BEAUTY

Η αισιοδοξία του μακιγιάζ

Όσες μακιγιάρονται πολύ είναι πιο ανασφαλείς. Όσες φοράνε κόκκινα κραγιόν θέλουν να τραβούν (μάλλον) την προσοχή. Όσες χρησιμοποιούν τόνους μεικάπ θέλουν να κρύψουν κάτι. Όσες πάλι προτιμούν τις πούδρες είναι πιο ανάλαφρα πλάσματα (γενικά).

 

Μελέτες, έρευνες και συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς αποκαλύπτουν διάφορες πτυχές της γυναικείας ματαιοδοξίας ή γυναικείας υπεροχής. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Και δεν ξέρω τι είναι αλήθεια ή τι όχι, αλλά ξέρω ότι αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι το πώς διαχειρίζεσαι τα χαρακτηριστικά σου. Τα αναδεικνύεις, τα καλύπτεις, ή απλώς τα αποδέχεσαι;

 

Ο τρόπος που μακιγιάρεσαι μπορεί να σημαίνει περισσότερα από το αποτέλεσμα που δημιουργείς. Το’χεις σκεφτεί; Το μακιγιάζ περιλαμβάνει κινήσεις και μια ιεροτελεστία που σε οδηγεί σ’ ένα αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα αυτό οδηγεί απ’ ό,τι φαίνεται σ’ ‘ένα ψυχολογικό προφίλ, που δείχνει να’χει τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Το μακιγιάζ σου μπορεί να πει πολλά για όσα αγαπάς, ή φοβάσαι. Ψυχολόγοι, ειδικοί και πολλοί τεχνίτες του χρώματος, αλλά και της ψυχής έχουν μοιραστεί πολλάκις ψυχολογικά τεστ, βασισμένα στον τρόπο που τονίζουμε τα μάτια ή τα χείλη μας. Κι όντως αν σκεφτείς πότε επιλέγεις κόκκινο κραγιόν, πότε περνάς τόνους μεικαπ από την επιδερμίδα σου, ή πώς υπογραμμίζεις τα φρύδια σου αποκαλύπτουν αρκετά για την ψυχοσύνθεσή σου.

Έχω φίλες που μου ‘χουν εκμυστηρευτεί ότι στα πρώτα ραντεβού δεν βάφουν καν τα χείλη τους, γιατί σκοπεύουν να επιτρέψουν σε εκείνον το πρώτο φιλί. Ξέρω κορίτσια που στα πρώτα τους σοβαρά meeting έχουν περίσσιο κόκκινο κραγιόν στα χείλη σε συνδυασμό με δύο στρώσεις από μάσκαρα, προκειμένου λένε να δείξουν ότι έχουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά”.

Κι είναι κι αυτό το υπέροχο μια φορά κι έναν καιρό της ιστορίας του μακιγιάζ, που κάτι υπογραμμίζει. Κάτι θέλει να μας πει. Οι γυναίκες σε κάθε εποχή ήθελαν να είναι όμορφες και να τραβούν τα βλέμματα πάνω τους. Στην αρχαία Ελλάδα τα φρύδια των γυναικών βάφονταν με φούμο για να δείξουν τη δυναμική του βλέμματος, ενώ στην αρχαία Αίγυπτο οι γυναίκες έδειχναν μια υπερβολή με το πορτοκαλί κραγιόν και το μπλε eyeliner, φορεμένα παράλληλα, ενώ στην Αγγλία, οι γυναίκες άπλωναν πούδρα σε όλο τους το πρόσωπο για να φαίνεται χλωμό και ξύριζαν τα φρύδια τους για να δείχνει μεγαλύτερο το μέτωπό τους, οπότε και πιο επιβλητική η παρουσία τους.

 

Το πιο ωραίο μακιγιάζ για μια γυναίκα είναι το πάθος. Αλλά είναι πιο εύκολο να αγοράσει κανείς καλλυντικά.

Yves Saint Laurent 

Ένα δίκιο το’χει ο Ιβ, καθώς το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος έκφρασης. Τα συναισθήματα κάπως εξωτερικεύονται μ’ αυτό. Και πιστεύω τελικά ότι λίγο χρώμα, πάντα μας κάνει πιο χαρούμενες.

π.ες: Για να τα λέμε κι όλα μεταξύ μας, μεταξύ άλλων, χαρούμενες μας κάνουν κι άλλα ωραία. Όπως αυτά τα προϊόντα μακιγιάζ, αλλά και τα νέα λουκ, που προσγειώνονται στον μπιουτόκοσμο για να αισιοδοξήσουμε.

 

A post shared by SHISEIDO (@shiseido) on

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

 

 

εις το επανιδείν