3 απλές συνήθειες στο μπάνιο που πρέπει να αλλάξεις, για το καλό της επιδερμίδας σου
- 10 ΙΑΝ 2022
Με καραντίνα και χωρίς, ένα ζεστό μπάνιο το βράδυ αφού έχεις τελειώσει τις υποχρεώσεις σου (ή/ και το πρωί, πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου), είναι αυτό που μπορεί να σε αποφορτίσει, να σε χαλαρώσει, αλλά και να επηρεάσει την επιδερμίδα σου. Iδιαίτερα αν το συνδυάζεις με τον καθαρισμό του προσώπου σου.
Γιατί όμως, πρέπει να αλλάξεις αυτή την απλή κίνηση στο μπάνιο σου για να σ’ ευχαριστεί η επιδερμίδα σου; Ποιες «κακές» συνήθειες πρέπει να αλλάξεις; Στα εξηγώ όλα παρακάτω:
-Πλένεις το πρόσωπό σου καθώς κάνεις μπάνιο
Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το ζεστό νερό αφυδατώνει την επιδερμίδα τόσο του σώματός μας όσο και του προσώπου μας, μιας και επηρεάζει τον προστατευτικό φραγμό του δέρματος, δηλαδή υδρολιπιδικό φιλμ, απομακρύνοντας όλα τα φυσικά έλαια που συμβάλλουν στην ενυδάτωσή του.
Έτσι, το δέρμα εκτός από κοκκινίλες και ερεθισμούς, εμφανίζει ξηρότητα, προκειμένου να αναπληρώσει τα χαμένα επίπεδα υγρασίας προκαλώντας παράλληλα, παραγωγή ακόμη περισσότερου σμήγματος. Καλό θα ήταν λοιπόν, να αφιερώνεις μερικά λεπτά εκτός μπάνιου για να πλύνεις με τα κατάλληλα προϊόντα το πρόσωπό σου στη σωστή θερμοκρασία. Τώρα, αν λόγω πίεσης χρόνου θέλεις να πλένεις το πρόσωπό σου στο ντους, απλώς θυμήσου να ρυθμίζεις στο πιο κρύο- χλιαρό το νερό όταν πας να καθαρίσεις το πρόσωπό σου. Το δέρμα σου θα σε ευχαριστεί για αυτό.
-Το σαμπουάν και το condtioner
Γενικά θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και μέσα στο μπάνιο. Να προτιμάς συνθέσεις ήπιες που δεν φράζουν τους πόρους και δεν διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία του δέρματός σου. Κι αν δεν μπορείς να αποφύγεις να ρίχνεις νερό στο πρόσωπό σου ιδιαίτερα όταν λούζεσαι, καλό είναι μετά από το λούσιμο και την εφαρμογή σαμπουάν και conditioner, να σιγουρευτείς πως δεν έχουν μείνει κατάλοιπά τους στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής και γύρω από το μέτωπο.
-H διάρκεια δεν μετράει
Αν πιστεύεις πως όση περισσότερη ώρα κάνεις μπάνιο (και γενικότερα μουλιάζεις μέσα στο νερό) τόσο πιο καθαρή θα είσαι, κάνεις λάθος! Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μετατρέψεις το μπάνιο σου σε σάουνα, να σπαταλήσεις άπειρο νερό και να αφυδατώσεις την επιδερμίδα σου, όπως σου εξήγησα παραπάνω. Γι’ αυτό το λόγο, εκτός από τη θερμοκρασία του νερού, καλό θα ήταν να περιορίσεις το χρόνο που κάνεις μπάνιο, επομένως και το χρόνο που πέφτει το νερό/ καθαρίζεις το πρόσωπό σου μέσα στο ντους.