FASHION TRENDS

Τα 5 μπικίνι που θα φορεθούν περισσότερο, φέτος το καλοκαίρι

Instagram.com/greceghanem/

Τo μπικίνι ίσως να είναι κάπως «παρεξηγημένο». Μπορεί να φταίνε όλες αυτές οι άφταστες προσδοκίες που αφορούν το σώμα μας και πώς «πρέπει» να δείχνει στην παραλία, που μας αποτρέπουν από το να το αγαπήσουμε πραγματικά. Το αποτέλεσμα; Καταλήγουμε να μην απολαμβάνουμε στο έπακρο τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές, με το φόβο ότι θα βγούμε στην παραλία χωρίς το «τέλειο σώμα» (όποιο κι αν είναι αυτό το «τέλειο σώμα»).

Ως άνθρωπος που με απασχολούν (ή με απασχολούσαν καλύτερα) αυτές οι σκέψεις, να σου πω ότι κουράστηκα να αισθάνομαι έτσι. Νιώθω ότι το vibe φέτος, πρέπει να έχει ως εξής: να γιορτάσουμε, τη φετινή swimwsuit season λίγο πιο απαλλαγμένες από τα ταμπού που μας κρατάνε «πίσω». Ας δουλέψουμε αυτή τη σκέψη λίγο μέσα μας και ως τότε, ας δούμε τις τάσεις στα μπικίνι που επικρατούν φέτος.

Οι τάσεις στα μπικίνι για το φετινό καλοκαίρι, προκύπτουν κατά κύριο λόγο από επιδραστικά swimwear brands αλλά και το στιλ παραλίας καλοντυμένων γυναικών στα social media. Φέτος, λοιπόν, ίσως να μην υπάρχει τόσο εύρος ως προς τα styles ή τα σχέδια, και γενικά, μεταξύ μας τώρα, οι σχεδιαστές δεν ανακαλύπτουν απαραίτητα κάθε χρόνο τον τροχό. Τα styles στις τάσεις στα μπικίνι είναι αρκετά γνώριμες, λοιπόν, αλλά εκεί που τα trends ξεχωρίζουν, είναι στις υφές. Μπορεί τα underwire styles ή τα bralettes και τα τριγωνάκια να είναι από τις γραμμές μαγιό που φοριούνται ήδη εδώ και χρόνια, αλλά μέσα από τα κροσέ και τις sparkly υφές, παρουσιάζονται με πιο φρέσκο τρόπο.

Με λίγα λόγια, οι τάσεις για τα μπικίνι που θα φορεθούν φέτος, προσφέρουν μια αναζωογονητική πλευρά των κλασικών styles. Κάπως έτσι, μπορούμε να φοράμε αυτά τα μπικίνι για πολλά καλοκαίρια ακόμη.

Underwire

Η πρακτικότητα συναντάει το στιλ και το αποτέλεσμα δεν απογοητεύει. Τα underwire μπικίνι (μπανέλα) είναι από τις τάσεις που βλέπουμε να κυριαρχούν ήδη από πέρσι και ένας βασικός λόγος που πιστεύω ότι συνεχίζεται αυτή η τάση και φέτος, είναι η στήριξη που προσφέρει. Τονίζει όμορφα το στήθος και προσφέρει σταθερότητα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό.

Prints

Τα prints στα μαγιό δεν είναι ποτέ εκτός μόδας, παρ’ όλα αυτά, αυτό που παρατηρείται φέτος, είναι το ύφος των μοτίβων που βλέπουμε στα μπικίνι. Τα έντονα και bold prints, κυριαρχούν, με τα tropical και τα μοτίβα φρούτων να ξεχωρίζουν, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο κεφάλαιο «Μαγιό με prints».

Monochrome

Ο κόσμος να χαλάσει, όποιες κι αν είναι οι εκάστοτε τάσεις στα μπικίνι ή τα μαγιό γενικότερα, τα μίνιμαλ μονόχρωμα θα είναι πάντα της μόδας. Και θα είναι πάντα «εκεί» για να μας προσφέρουν πάντα κομψά σύνολα στην παραλία. Μια σίγουρη επιλογή.

Crochet

Τα crochet ρούχα έχουν κάθε καλοκαίρι την τιμητική τους, και φέτος, τα βλέπουμε μέσα από όμορφα, πλεκτά μαγιό. Η τάση αυτή είχαμε δει να αναβιώνει το 2015 και φέτος επιστρέφει δυναμικά μέσα από κλασικά styles, όπως το τριγωνάκι αλλά τα bandeau styles, φέρνοντας αέρα από 70s στα beachwear σύνολά μας.

Shine

Ίσως να μην είναι το πιο διαχρονικό στιλ μαγιό, αλλά είναι με βεβαιότητα το πιο εντυπωσιακό. Τα τελευταία χρόνια, τα μπικίνι με παγιέτες, με glitter ή λαμπερά υφάσματα είναι πιο hot και από τα 40άρια του καιρού. Από το ενδιαφέρον που προσφέρουν ως προς την υφή τους, αλλά και το γεγονός ότι μπορούμε να φορέσουμε το πάνω μέρος και εκτός παραλίας, βάζει τα sparkly μπικίνι ψηλά στη λίστα των top επιλογών μας για το φετινό καλοκαίρι.