CELEBRITIES

Η Μαρίζα Ρίζου μάς δείχνει τον εαυτό της παιδί και η μόνη μεγάλη αλλαγή είναι στα μαλλιά της

6980534 NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ

Αν είσαι fan της Μαρίζας Ρίζου τότε ίσως ξέρεις ότι η τραγουδίστρια έχει καταγωγή από την Κύπρο και πιο συγκεκριμένα από το Πισσούρι της Λεμεσού, από την πλευρά της μητέρας της. Η Μαρίζα Ρίζου γεννήθηκε στην Άρτα, μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά συχνά στη ζωή της επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής της μητέρας της. Από εκεί μοιράστηκε πρόσφατα κι ένα αλμπουμ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram γεμάτο με βίντεο και φωτογραφίες του τώρα, αλλά και με φωτογραφίες των παιδικών της χρόνων εκεί.

«Εγώ, η Κύπρος & οι τσουρούες. Τότε και τώρα και πάντα», έγραψε η Μαρίζα Ρίζου συνοδεύοντας το άλμπουμ των αναμνήσεών της από την Κύπρο των παιδικών της χρόνων και των αναμνήσεών της από το πιο πρόσφατο ταξίδι της εκεί. Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, οι τσουρούες είναι οι κατσίκες στην κυπριακή διάλεκτο.

Στην πρώτη φωτογραφία βλέπεις τη Μαρίζα Ρίζου σήμερα να κρατά ένα μικρό κατσίκι στην αγκαλιά της. Στη δεύτερη σε γυρίζει πίσω στον χρόνο και βλέπεις τη μικρή Μαρίζα Ρίζου πάλι με ένα κατσικάκι.

Ακολουθούν φωτογραφίες στο τότε και στο τώρα με την τραγουδίστρια να ιππεύει και το συμπέρασμα είναι ένα. Από τότε μέχρι τώρα η μόνη αλλαγή ανάμεσα σε εκείνο το παιδί με το γελαστό στόμα και μάτια και τη γυναίκα που συνεπαίρνει τα πλήθη στις συναυλίες της βρίσκεται στο κούρεμά τους.

«Οι γονείς μου με έκαναν να αγαπώ τον εαυτό μου και να πιστεύω σε μένα. Να μην ανέχομαι να με προσβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά και να σέβομαι. Μου έδωσαν τη βάση για να παλέψω εγώ με τα δικά μου, τα πολύ προσωπικά και όχι μόνο να έχω τη δύναμη να τα πολεμήσω, αλλά και την ελπίδα ότι τελικά θα τα λύσω», έλεγε κάποτε στην κυπριακή ιστοσελίδα Φilenews η Μαρίζα Ρίζου για τη σχέση της με τους γονείς της.

Όπως συμπλήρωνε, νιώθει ότι μεγάλωσε: «Σε ένα νορμάλ περιβάλλον. Με δυο καλούς γονείς και μια αδερφή. Αγαπημένη οικογένεια, ήσυχα, ωραία παιδικά χρόνια. Σκέψου ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δει τους γονείς μου να τσακώνονται μονό μια φορά. Βασικά η μαμά μου τσακωνόταν μόνη της. Ο πατέρας μου γελούσε! Γι’ αυτό και δεν αντέχω τις εντάσεις και δεν τις θέλω καθόλου στη ζωή μου».

Στην ίδια συνέντευξη, η Μαρίζα Ρίζου, μοιραζόταν και τις αναμνήσεις της από τα ταξίδια της ως παιδί στο Πισσούρι. Και οι «τσουρούες» εμφανίστηκαν και σε εκείνη την απάντησή της.

«Φαΐ αδερφέ μου, πολύ φαΐ! Και οικογένεια, αγάπη, το Πισσούρι, τις νεροτσουλήθρες στο Φασούρι, τη Ρίτα, την Αγγέλα, τα κατσικάκια, τα χαλούμια, την ξαδέρφη μου τη Ζήνα που με δάγκωνε από αγάπη. Πολύ όμορφες εικόνες, πολύ “σπίτι”», έλεγε η Μαρίζα Ρίζου. Κι αν έψαχνες από πού πηγάζει η χαρά της τόσο στις παιδικές της φωτογραφίες όσο και στις σημερινές μάλλον σου έδωσε την απάντησή της. Είναι που αισθάνεται «σπίτι» της.