ΤΑΙΝΙΕΣ

Gladiator 2: Το πρώτο τρέιλερ με τον «Μονομάχο» Paul Mescal, είναι πιο hot κι από τον καύσωνα

Aidan Monaghan/Paramount Pictures

24 χρόνια μετά τον πρώτο «Μονομάχο», ο Ridley Scott ρίχνει στην «αρένα» του Hollywood τον Paul Mescal σε ένα επικών διαστάσεων blockbuster. Το χορταστικό 3λεπτο τρέιλερ του Gladiator 2 που μόλις κυκλοφόρησε, μας δίνει μια καλή πρώτη γεύση. Να πέσει το βίντεο:

Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται και οι πρωταγωνιστές της 2ης ταινίας που λαμβάνει χώρα μερικές δεκαετίες μετά το φινάλε του Gladiator, δεν μπορούν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους. Από τον θρυλικό σκηνοθέτη Ridley Scott, η ταινία Gladiator 2 συνεχίζει το επικό έπος της δύναμης, της ίντριγκας και της εκδίκησης που διαδραματίζεται στην Αρχαία Ρώμη.

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο ενήλικας Lucius (Paul Mescal), εγγονός του πρώην αυτοκράτορα Μάρκου Αουρέλιου, γιος της Lucilla (Connie Nielsen) και ανιψιός του Commodus (Joaquin Phoenix). Η πλοκή λέγεται ότι θα ακολουθεί τον Lucius, ο οποίος διαμένει ειρηνικά με την οικογένειά του στη Νουμιδία. Όμως η εισβολή του στρατηγού Marcus Acacius (Pedro Pascal) στην πόλη αναγκάζει τον Lucius να γίνει σκλάβος.

Χρόνια μετά τον θάνατο του Maximus (Russell Crowe), ο Lucius εμπνευσμένος από τον Maximus αποφασίζει να γίνει μονομάχος και να αμφισβητήσει την εξουσία της τυραννικής αυτοκρατορίας που διοικεί τη Ρώμη, επιστρέφοντας τη δόξα της πόλης στον λαό της.

Στο πολυαναμενόμενο sequel του Μονομάχου, στο πλευρό του Paul Mescal θα δούμε επίσης τους Pedro Pascal, Joseph Quinn, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, αλλά και την Connie Nielsen και τον Denzel Washington.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το Vanity Fair είχε δημοσιεύσει τις πρώτες εικόνες από την ταινία Gladiator 2

Για την ιστορία, το Gladiator προβλήθηκε το 2000 στους κινηματογράφους και «διέλυσε» το box office τότε με εισπράξεις άνω των 460 εκατομμυρίων δολαρίων. Συγκίνησε κοινό και κριτικούς, καθώς απέσπασε 12 υποψηφιότητες για Όσκαρ, από τις οποίες απέσπασε 5 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Καλύτερης Ταινίας.

Το Gladiator 2 αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου του 2024.