FASHION NEWS

Πωλήθηκε το θρυλικό χρυσό μπικίνι της princess Leia. 4 ακόμη μαγιό που θα μείνουν αξέχαστα

Carrie Fisher Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images/Ideal Image

Μέχρι τι ποσό θα έδινες για ένα μαγιό; Ή για να το γράψουμε πιο σωστά: Για ένα iconic μαγιό που συνδέθηκε με μία από τις πιο διάσημες ταινίες στο σινεμά; Σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για το κοστούμι και συγκεκριμένα για το χρυσό μπικίνι της Princess Leia. Όπως φαίνεται κάποιες/κάποιοι πολύ μεγάλοι φαν των Star Wars περίμεναν αυτή τη στιγμή, ώστε να βγει σε δημοπρασία και να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

Το συγκεκριμένο κοστούμι έγινε διάσημο και ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στους φαν του Star Wars όταν το φόρεσε η αξέχαστη Carrie Fisher ως princess Leia στα γυρίσματα της ταινίας Star Wars: Episode VI Return Of The Jedi (1983). Σε αυτή την ταινία η princess Leia αιχμαλωτίζεται από τον Jabba the Hutt (έναν από τους χαρακτήρες του Star Wars που θυμίζει μεγάλο γυμνοσάλιαγκα) και κρατείται αλυσοδεμένη στον θρόνο του. Το κοστούμι αποτελείται από ένα χρυσό, σκαλισμένο τοπ και ένα αντίστοιχο μεταλλικό slip που συνοδεύεται από ένα πορφυρό ύφασμα.

Όπως αναφέρει ο Guardian υπήρξε μάχη ανάμεσα στις προσφορές και τελικά πωλήθηκε στη δημοπρασία που πραγματοποίησε η Heritage Auctions στην τιμή των 175.000 δολαρίων. Η κατασκευή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού θυμίζει γλυπτό. Κατασκευάστηκε από κομμάτια ρητίνης και ουρεθάνης με τα credits να αποδίδονται στον Richard Miller, τον γλύπτη της Industrial Light & Magic, της εταιρείας οπτικών εφέ που ίδρυσε ο George Lucas, δημιουργός των ταινιών Star Wars. Στο κοστούμι περιλαμβάνονται επίσης και τα πρωτότυπα κοσμήματα (2 cuffs χεριών) που φόραγε η ηθοποιός στην ταινία.

*Fun fact: Στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε επίσης το ραβδί του Harry Potter από την ταινία Harry Potter: The Prisoner of Azkaban για 52.000 δολάρια.

Το μπικίνι που φόρεσε η Carrie Fischer

μπικίνι Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images/Ideal Image

Heritage Auctions via AP

 

Το θρυλικό μπικίνι της Princess Leia δεν είναι το μόνο που έγραψε ιστορία στο σινεμά. Υπάρχουν μερικά iconic μαγιό που θα μείνουν, επίσης, αξέχαστα και σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε πολύ στις συλλογές μας. Ακολουθούν, παρακάτω, 4 από τα αγαπημένα μας. Ευκαιρία να ξαναδείς και τις ταινίες.

Το αθλητικό ολόσωμο μαγιό της Farrah Fawcett στo Sunburn (1979)

Η Farrah Fawcett φόρεσε στα γυρίσματα της ταινίας Sunburn ένα εκπληκτικό ολόσωμο μαγιό με ανοιχτό φερμουάρ στο μπροστινό μέρος. Ένα από τα πιο sexy beachwear looks στην ιστορία του σινεμά.

Farrah Fawcett Farrah Fawcett / Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images/Ideal Image
Farrah Fawcett

Το λευκό ολόσωμο μαγιό της Elizabeth Taylor στην ταινία Suddenly, Last summer

Ποια γυναίκα άραγε δεν λάτρεψε το λευκό ολόσωμο μαγιό της Elizabeth Taylor στην ταινία Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι; Η κλασική γραμμή με το μπούστο το καθιστά από τις πιο διαχρονικές επιλογές σε μαγιό.

Silver Screen Collection/Getty Images/Ideal Image

 

Το hot orange μπικίνι της Halle Berry στην ταινία Die Another Day (2002)

Θα θυμόμαστε για καιρό την Halle Berry ως Bond Girl να βγαίνει από τη θάλασσα φορώντας το παρακάτω πορτοκαλί μπικίνι σε μία από τις σκηνές της ταινίας Die Another Day. Το σχέδιο ανήκει στο γαλλικό brand Eres και για κάποιο χρονικό διάστημα ήταν διαθέσιμο προς πώληση (χωρίς τη λευκή ζώνη-θήκη με το μαχαίρι).

Zuma/Visualhellas.gr

Αξίζει να σημειώσουμε πως βασική έμπνευση για το hot orange μπικίνι της Halle Berry ήταν φυσικά το iconic λευκό μπικίνι με ζώνη που φόρεσε η Ursula Andress στην ταινία Dr. No (1962).

Ursula Andress

Το μίνιμαλ λευκό ολόσωμο μαγιό της Romy Schneider στην ταινία La Piscine

To ολόσωμο μαγιό της Romy Schneider στην ταινία Η πισίνα μπαίνει δίχως δεύτερη σκέψη στη λίστα με αυτά που θα θέλαμε να έχουμε στη συλλογή μας. Ο λόγος: Η εκπληκτικά απλή γραμμή του. Μαγεία.

μπικίνι Romy Schneider / Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images/Ideal Image
Romy Schneider