ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Το λάθος που κάνεις και «καταστρέφει» την καριέρα σου

Pexels

Κανόνες διακοσμητικοί και όχι μόνο, «απογορευμένα» φυτά και items, τυχερά αντικείμενα σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στο σπίτι, dos & dont’s και χωροταξικές οδηγίες χωρίς αποκλίσεις. Στο Φενγκ Σούι υπάρχουν «πρέπει» και «μη», σε αντίθεση με τη γνωστή έκφραση που θέλει να σε πείσει να κάνεις ό,τι σου λέει η καρδιά και όχι ό,τι λένε οι γύρω σου. Σε αυτήν την περίπτωση, τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά.

Η συγκεκριμένη κινέζικη γεωμαντεία, λοιπόν, έχει ως απώτερο στόχο την προσέλκυση της θετικής ενέργειας στη ζωή σου και την ενίσχυσή της. Επομένως, πρέπει να ακολουθήσεις αναγκαστικά κάποιους Φενγκ Σούι κανόνες όπως ήδη σου είπαμε. Και αν αυτός ο τομέας που σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι αυτός της καριέρας και της επαγγελματικής ανέλιξής σου -αλλά ταυτόχρονα έχεις επίγνωση της ακαταστασίας σου, τα νέα μάλλον δεν είναι πολύ καλά για εσένα.

Φενγκ Σούι: Το λάθος που κάνεις και «καταστρέφει» την καριέρα σου

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, λοιπόν, ο χώρος εργασίας σου πρέπει να είναι οργανωμένος, τακτοποιημένος και σε καμία περίπτωση ακατάστατος και χαοτικός. Φρόντισε να έχεις καθαρά τα συρτάρια, τα ντουλάπια με τα αρχεία και τα πράγματα στην επιφάνεια του γραφείου σου. Οτιδήποτε είναι περιττό πάνω σε αυτή, καλύτερα να το απομακρύνεις από εκεί. Γιατί; Γιατί το να έχεις πάρα πολλά αντικείμενα σε κοινή θέα, δίνει μια αίσθηση ακαταστασίας και χάους που δεν αρέσει καθόλου στο Φενγκ Σούι και κατ’ επέκταση δεν σε βοηθάει να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Αν, λοιπόν, είσαι ακατάστατ@, μάλλον κατεβαίνεις σκαλοπάτια αντί να τα ανεβαίνεις και κάποια στιγμή να φτάσεις επιτέλους στην κορυφή του career path σου. Βέβαια, ορισμένες φορές είναι άλλα τα ζητήματα που ενδεχομένως δεν συμβαίνει αυτό – αλλά δεν είναι της παρούσης.

Σίγουρα μια ματιά στην επαγγελματική ιστοσελίδα της Marie Kondo αλλά και μια ανάγνωση των tips οργάνωσης που έχουμε δώσει κι εμείς, θα σε βοηθήσουν να βάλεις σε μια τάξη τ’ ασυμμάζευτα του γραφείου σου.