ΒΙΒΛΙΑ

5 crime βιβλία που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις αυτό το καλοκαίρι

Pexels

Από τα μέσα του 1800 μέχρι τώρα η crime λογοτεχνία, έχει υπάρξει ένα αγαπημένο είδος των αναγνωστών. Η αγωνία να ανακαλύψεις ποιος βρίσκεται πίσω από τα αποτρόπαια εγκλήματα που περιγράφονται στις σελίδες τους, είναι πάντα μία εγγύηση ότι θα τελειώσεις το βιβλίο που ξεκίνησες, ενώ οι ανατροπές που πάντα περιέχουν είναι αρκετές για να σε κρατούν σε εγρήγορση σε κάθε σελίδα. Αυτή την εβδομάδα βρήκα τα 5 crime βιβλία που θα σε κάνουν να ανατριχιάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Παλιότερα βιβλία σε επανέκδοση και φρέσκα αστυνομικά μυθιστορήματα θα βρεις παρακάτω, ανάμεσα στα 5 crime βιβλία που θα διαβάσεις αυτό το καλοκαίρι. Στο τέλος της λίστας θα βρεις και μία έξτρα πρόταση, ένα βιβλίο άκρως διασκεδαστικό και γεμάτο μαύρο χιούμορ που θα βάλει τον εγκέφαλό σου να δουλέψει για να ανακαλύψει «Ποιος το έκανε;» σε μία σειρά από φονικά αινίγματα. Είσαι έτοιμη να περάσεις τις ώρες σου στην παραλία απορροφημένη στις σελίδες των πιο ανατριχιαστικών βιβλίων;

Κυνηγοί κεφαλών

crime βιβλία
PUBLIC.GR

Κυνηγοί κεφαλών

Εκδόσεις Μεταίχμιο
12,20€ 11,53€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Το μυθιστόρημα της χρονιάς 2008 κατά τα βραβεία Norwegian Book Club, που πούλησε 55 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, κυκλοφόρησε σε νέα έκδοση από τις εκδόσεις Ψυχογιός τον Ιούνιο.

Παρά το ότι υπολείπεται σε ύψος, ο Ρόγκερ Μπρόουν µοιάζει να τα έχει όλα: είναι ο πιο επιτυχηµένος κυνηγός επιχειρηματικών ταλέντων της Νορβηγίας, έχει παντρευτεί την πανέµορφη ιδιοκτήτρια µιας γκαλερί και ζει µέσα στη χλιδή σε ένα ονειρεµένο σπίτι. Η ασύστολη σπατάλη, ωστόσο, έχει σαν αποτέλεσµα να βρεθεί χρεωµένος ως τον λαιµό και να αναγκαστεί να ασκήσει ένα παράλληλο επάγγελµα: ληστής πανάκριβων έργων τέχνης. Όταν του δίνεται η ευκαιρία να οργανώσει την τελευταία µεγάλη δουλειά, που θα τον απαλλάξει από όλα του τα χρέη, ένα απρόβλεπτο γύρισµα της τύχης θα τον µετατρέψει από κυνηγό σε θήραµα και τα χρέη θα γίνουν το µικρότερο πρόβληµά του.

Ο Jo Nesbo στους Κυνηγούς Κεφαλών, γράφει σελίδες γεμάτες καταιγιστική δράση και σασπένς.

Colombian psycho

Colombian Psycho
PUBLIC.GR

Colombian Psycho

Εκδόσεις Διόπτρα
19,90€ 17,99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Από τον συγγραφέα του βιβλίου Η νύχτα θα είναι μεγάλη, Santiago Gamboa, έρχεται το βιβλίο Colombian Psycho που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Μετά τη συγκλονιστική ανακάλυψη ανθρώπινων οστών σ’ ένα από τα πιο πλούσια και καλύτερα φυλασσόμενα προάστια της Μπογκοτά, ο εισαγγελέας ειδικών ερευνών Έντιλσον Χουτσινιαμούι αναλαμβάνει να εξακριβώσει σε ποιον ανήκουν με τη βοήθεια του αστυνόμου Λαϊσέκα και της υπόλοιπης ομάδας του.

