλληλου προϊόντος για την ενυδάτωση του σώματος λοιπόν, εξαρτάται τόσο από τον τύπο όσο και τις ανάγκες της επιδερμίδας.

Κι ενώ η φράση ενυδατική σώματος λειτουργεί σαν όρος-ομπρέλα, που περιλαμβάνει κάθε προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να ενυδατώνει την επιδερμίδα του σώματος αφήνοντάς την πιο μαλακή, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα επιμέρους προϊόντα.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στις κρέμες σώματος, τις λοσιόν και τα body butters;

Λοσιόν ή γαλάκτωμα σώματος:

Είναι η πιο ελαφριά εκδοχή της ενυδατικής σώματος. Δεν έχει καθόλου λιπαρή υφή και συνήθως η φόρμουλά της έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό και χαμηλότερη σε έλαια.

Απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, χωρίς να αφήνει «βαριά» αίσθηση και καθίσταται ιδανική επιλογή για το κανονικό τύπο δέρματος, αλλά και την καθημερινή ενυδάτωση ιδιαίτερα τώρα, το καλοκαίρι.

Κρέμα σώματος:

Με πιο παχύρρευστη και πιο πλούσια σύνθεση από τη λοσιόν, η κρέμα σώματος έχει μέτρια έως υψηλή περιεκτικότητα σε έλαια. Απορροφάται πιο αργά (σε σχέση με τη λοσιόν/ γαλακτώματα) και παρέχει βαθιά ενυδάτωση που διαρκεί, «κλειδώνοντας» την υγρασία που χρειάζεται το δέρμα. Είναι ιδανική για το πολύ ξηρό δέρμα και τις περιοχές που η επιδερμίδα είναι πιο τραχιά και χρειάζεται επιπλέον φροντίδα και περιποίηση όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

Plus: Πολλές ενυδατικές κρέμες σώματος περιέχουν συστατικά που θρέφουν το δέρμα αφήνοντάς το πιο υγιές και λαμπερό.

Body butter:

Στην ουσία πρόκειται για την πιο παχύρευστη version της ενυδατικής κρέμας, που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και είναι πλούσια σε έλαια. Τα περισσότερα body butters είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως βούτυρο καριτέ, βούτυρο κακάο και έλαια, αργούν να απορροφηθούν και προσφέρουν μία πιο εντατική ενυδάτωση.

Ιδανική επιλογή κυρίως για τους πιο κρύους μήνες ή αν έχεις εξαιρετικά ξηρό ή τραχύ δέρμα.