FASHION TRENDS

Είναι τα kitten heels τα νέα φλατ; Οι fashionistas απαντούν

Launchmetrics Spotlight

Μετά τις σαγιονάρες και τα σανδάλια τύπου Birkenstock που δεν «άφησαν» τα πόδια μου, φέτος το καλοκαίρι, το next-best-thing ήταν ένα ζευγάρι πέδιλα που έδεναν στον αστράγαλο που είχαν το αγαπημένο μου τακούνι όλων των εποχών: τα kitten heels. Αν και προσωπικά δεν είναι τα αγαπημένα μου τακούνια για την πόλη (αν περπατάς πολύ, ίσως να με καταλαβαίνεις), για το ελάχιστο περπάτημα στους δρόμους του νησιού και τον ακόμη περισσότερο χορό, τα kitten heels ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να νιώσω ότι τα βραδινά μου looks είχαν τη διακριτική δόση glam και θηλυκότητας, που θέλω συχνά να έχουν οι εμφανίσεις μου.

Κάπως έτσι, τα ταπεινά μοκασίνια και τα αγαπημένα μου old school και ρετρό sneakers έμειναν πίσω στην Αθήνα, με σκοπό να νιώσω απόλυτα καλοκαιρινή, αφήνοντας τα πόδια μου ελεύθερα να τα δροσίζει το διακριτικό αεράκι του Βόρειου Αιγαίου. Κάπως έτσι, τα λευκά kitten heels μου, έγιναν το σήμα κατατεθέν μου φέτος το καλοκαίρι, που δίπλα στα φλατ παπούτσια και σανδάλια της παρέας, δεν θα σου κρύψω ότι ξεχώριζαν.

Προς καμία έκπληξή μου, με τη επιστροφή στην Αθήνα, η έρευνα στο street style, αλλά και στα social media αγαπημένων καλοντυμένων γυναικών, φαίνεται να κηρύττει τα kitten heels ως τον αντικαταστάτη των φλατ παπουτσιών. Τα νέα αυτά, δεν θα σου κρύψω ότι είναι αρκετά shocking, μιας και τα φλατ είναι παντού τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια γυναίκα στον κύκλο μου, είτε πρόκειται για φίλη, για συνάδελφο, είτε για κάποιο μέλος της οικογένειας, που να μην ενέδωσε στην άνεση και κομψότητα που εκπέμπουν τα φλατ παπούτσια και που τα έκαναν τόσο δημοφιλή, in the first place. Τα φλατ είναι παντού, τις τελευταίες 3-4 σεζόν, με το φετινό καλοκαίρι να αγγίζουν το peak τους, με πολλές γυναίκες διεθνώς να αντικαθιστούν με αυτά μέχρι και τα αγαπημένα τους σανδάλια (ποιος να το περίμενε;).

Παρ’ όλα αυτά, όλο αυτό το frenzy φαίνεται να έρχονται να κατευνάσουν τα εξίσου κομψά kitten heels, που δεν μπορούν παρά να μας συνεπαίρνουν για την effortless διάθεσή τους. Είτε πρόκειται για ένα slingback σχέδιο με έντονη μύτη, είτε για ένα ζευγάρι δετά πέδιλα σαν τα δικά μου, τα kitten heels έρχονται σαν από μηχανής Θεός, να στολίσουν με κομψότητα τις εμφανίσεις μας, από αυτές του γραφείου μέχρι και αυτές των looks μας στους φθινοπωρινούς γάμους της σεζόν (που είναι και πολλοί).

Τα kitten heels, λοιπόν, μέσα από το βολικό τακούνι τους και την ποικιλία στα σχέδια, έρχονται να καλύψουν τα γούστα όλων μας, από την πιο ορκισμένη μινιμαλίστρια μέχρι και την πιο εκκεντρική μαξιμαλίστρια. Άνετα, κομψά, διαχρονικά, φρέσκα και αναζωογονητικά, τα kitten heels έχουν το ελεύθερο να εισχωρήσουν στη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα μας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Την ίδια σκέψη φαίνεται να έχουν πάντως και οι fashionistas, οι οποίες κηρύττουν το άνετο αυτό τακούνι, το νέο It παπούτσι της σεζόν. Οι τρόποι που τα φοράνε δε, δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει να κάνουμε μια νέα και ουσιαστική αγορά που η φθινοπωρινή μας γκαρνταρόμπα, δεν θα μετανιώσει. Παρακάτω, μερικές επιλογές που πιστεύω ότι δεν θα μετανιώσεις κι εσύ.

Τα kitten heels που αξίζουν την προσοχή σου

Mules με φιόγκο
/SIMPLE-CARACTERS.GR

Mules με φιόγκο

Kurt Geiger
€175
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Καπιτονέ kitten heels
SQUARESHOP.GR

Καπιτονέ kitten heels

Ted Baker
165,00 € 82,49 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Slingback γόβες
ENVIESHOES.GR

Slingback γόβες

Envie
79,90 € 49,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