Η Χουλιέτα Λεζάμα, η δημοσιογράφος φίλη του, συμμετέχει στην έρευνα, που αρχίζει να φέρνει στο φως μια μακρά αλυσίδα εγκληματικών θηριωδιών. Τα βήματά τους τους οδηγούν, μεταξύ άλλων, και στον συγγραφέα Santiago Gamboa, καθώς το έργο του αποδεικνύεται ότι κρύβει μια θεμελιώδη ένδειξη για την κατανόηση του μυστηρίου.

Ο Χουτσινιαμούι με το αλάθητο ένστικτο και η θαρραλέα Λεζάμα επιστρέφουν σε μια συνταρακτική ιστορία γεμάτη αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους ένας καθηγητής με ιδιαίτερη ερωτική ζωή κι ένας αινιγματικός Αργεντινός. Το Colombian Psycho είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι με καθρέφτες, στο οποίο η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας θολώνει, καθώς η φαντασία του συγγραφέα και η πραγματική ζωή αλληλεπικαλύπτονται σε μια επικίνδυνη ίντριγκα, που λειτουργεί επίσης ως αποκάλυψη της κατάστασης ενός έθνους.

Άννα Ο

crime βιβλία
PUBLIC.GR

Άννα Ο

Εκδόσεις Ψυχογιός
23,30€ 20,99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο MJ Blake θέτει το ερώτημα «Μπορείς να κάνεις έγκλημα ενώ κοιμάσαι;» και μαζί τον τόνο για ένα crime βιβλίο γεμάτο μυστήριο και σασπένς στο μυθιστόρημα Άννα Ο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Άννα Ο δεν έχει ανοίξει τα μάτια της εδώ και 4 χρόνια. Από τη νύχτα που τη βρήκαν να κοιμάται βαθιά πλάι στα πτώματα των καλύτερών της φίλων και τη βάρυναν οι υποψίες για το ανατριχιαστικό διπλό φονικό.

Ο δόκτωρ Μπένεντικτ Πρινς, ένας δικαστικός ψυχολόγος που ειδικεύεται σε ζητήματα ύπνου, αναλαμβάνει να την ξυπνήσει και να διαπιστώσει τι πραγματικά συνέβη.

Το ξύπνημα της Άννας δεν είναι το τέλος της ιστορίας, αλλά μόνο η αρχή…

Η απειλή

crime βιβλία
PUBLIC.GR

Η απειλή

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
17,70€ 15,98€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η συγγραφέας C.J. Tudor, που βρίσκεται πίσω από τα best sellers Ο άνθρωπος κιμωλία και Φλεγόμενα κορίτσια, επιστρέφει με το υποψήφιο για το ITW Thriller, Η απειλή, που αναδείχθηκε επίσης βραβείο της χρονιάς από το Esquire. Το νέο της μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ένα ντελαπαρισμένο λεωφορείο γεμάτο φοιτητές. Όλοι τους παγιδευμένοι. Ένα ακινητοποιημένο βαγόνι τελεφερίκ γεμάτο αγνώστους. Ένας απ’ αυτούς νεκρός. Ένα απομονωμένο σαλέ όπου μετά από λίγο καιρό οι φίλοι γίνονται εχθροί. Έξω, η χιονοθύελλα μαίνεται. Μέσα σε κάθε ομάδα, ένας δολοφόνος παραμονεύει.

Όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό τους πρόβλημα. Γιατί δεν έρχεται κανείς να τους διασώσει. Από τι προσπαθούν να ξεφύγουν; Και ποιοι είναι οι τρομακτικοί Σφυριχτές;

Οι ανώνυμοι

Οι ανώνυμοι
PUBLIC.GR

Οι ανώνυμοι

Εκδόσεις Πόλις
22,00€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο Pagan Hugues περιγράφει με ακρίβεια την καθημερινότητα στα αστυνομικά τμήματα της δεκαετίας του 1970 στη Γαλλία, μέσα από το βιβλίο του Οι ανώνυμοι. Αναλύει με οξυδέρκεια την κοινωνική κατάσταση της εποχής, το κοντράστ ανάμεσα στην οικονομική ευημερία και την περιθωριοποίηση πολλών κοινωνικών ομάδων, το χάσμα ανάμεσα στο όνειρο της επιτυχίας και όλους εκείνους που δεν μπορούν να το ακολουθήσουν, τους αδύναμους, τους ευάλωτους, τους ταπεινούς.

