HACK MY LIFE

Πλυντήριο ρούχων: Τα 2 φυσικά υλικά που θα το αφήσουν πεντακάθαρο

Pexels

Το πλυντήριο καθαρίζει ρούχα, εσώρουχα, υποδήματα και κάθε λογής λευκά είδη, αλλά θέλει και το ίδιο καθάρισμα για να συνεχίσει να σου «δίνει» τη φρεσκάδα που αναζητάς στα υφάσματα που φοράς και χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Και όχι, το πλυντήριο ρούχων δεν καθαρίζεται από μόνο του επειδή πλένει συνεχώς όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Με την ίδια λογική, δεν θα πρέπει να καθαρίζεις τη ντουζιέρα επειδή έρχεται σε επαφή με σαπούνι όταν κάνεις μπάνιο. Δυστυχώς, δεν πάει έτσι.

Το πλυντήριο ρούχων, λοιπόν, θέλει καθάρισμα και ίσως έχεις παρατηρήσει και η ίδια κάποια υπολείμματα βρωμιάς ή μια επίστρωση που σταδιακά δημιουργείται από κατάλοιπα σαπουνιού στην εσωτερική πλευρά της πόρτας του. Μισό λεμόνι από εκείνο που έκοψες για να ρίξεις στο μπιφτέκι σου και λίγη οδοντόκρεμα θα το καθαρίσουν με απόλυτα φυσικό τρόπο. Ο συνδυασμός οδοντόκρεμα-λεμόνι θα κάνει τον κάδο του πλυντηρίου σου να λάμπει από καθαριότητα και να μυρίζει υπέροχα!

Πλυντήριο ρούχων: Τα 2 φυσικά υλικά που θα το αφήσουν πεντακάθαρο

Το λεμόνι είναι από μόνο του ένα 100% φυσικό καθαριστικό και μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων βρωμιάς και των αλάτων που ενδεχομένως συγκεντρώνονται στο πλυντήριο.

Από την άλλη, η οδοντόκρεμα περιέχει ήπιες λειαντικές ουσίες που μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση λεκέδων. Και αφού σού δώσαμε τις απαραίτητες πληροφορίες για τις καθαριστικές ιδιότητες αυτών των υλικών, ήρθε η ώρα να μάθεις πώς θα τα χρησιμοποιείς αποτελεσματικά στο πλυντήριό σου.

Βήματα:

  • Κόβεις το λεμόνι στη μέση. Αφαιρείς τα κουκούτσια με ένα μαχαιράκι.
  • Προσθέτεις στην επιφάνεια του λεμονιού λίγη οδοντόκρεμα.
  • Τοποθετείς τα 2 κομμάτια λεμονιού στο άδειο καλάθι του πλυνηρίου σου.
  • Βάζεις το πλυντήριο σε λειτουργία, επιλέγοντας κύκλο πλύσης στη μέγιστη θερμοκρασία.
  • Το εσωτερικό του λεμονιού διαλύεται, επομένως δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα ως προς τις σωληνώσεις.

Extra info: Αν μείνουν και 2-3 κομματάκια από το εσωτερικό του λεμονιού, θα λιώσουν στον επόμενο κύκλο πλύσης που θα βάλεις. Απλά φρόντισε να αφαιρέσεις το σκληρό μέρος της φλούδας που θα έχει μείνει, μετά την ολοκλήρωση της πλύσης. Αν θες, πάντως, μπορείς να βάλεις έναν επιπλέον μικρό κύκλο πλύσης χωρίς ρούχα για να απομακρυνθούν τελείως τα υπολείμματα.