ΤΑΙΝΙΕΣ

The Room Next Door: Το τρέιλερ της αλμοδοβαρικής συνάντησης Tilda Swinton- Julianne Moore

© Sony Pictures/Entertainment Pictures/Alamy/Visualhellas.gr

Κι ενώ από τη μία παρακολουθούμε με γνήσια απορία (και απογοήτευση), το πολιτισμικό φιάσκο για την επιλογή ελληνικής ταινίας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα βραβεία Όσκαρ, σαν μάννα εξ ουρανού «έσκασε» το τρέιλερ της νέας ταινίας του Pedro Almodovar, με τίτλο The Room Next Door και πρωταγωνίστριες τις Tilda Swinton και Julianne Moore. Ευτυχώς.

Η ταινία, The Room Next Door που ενώνει για πρώτη φορά τις Tilda Swinton και Julianne Moore, πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στο 81ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (28/8 – 7/9) πριν κάνει την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης. Να πέσει το βίντεο:

 

Κι αν δεν κατάλαβες και πολλά από αυτό το λυρικό μεν, δωρικό δε τρέιλερ, κράτα σημειώσεις για τα βασικά: Το The Room Next Door ακολουθεί την Ingrid (Moore), μια συγγραφέα best seller, που αναζωπυρώνει τη σχέση της με τη φίλη της Martha, μια πολεμική δημοσιογράφο που υποδύεται η Tilda Swinton. Οι 2 γυναίκες βυθίζονται στο παρελθόν τους, αλλά η Martha έχει ένα αίτημα που θα δοκιμάσει τον πρόσφατα ενισχυμένο δεσμό τους. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι John Turturro, Alessandro Nivola και Juan Diego Botto.

Σύμφωνα τώρα με το Deadline, η νέα ταινία του Redro Almodovar, πραγματεύεται την ατελείωτη σκληρότητα του πολέμου και τους πολύ διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι 2 γυναίκες συγγραφείς προσεγγίζουν και γράφουν για την πραγματικότητα, τον θάνατο, τη φιλία και τη σεξουαλική απόλαυση ως τους καλύτερους συμμάχους στη μάχη κατά του τρόμου σε αυτόν τον κόσμο.

Περαιτέρω περιγραφή λέει ότι η ταινία τοποθετεί την πλοκή, «σε ένα σπίτι χτισμένο στη μέση ενός φυσικού καταφυγίου στη Νέα Αγγλία, όπου οι δύο φίλες ζουν σε μια ακραία και παράξενα γλυκιά κατάσταση».

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Almodovar

Το αινιγματικό τρέιλερ της νέας ταινίας του πολυβραβευμένου Ισπανού σκηνοθέτη, μάς δίνει μία ακόμα πληροφορία: Πρόκειται για την πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. Λεπτομέρεια που έχει τη δική του σημασία, καθώς η ισπανική γλώσσα, είναι δομικό υλικό στο αλμοδοβαρικό, κινηματογραφικό σύμπαν.

Σε παραγωγή της El Deseo (η ισπανική εταιρεία παραγωγής ταινιών του Almodóvar), το The Room Next Door γυρίστηκε μεταξύ Μαδρίτης και Νέας Υόρκης. Κάτι ακόμα που αξίζει να αναφέρουμε κάπου εδώ, είναι ότι το The Room Next Door σηματοδοτεί την πρώτου μεγάλου μήκους ταινία του Almodóvar μετά το Parallel Mothers του 2021, το οποίο επίσης έκανε το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, με την Penelope Cruz να αποσπά το Κύπελλο Βόλπι Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τον ρόλο της στην ταινία.

Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία κινηματογραφική «τζούρα» από Almodovar, πήραμε στις Νύχτες Πρεμιέρας πέρυσι με το μικρού μήκους Strange Way Of Life, μια απολαυστικά queer αντιστροφή σε ένα σθεναρά αρσενικό κινηματογραφικό είδος, το γουέστερν. Καουμπόης είναι ο Pedro Pascal. Σερίφης ο Ethan Hawke. 

Η ταινία The Room Next Door θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις ΗΠΑ στις 20 Δεκεμβρίου πριν επεκταθεί στους κινηματογράφους σε όλη τη χώρα τον Ιανουάριο του 2025.