Μια γαλλική πόλη (το όνομά της δεν θα το μάθουμε ποτέ), τη δεκαετία του ’70. Εδώ καταφεύγει ο αρχιεπιθεωρητής Σνεντέρ, γυρίζοντας την πλάτη στην υπόσχεση μιας λαμπρής καριέρας στο Παρίσι, καθώς δεν μπορεί να γλιτώσει από τα φαντάσματα του Πολέμου της Αλγερίας– μια εμπειρία για την οποία δεν μιλά ποτέ, αλλά που είναι διαρκώς και οδυνηρά παρούσα.

Δεν θ’ αργήσει να βρεθεί αντιμέτωπος με μια σοβαρή υπόθεση: η Μπετύ, κόρη ενός χαμηλόβαθμου σιδηροδρομικού υπαλλήλου, δεν γύρισε σπίτι. Ο πατέρας της πιστεύει ότι είναι νεκρή και αποδεικνύεται πως έχει δίκιο. Οι έρευνες αρχίζουν και, ενώ άλλες υποθέσεις έρχονται να απασχολήσουν την ομάδα του Σνεντέρ, αυτή η δολοφονία τον στοιχειώνει. Ο Σνεντέρ δεν αποδέχεται τον θάνατο. Πόσο μάλλον τον θάνατο μιας 15χρονης… Καραδοκούν, όμως, πολλές παγίδες. Ο διακριτικός όσο και πανίσχυρος άνθρωπος που ελέγχει την πόλη, ένας παλιός γνώριμος του Σνεντέρ, μια περίεργη και δυνατή σχέση. Μια ικανή και φιλόδοξη δημοσιογράφος. Αστυνομικοί διεφθαρμένοι, τραμπούκοι που κυνηγούν τους Άραβες και τους άστεγους, καριερίστες που διατηρούν αιμομικτικές σχέσεις με την πολιτική εξουσία, τα ΜΜΕ, τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Plus 1 βιβλίο για τον ντετέκτιβ μέσα σου

Φονικά αινίγματα- τόμος 1

crime βιβλία
KLIDARITHMOS.GR

Φονικά αινίγματα

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
18,80€ 16,92€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ακολουθεί προσωπική εμπειρία: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ταξίδεψα στο εξωτερικό και ασθένησα. Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού μου στο ξενοδοχείο, έχοντας αγοράσει βιβλία από το τοπικό βιβλιοπωλείο. Ανάμεσά τους ήταν το βιβλίο που έγινε κόλλημα, το Murdle, του G.T. Karber.

Το Murdle ήταν ιστοσελίδα που καθημερινά είχε ένα αστείο έγκλημα να λύσεις χρησιμοποιώντας λίγα στοιχεία και τις ικανότητές σου στην εις άτοπον απαγωγή. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το είχε ήδη τελειώσει και παράγγειλα τον δεύτερο τόμο λέγοντας σε όλους για το βιβλίο με τους γρίφους που με ενθουσίασε αλλά που δεν μπορούσα να μοιραστώ με κανέναν. Fast Forward λίγους μήνες μετά, το Murdle μεταφράστηκε έγινε το βιβλίο Φονικά αινίγματα – τόμος 1, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και θα γίνει το δώρο που θα πάρω σε όλους μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Τα μικρά χιουμοριστικά αινίγματα, που περιέχει, μοναδικά στο είδος τους, σε προκαλούν να βρεις τον ένοχο. Εξέτασε τα στοιχεία κάνε ανάκριση στους μάρτυρες και χρησιμοποίησε τη δύναμη της λογικής για να συμπληρώσεις τον πίνακα και να διαλευκάνεις το έγκλημα.

Εφόσον λύσεις όλους τους γρίφους, θα ξεσκεπάσεις ένα μυστικό καλά θαμμένο.