ΒΙΒΛΙΑ

Τι να διαβάσεις στις διακοπές: 5 συναρπαστικά βιβλία για τη βαλίτσα σου

Pexels

Ο Αύγουστος, ο κατεξοχήν μήνας των καλοκαιρινών μας διακοπών είναι εδώ. Οι βαλίτσες ανοίγουν και γεμίζουν με μαγιό, σορτς και αέρινα φορέματα. Άσε χώρο όμως και για μερικά βιβλία, όπως αυτά τα συναρπαστικά μυθιστορήματα που θα βρεις παρακάτω.

Αρμυρίκια για σκιά, κύμα που σκάει στην άμμο, άρωμα από αντηλιακό κι αλάτι, καλοκαίρι στα νησιά ή τις παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Στα χέρια σου στην παραλία ξέρεις ήδη ότι θα κρατάς βιβλία, αλλά αναρωτιέσαι ποια θα είναι αυτά; Αυτή την εβδομάδα σού προτείνω 5 συναρπαστικά βιβλία για να βάλεις στη βαλίτσα σου και να διαβάσεις στις διακοπές του Αυγούστου.

Όλα είναι όμορφα

βιβλία διακοπές
PUBLIC.GR

Όλα είναι όμορφα

Εκδόσεις Κλειδάριθμος
16,60€ 14,99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα αισιόδοξο μυθιστόρημα, ιδανικό για τους αναγνώστες που αγάπησαν το βιβλίο Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά, έγραψε η Eleanor Ray για να μας φέρει το μήνυμα πως όσο αποκαρδιωτικά κι αν μας φαίνονται τα πράγματα, μπορούμε να βρούμε την ομορφιά στα πιο απροσδόκητα μέρη.

Όταν ο κόσμος της Έιμι Άστον κατέρρευσε, εκείνη άρχισε να συλλέγει διάφορα αντικείμενα. Μερικά ενθύμια από ευτυχισμένες στιγμές: λίγο αγιόκλημα να της θυμίζει το αγόρι που αγαπούσε, ένα σπασμένο πουλί από πορσελάνη, μια παλιά γλάστρα από τερακότα. Πράγματα που άλλοι θα πετούσαν, αλλά για την Έιμι αντιπροσωπεύουν τη ζωή που θα μπορούσε να έχει ζήσει.

11 χρόνια αργότερα, το σπίτι της ξεχειλίζει από τα αντικείμενα που αγαπάει – σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρος για την ίδια. Αλλά, όταν μετακομίζει μια οικογένεια στο διπλανό σπίτι, μια τυχαία ανακάλυψη φέρνει στο φως ένα μυστήριο και η τακτική ζωή της Έιμι αρχίζει να καταρρέει. Αν βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει το παρελθόν της, θα καταφέρει να κερδίσει το μέλλον που νομίζει πως έχει χάσει;

Η ανταλλαγή

βιβλία #BookTok, βιβλία διακοπές
PUBLIC.GR

Η ανταλλαγή

Εκδόσεις Μεταίχμιο
18,80€ 16,99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ένα βιβλίο ανεβαστικό, αισιόδοξο, πραγματικό βάλσαμο υπέγραψε η Beth O’ Leary κι είναι ό,τι πρέπει για να το διαβάσεις απολαμβάνοντας το μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι.

Η Λίνα παραείναι μικρή για να νιώθει εγκλωβισμένη. Η Αϊλίν παραείναι μεγάλη για να ξαναρχίσει απ’ την αρχή. Ίσως είναι η ώρα για μια ανταλλαγή…

Όταν η Λίνα τα θαλασσώνει με μια μεγάλη παρουσίαση στη δουλειά, καταφεύγει στο σπίτι της γιαγιάς της για να ξεκουραστεί, κάτι που έπρεπε να είχε κάνει προ πολλού. Λίγο πριν κλείσει τα 80, η Αϊλίν έχει εγκαταλειφθεί από τον σύζυγό της και θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία στην αγάπη. Αλλά το χωριουδάκι της στο Γιόρκσιρ δεν έχει και πολλούς διαθέσιμους κυρίους… Η Λίνα της προτείνει μια λύση: να ανταλλάξουν σπίτια για 2 μήνες. Η Αϊλίν θα ζήσει στο Λονδίνο για να αναζητήσει την αγάπη, και η Λίνα θα μείνει πίσω στο Γιόρκσιρ για να φροντίσει το σπίτι της.

Αντιμέτωπη με έναν όχλο απείθαρχων συνταξιούχων, καθώς και τον ενοχλητικά τέλειο –και υπερβολικά ωραίο– ντόπιο δάσκαλο, η Λίνα ανακαλύπτει ότι δεν είναι τόσο απλό να αλλάξεις ζωή. Παράλληλα στο Λονδίνο, η Αϊλίν κάνει μεγάλο σουξέ με τους νέους της γείτονες, καθώς και στο online dating – όμως, μήπως το τέλειο ταίρι γι’ αυτήν βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της απ’ ό,τι νόμιζε;

Οι 8 Ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα

Ένα συναρπαστικό συγγραφικό ντεμπούτο αγάπης και επιβίωσης, που διαδραματίζεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, πραγματοποίησε η Mirinae Lee.

