CELEBRITY STYLE

Kamala Harris – Michelle Obama: Με 2 εκπληκτικά power suits στο Συνέδριο των Δημοκρατικών

Jacquelyn Martin/AP Photo

Έχει ενδιαφέρον το πώς το power dressing συνδέεται με την πολιτική. Είναι η ένδειξη δυναμισμού που αποπνέει η συγκεκριμένη κατηγορία και το μετατρέπει στην πρώτη στιλιστική επιλογή. Το κοστούμι σε αυτή την κατηγορία έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επαναπροσδιορίζεται ανάλογα με τις τάσεις αλλά τις περισσότερες φορές δίνει την αφορμή να περάσουν τα πολιτικά πρόσωπα το μήνυμα που επιθυμούν για την προεκλογική τους εκστρατεία.

 

 

Στο συνέδριο των Δημοκρατικών που ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Αυγούστου και ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 22 Αυγούστου, στο Chicago’s United Center, η Kamala Harris και η Michelle Obama έδειξαν τη σημασία του power dressing και το απογείωσαν η κάθε μία με το δικό της τρόπο.

Στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε η στρατηγική κατά του Donald Trump, παρευρέθηκαν διάσημα ονόματα του κόμματος, πρώην πρόεδροι αλλά και celebrities. Ο Joe Biden παρέδωσε τη σκυτάλη στην Kamala Harris, η οποία έγινε και επίσημα η υποψήφια του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου. Όλη η προσοχή δικαίως στράφηκε στην εμφάνισή της. Ας τη δούμε παρακάτω αναλυτικά.

Το coconut brown κοστούμι της Kamala Harris από τον οίκο Chloé

Η αντιπρόεδρος Kamala Harris εμφανίστηκε την 1η ημέρα του Συνεδρίου με ένα κοστούμι σε γήινες αποχρώσεις. Με μακρύ παντελόνι σε άνετη γραμμή και ένα καλοραμμένο σακάκι με έντονους ώμους. Το συνδύασε με ένα λευκό pussy bow πουκάμισο (με φιόγκο στον λαιμό) και ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες σε αντίστοιχη απόχρωση.

Η Kamala Harris δεν απέκλινε από το χαρακτηριστικό στιλ της. Τα power κοστούμια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο ντύσιμό της, οπότε δεν ήταν έκπληξη η παραπάνω ενδυματολογική επιλογή. Αρκετοί χρήστες των social media, βέβαια, έσπευσαν να σχολιάσουν την χρωματική επιλογή συγκρίνοντάς τη με μία παλαιότερη εμφάνιση που είχε κάνει ο Barack Obama το 2014.

Για την ιστορία ο τότε πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δεχτεί αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή του σε μία συνέντευξη τύπου για την προοπτική κλιμάκωσης της στρατιωτικής απάντησης των ΗΠΑ στο Ισλαμικό Κράτος. Συντηρητικοί και μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος είχαν χαρακτηρίσει το ανοιχτόχρωμο μπεζ κοστούμι του ως μη σοβαρή στιλιστική επιλογή.

O κωμικός John Fugelsang έγραψε σε μία ανάρτησή του στο Twitter Χ ότι το σύνολο της Kamala Harris «θα κάνει trigger σε όλους τους σωστούς ανθρώπους για να την κρίνουν». Μπορεί πράγματι να έγινε σκόπιμα αυτή η επιλογή χρώματος και η Kamala Harris να ήθελε να τρολλάρει τους αντιπάλους της ότι δεν είναι ικανή για την προεδρία. Για να επιστρέψουμε όμως πίσω στη λογική πρέπει να τονίσουμε ότι τα 2 κοστούμια δεν μοιάζουν χρωματικά καθόλου. Το Chloé κοστούμι της Harris είναι στην απόχρωση Coconut Brown (όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η περιγραφή) και το μόνο μήνυμα που αξίζει να κρατήσουμε από το παραπάνω σύνολο είναι το πόσο άψογη δείχνει αυτή η απόχρωση πάνω σε ένα tailored κοστούμι.

Kamala Harris Chip Somodevilla/Getty Images/Ideal Image

Το warrior inspired σύνολο της Michelle Obama

Η Michelle Obama με τη σειρά της έδειξε τη στήριξή της στην Kamala Harris. Παράλληλα, έδειξε πώς το power dressing επαναπροσδιορίζεται με αμέτρητους τρόπους δείχνοντας τρομερά επίκαιρο. Την 2η ημέρα του συνεδρίου η Michelle Obama επέλεξε ένα άψογο tailored σύνολο του brand Monse σε μία βαθιά μπλε απόχρωση. Με cropped παντελόνι με σατέν λεπτομέρειες στο μπατζάκι το οποίο συνδύασε με ένα αμάνικο μακρύ σακάκι. Το σταυρωτό σχέδιο και η ζώνη στη μέση δημιούργησαν ένα bold εφέ στο σύνολο, που ολοκληρώθηκε με ένα ζευγάρι μαύρα παπούτσια με kitten heel και διακοσμητικό φιόγκο.

Το two-piece set της Michelle Obama ήταν πραγματικά πανέμορφο. Δυναμισμός και σύγχρονη αισθητική χωρίς πολλά πολλά. Σε συνδυασμό με την μακριά πλεξούδα στα μαλλιά της είναι έτοιμη για «μάχη».

Michelle Obama J. Scott Applewhite/AP IMAGES