ΥΓΕΙΑ

5 λόγοι που τα παγωτά κάνουν καλό στην υγεία σου. Oh, yes!

iStock

«Το παγωτό δεν είναι υγιεινό» σκέφτεσαι, ενώ διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ή μήπως είναι; Φυσικά δεν θα προσπαθήσουμε να σε πείσουμε ότι μια μπάλα παγωτού, είναι πιο υγιεινή από μια μια σαλάτα ή ένα φρούτο. Ωστόσο, μία από τις πιο αγαπημένες μας λιχουδιές, είναι πιο υγιεινή από ό,τι φαντάζεσαι.

Παρακάτω θα βρεις 5 λόγους για τους οποίους η γλυκιά αυτή απόλαυση στην πραγματικότητα χαρίζει οφέλη στην υγεία σου.

Τα παγωτά είναι καλή πηγή ασβεστίου

5 λόγοι που τα παγωτά κάνουν καλό στην υγεία σου Unsplash

Το παγωτό περιέχει γάλα, το οποίο είναι πλούσιο σε ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και των δοντιών. Η τακτική κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του σκελετού και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Το παγωτό περιέχει διάφορες βιταμίνες και μέταλλα όπως η βιταμίνη Α, Β12 και D, καθώς και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το κάλιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του σώματος και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα παγωτά δίνουν χαρά

Το παγωτό δεν είναι απλώς μια μορφή comfort food. Mπορεί κυριολεκτικά να σε κάνει πιο ευτυχισμένη. Η δροσερή αυτή λιχουδιά, βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, της ορμόνης της καλής διάθεσης. Και το κάνει τόσο καλά, που ορισμένοι ειδικοί συνιστούν σε όσους παλεύουν με την εποχιακή συναισθηματική διαταραχή, λίγες κουταλιές από την αγαπημένη τους, γλυκιά λιχουδιά.

Η κατανάλωση παγωτού μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση, λοιπόν, λόγω της απελευθέρωσης της λεγόμενης «ορμόνης της ευτυχίας». Αυτό με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Είναι καλή πηγή ενέργειας

Το παγωτό είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, οι οποίοι είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο μετά από άσκηση ή σε περιόδους που χρειάζεσαι μια άμεση ενίσχυση ενέργειας.

Προβιοτικά για την υγεία του εντέρου

Ορισμένα παγωτά περιέχουν προβιοτικά, τα οποία είναι ευεργετικά βακτήρια για την υγεία του εντέρου. Τα προβιοτικά βοηθούν στη βελτίωση της πέψης και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τι να προσέξεις

Παρόλο που τα παγωτά όπως είδαμε μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη στη διατροφή σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχεις:

  • Μέτρο στην κατανάλωση:

Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση, καθώς το παγωτό μπορεί να περιέχει υψηλές ποσότητες ζάχαρης και λίπους.

  • Προσοχή στην ποιότητα:

Προτίμησε παγωτά με φυσικά συστατικά και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

  • Διατροφικές δυσανεξίες:

Φρόντισε να ελέγχεις την περιεκτικότητα σε λακτόζη αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη και επίλεξε κατάλληλες εναλλακτικές.