Η ζωή κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, μια συνεχιζόμενη μάχη στην οποία είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Αυτός ο επικίνδυνος, σκοτεινός κάτω κόσμος φιλοξενεί μια αξέχαστη γυναίκα που είναι γνωστή ως «απατεώνισσα».

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας από τις γηραιότερες γυναίκες που δραπέτευσαν μόνες τους από τη Βόρεια Κορέα, το Οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα, αποτελείται από 8 σκοτεινά όσο και μαγευτικά κεφάλαια που ακολουθούν αυτή τη μοναδική γυναίκα και την οικογένειά της καθώς αγωνίζονται να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της πιο ταραχώδους στιγμής της σύγχρονης κορεατικής ιστορίας.

Η εκατοντάχρονη χωρίς όνομα της Mirinae Lee είναι χαμαιλέοντας –σκλάβα, καλλιτέχνιδα αποδράσεων, δολοφόνος, τρομοκράτισσα, κατάσκοπος, ερωμένη και μητέρα–, μια γυναίκα που πρέπει συχνά να επιλέγει το αδιανόητο για να επιβιώσει από τον πόλεμο και την κατοχή στη χώρα της.

Η ιστορία της είναι μια σαγηνευτική, περίπλοκη ιστορία αγάπης και επιβίωσης που θα σας καθηλώσει –και θα σας προκαλέσει εικασίες– μέχρι το τέλος, χάρη στο λαμπρό ταλέντο και στην οξυδέρκεια της Lee.

Η λέσχη φόνων του Μάρλοου

βιβλία διακοπές
PUBLIC.GR

Η λέσχη φόνων του Μάρλοου

Εκδόσεις Πατάκη
18,80€ 16,99€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Η 75χρονη Τζούντιθ Ποτς ζει μόνη της σε μια βικτωριανή έπαυλη στο Μάρλοου, στις όχθες του Τάμεση, και περνά ξέγνοιαστα τον χρόνο της συντάσσοντας σταυρόλεξα για εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας. Ένα βράδυ, ενώ κολυμπάει στον Τάμεση, η Τζούντιθ γίνεται μάρτυρας μιας άγριας δολοφονίας. Η αστυνομία της πόλης δε δίνει βάση στην ιστορία της κι έτσι η Τζούντιθ αποφασίζει να εξιχνιάσει η ίδια το μυστήριο ενώνοντας τις δυνάμεις της με τη Σούζι Χάρρις, περιπατήτρια σκύλων και την Μπεκς Στάρλινγκ, σύζυγο του τοπικού εφημέριου.

Οι τρεις τους απαρτίζουν τη Λέσχη Φόνων του Μάρλοου. Όταν εμφανίζεται ένα ακόμη πτώμα, οι τρεις ερασιτέχνιδες ντετέκτιβ συνειδητοποιούν όχι μόνο ότι έχουν να κάνουν με έναν κατά συρροή δολοφόνο, αλλά, πράγμα ακόμη πιο τρομακτικό, ότι ο γρίφος που ξεκίνησαν να λύσουν έχει μετατραπεί σε παγίδα από την οποία μπορεί να μην μπορούν να ξεφύγουν…

Ο Robert Thorogood υπογράφει ένα βιβλίο που έχει μεταφραστεί σε 20 γλώσσες κι έγινε επίσης και τηλεοπτική σειρά, που προβάλλεται και στην Ελλάδα από την Cosmote TV.

Καιρός

Καιρός
PUBLIC.GR

Καιρός

Εκδόσεις Καστανιώτη
20,00€ 19,00€
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Το βιβλίο που απέσπασε το διεθνές βραβείο Booker 2024 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καστανιώτη την 1η Ιουλίου 2024. Πρόκειται για το μυθιστόρημα Καιρός της Jenny Erpenbeck.

Βερολίνο, Ιούλιος 1986. Η Καταρίνα και ο Χανς συναντιούνται τυχαία σε ένα λεωφορείο. Εκείνη είναι μία 19χρονη φοιτήτρια, εκείνος ένας παντρεμένος συγγραφέας γύρω στα 55. Αιφνιδιάζονται από την έλξη που τους κυριεύει, κάτι αμοιβαίο και παράφορο, κάτι που σταδιακά εντείνεται μέσα από το κοινό τους ενδιαφέρον για τη μουσική και την τέχνη, κάτι που αναπόφευκτα βαθαίνει και τους δένει ακόμα περισσότερο επειδή ακριβώς η σχέση αυτή πρέπει να παραμείνει μυστική.

Ώσπου εκείνη διολισθαίνει σε ένα νυχτερινό παραστράτημα, εκείνος δεν μπορεί να τη συγχωρήσει και μια επικίνδυνη ρωγμή αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσά τους. Με φόντο τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας που καταρρέει και τις ριζικές αλλαγές που ακολούθησαν, η συγγραφέας, με τη χαρακτηριστική και διαπεραστική της γλώσσα, μιλάει για την άβυσσο της ευτυχίας, για την πορεία 2 εραστών στο μεταίχμιο αλήθειας και ψεύδους, εμμονής και βίας, μίσους και ελπίδας. Τα πάντα στη ζωή τους, την ίδια ώρα που συμβαίνουν, μεταμορφώνονται σε κάτι που έχει ήδη χαθεί. Η διαχωριστική γραμμή είναι πάντοτε μία μόνο στιγμή.