DECO

Boho διακόσμηση στο μπαλκόνι: 5 ιδέες από το Pinterest για να απογειώσεις την αισθητική του

iStock

Η boho διακόσμηση προέρχεται από τον μποέμικο τρόπο ζωής που υιοθετήθηκε από καλλιτέχνες, συγγραφείς και ελεύθερα πνεύματα στη Γαλλία του 19ο αιώνα, ειδικά στο Παρίσι. Η λέξη “boho” προέρχεται από το “bohemian”, το οποίο αρχικά αναφερόταν στους Ρομά από τη Βοημία, μια περιοχή της Κεντρικής Ευρώπης (η σημερινή Τσεχία). Με τον καιρό, ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής που απομακρυνόταν από τις κοινωνικές νόρμες και αγκάλιαζε τη δημιουργικότητα, την ελευθερία και τον εκκεντρικό τρόπο έκφρασης.

Όσον αφορά τον κόσμο της διακόσμησης, το boho στιλ χαρακτηρίζεται από μια μίξη πολιτισμών, χρωμάτων και υφών. Συνδυάζει στοιχεία από διάφορες κουλτούρες, όπως τα μοτίβα των Αζτέκων, τα ινδικά υφάσματα και τα αφρικανικά χειροποίητα αντικείμενα. Είναι ένα στιλ που δίνει έμφαση στη χαλαρότητα, τη ζεστασιά και την προσωπική έκφραση, συχνά χρησιμοποιώντας vintage έπιπλα και παλιά αντικείμενα, items από φυσικά υλικά, φυτά εσωτερικού χώρου και κάνοντας mix & match μοτίβων και χρωμάτων. Αν, λοιπόν, θέλεις να υιοθετήσεις αυτό το στιλ διακόσμησης στο μπαλκόνι σου, οι 5 εντυπωσιακές deco ιδέες από το Pinterest που ακολουθούν θα σου δώσουν έμπνευση για να απογειώσεις την αισθητική στον εξωτερικό χώρο.

Boho διακόσμηση στο μπαλκόνι: 5 ιδέες από το Pinterest για απογείωση της αισθητικής

Minimal, boho διακόσμηση με έμφαση στους γήινους τόνους

Εάν προτιμάς όλα απλά, λιτά κι απέριττα, η παρακάτω ιδέα διακόσμησης από το Pinterest είναι ραμμένη στα μέτρα σου.

Άλλη μια deco ιδέα στην ίδια (minimal) λογική

Boho διακόσμηση για εσένα που θέλεις χρώμα στη ζωή και το μπαλκόνι σου 

Μερικά printed διακοσμητικά μαξιλάρια και ένα μεγάλο χαλί με χρωματιστά μοτίβα, θα δώσουν στο μπαλκόνι σου τη χρωματική ζωντάνια που θέλεις να υπάρχει στο αγαπημένο σου μπαλκόνι.

Boho διακόσμηση για μικρά μπαλκόνια. Δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα για να το πετύχεις

Αν έχεις μικρό μπαλκόνι αλλά μεγάλη όρεξη για διακοσμητικούς πειραματισμούς και ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για το boho στιλ διακόσμησης, μπορείς να πετύχεις την bohemian αισθητική που ονειρευόσουν για το μπαλκόνι σου.

 

Για σένα που είσαι plant lover αλλά αγαπάς και τον μινιμαλισμό

Δεν υπάρχει χώρος μέσα στο σπίτι που να μην έχεις τοποθετήσει έστω και μια γλάστρα με φυτά και λουλούδια. Και το μπαλκόνι σου δεν θέλεις να αποτελέσει την εξαίρεση. Η σύζευξη boho διακόσμησης και φυτών αποτυπώνεται στην παρακάτω διακοσμητική ιδέα που βρήκαμε ψάχνοντας στο Pinterest.