ΦΥΤΑ

5 λουλούδια που πρέπει να αποφύγεις αν φοβάσαι τις μέλισσες

Pexels

Οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας και η εξαφάνισή τους σίγουρα θα ήταν μια μεγάλη πληγή κι απώλεια, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και τη δική μας ζωή με τρόπους που ούτε καν έχουμε φανταστεί ποτέ.

Αρκεί μόνο να σου πούμε ότι ο αφανισμός τους θα σήμαινε μεταξύ άλλων, διακοπή παραγωγής πολλών φρούτων, λαχανικών αλλά και καλλωπιστικών φυτών. Περίπου το 70% των καλλιεργειών που καταναλώνει ο άνθρωπος εξαρτώνται από την επικονίαση από μέλισσες. Τις ολέθριες συνέπειες στη διατροφή αλλά και στην οικονομία μπορείς να τις σκεφτείς και μόν@ σου. Οι μέλισσες, λοιπόν, είναι απαραίτητες στη ζωή μας. Τα ‘χει πει και η Angelina Jolie καλύπτοντας το σώμα της για 18 ολόκληρα λεπτά με αυτά τα έντομα που το κεντρί τους δεν είναι και τόσο ευχάριστο. Αν σε έχει τσιμπήσει κάποια στιγμή στη ζωή σου, τότε θα ξέρεις. Μπορεί, όμως, απλά να μη τις θες κοντά σου. Δεν θα σε κρίνουμε για τίποτα απ’ αυτά. Αντ’ αυτού, θα σου προτείνουμε 5 καλοκαιρινά λουλούδια που δεν προσεγγίζουν οι μέλισσες. Μακριά κι αγαπημένοι.

Μέλισσες: 5 καλοκαιρινά λουλούδια που πρέπει να αποφύγεις αν τις φοβάσαι

  1. Λεβάντα: Είναι πολύ αγαπητή στις μέλισσες λόγω του έντονου αρώματος και του νέκταρ της. Καλύτερα να την αποφύγεις στο μπαλκόνι σου.
  2. Λυγαριά: Το φυτό αυτό έχει μικρά, αρωματικά άνθη που προσελκύουν τις μέλισσες.
  3. Ηλιοτρόπιο: Ωραίο το ηλιοτρόπιο με τα μεγάλα κίτρινα άνθη του αλλά δυστυχώς είναι ιδιαίτερα ελκυστικό στις μέλισσες. Σίγουρα θα το έχεις παρατήσει αν μια φορά πλησίασες για να βγάλεις φωτογραφίες τα ηλιοτρόπια του γείτονα εκείνο το απόγευμα που γύρναγες από το μπάνιο στη θάλασσα.
  4. Μέντα: Η μέντα είναι γνωστή για το έντονο άρωμά της και τα μικρά άνθη της που φέρνουν προς το μέρος τους τις μέλισσες.
  5. Καλέντουλα: Τα έντονα πορτοκαλί ή κίτρινα άνθη της καλέντουλας είναι μαγνήτης για τις μέλισσες.