FASHION CAMPAIGN

Ο Daniel Craig είναι αγνώριστος στη νέα καμπάνια Loewe

© Scott Garfitt/ΑP Images

Θα ξεκινήσω με μια τελείως απενοχοποιημένη και απόλυτα συνειδητοποιημένη έκφραση αγάπης και θαυμασμού απέναντι στον Daniel Craig ασχέτως της καμπάνιας Loewe, δηλαδή: είναι εξαιρετικός ό,τι κι αν κάνει.

Τον βρίσκω αθεράπευτα γοητευτικό και ένα εκπληκτικό ζευγάρι με την εξίσου αθεράπευτα όμορφη και γοητευτική Rachel Weisz. Αυτό όμως, που αγαπώ περισσότερο στον Craig, είναι η ικανότητά του να μεταμορφώνεται. Είτε υποδύεται τον μυστήριο James Bond, είτε βρίσκει «χώρο» για χιούμορ όταν παίζει τον ευφυή ντετέκτιβ στο Knives Out, ο ηθοποιός καταφέρνει να ενσαρκώσει άψογα ό,τι χαρακτήρα κι αν του δοθεί. Σε έναν απροσδόκητο, νέο ρόλο τον βάζει ο σχεδιαστής Jonathan Anderson, για τη νέα καμπάνια οίκου Loewe, όπου ο Daniel Craig, μεταμορφώνεται στο πιο κουλ, hot nerd που έχεις δει ποτέ. Το αποτέλεσμα; Να αναρωτιέσαι αν αυτός είναι όντως ο Daniel Craig. Ναι, λοιπόν, είναι και ο ρόλος του μοντέλου τού πάει πολύ.

Ο Daniel Craig είναι το νέο πρόσωπο του οίκου Loewe

Η νέα καμπάνια Loewe εμπνέεται από τη δουλειά του καλλιτέχνη Richard Hawkins, με τον οποίο ο οίκος συνεργάστηκε και για τη δημιουργία μερικών ρούχων και αξεσουάρ. Μέσα από τον φακό του David Sims, λοιπόν, βλέπουμε τον Daniel Craig να ποζάρει σε ένα λευκό background, με σκοπό όλη η προσοχή να είναι στραμμένη πάνω του. «Ποια είναι αυτά τα αντικείμενα και πώς θέλουν να γίνουν αντιληπτά;», αναρωτιέται ο σχεδιαστής. Μέσα από αυτή τη λογική, ο Hawkins και Anderson ξεκινούν έναν καλλιτεχνικό διάλογο, και παρουσιάζουν μια νέα ματιά στον τρόπο που δημιουργούνται οι καμπάνιες μόδας.

Χαρακτηρίζοντάς την καμπάνια ως μια «ωμή, χυδαία, απλουστευτική προσπάθεια», στις εικόνες Loewe βλέπουμε τον Daniel Craig να ξεχωρίζει με την μοναδική του ικανότητα να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, όταν βρίσκεται μπροστά στον φακό.

Μέσα από ένα new age, preppy style, ο ηθοποιός ποζάρει φορώντας πλεκτά πουλόβερ, crisp πουκάμισα με cargo κεντητά παντελόνια, αλλά και φανελάκια με χρωματιστά παντελόνια, ενώ τα μαλλιά του είναι τελείως ίσια και αρκετά διαφορετικά απ’ ό,τι τον έχουμε συνηθίσει.

Από το styling μέχρι και τον εντυπωσιακό (και σούπερ σέξι) Daniel Craig, όλα τα στοιχεία κάνουν την καμπάνια Loewe, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και τρομερά αναζωογονητική, ανάμεσα στις τόσες «άοσμες» καμπάνιες που βλέπουμε συχνά από τους οίκους μόδας.

Το κερασάκι στην τούρτα δε, είναι η Greta Lee, η οποία, σαν brand ambassador του οίκου, πρωταγωνιστεί κι αυτή στην καμπάνια, προσφέροντας πιο masculine εικόνες (με την παραδοσιακή έννοια), και εξίσου καθηλωτικές με αυτές του Craig.