ΠΡΟΣΩΠΟ

Έχεις παλιές κρέμες; 5 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να τις πετάξεις

shutterstock

Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνουμε κάποια ξεκαθαρίσματα στο μπουντουάρ μας. Για να πλύνουμε, δηλαδή, τα πινέλα του μακιγιάζ μας , να τακτοποιήσουμε το μπουντουάρ ή να πετάξουμε τις κρέμες που έχουν λήξει.

Αυτή τη φορά κάνουμε focus στα προϊόντα περιποίησης και πιο συγκεκριμένα, στα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι οι κρέμες που έχεις στο μπουντουάρ σου (και ελπίζω να μην χρησιμοποιείς τακτικά) έχουν λήξει. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως, το πρώτο βήμα είναι τσεκάρεις την ίδια την συσκευασία του προϊόντος. Αναζήτησε το ειδικό σύμβολο (μια κρέμα με ανοιχτό καπάκι) με τον αριθμό που δείχνει πόση είναι η διάρκεια ζωής από τη στιγμή που θα ανοιχτεί για πρώτη φορά.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν οι φορές που α) δεν θυμάσαι πότε άνοιξες για πρώτη φορά μία από τις κρέμες σου προκειμένου να τις χρησιμοποιήσεις και β) οι κρέμες σου μπορεί να έχουν αλλοιωθεί χωρίς να έχει περάσει η προβλεπόμενη ημερομηνία (αυτό έχει να κάνει και με το χώρο που τις αποθηκεύεις). Τι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Πώς θα καταλάβεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα τις κρέμες σου; Παρακάτω συγκεντρώσαμε 5 σημάδια SOS που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τη σωστή απόφαση.

-Οσμή

Είναι το πρώτο και πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να τσεκάρεις. Άνοιξε την κρέμα σου και μύρισέ τη. Αν η μυρωδιά της έχει αλλάξει προς το χειρότερο, τότε ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις.

-Απόχρωση

Το ίδιο ισχύει και με την απόχρωσή της. Το πιο συνηθισμένο χαρακτηριστικό μίας αλλοιωμένης κρέμας είναι ότι αποκτά μία κίτρινη απόχρωση.-Υφή

Αν η άλλοτε λεπτόρρευστη κρέμα σου έχει αποκτήσει μία πιο συμπαγή σύνθεση, τότε είναι σημάδι αλλαγής.

-Διαχωρισμός συστατικών

Στην ίδια λογική, μπορεί να δεις τα συστατικά να είναι διαχωρισμένα μέσα στη συσκευασία.

-Ερεθισμός της επιδερμίδας

Καλό θα ήταν να μην φτάσεις σε αυτό το σημείο. Αν όμως, αγνόησες τα προηγούμενα σημάδια και ήδη εμφάνισες κάποιους ερεθισμούς στην επιδερμίδα σου, αυτό αρκεί α) για να σταματήσεις να τη χρησιμοποιείς αλλά και β) να απευθυνθείς σε ένα δερματολόγο σε περίπτωση που οι ερεθισμοί δεν υποχωρήσουν άμεσα.

Exit mobile version