ΠΡΟΣΩΠΟ

Η τέχνη του baking τώρα και στο μακιγιάζ

Δε χρειάζεται να είσαι άσος στη κουζίνα για να τα καταφέρεις με τη τεχνική μακιγιάζ ''baking'' που έχει ξετρελάνει τα social media (δες το instagram του make up artist της Kim Kardashian, Mario Dedivanovic, αυτός ευθύνεται για το χαμό!).

Δεν πρόκειται για κάτι νέο σύμφωνα με τους make up artists αλλά για μια τεχνική που προϋπήρχε (εμμονή των drug queens εδώ και χρόνια) και ανήκει ουσιαστικά στην ευρύτερη κατηγορία του contouring. Εφαρμόζεις και αφαιρείς -ματ και όχι shimmer- προϊόντα με ένα τρόπο που προσφέρει τόσο κάλυψη όσο και διάρκεια στη συγκεκριμένη περιοχή που επιλέγεις.

 

Πώς το κάνεις λοιπόν; Αφού εφαρμόσεις το φον-ντε-τεν σε όλο το πρόσωπο όπως το Dream Satin Liquid της Maybelline, χρησιμοποιείς ένα κρεμώδες κονσίλερ όπως το Creamy Concealer της Bobbi Brown σε όλη τη ζώνη του Τ και κάτω από τα μάτια -ή και σε άλλες περιοχές- για να τη φωτίσεις (σε αυτό το σημείο να σου πω πως δεν λυπάσαι τη ποσότητα).

Το επόμενο βήμα είναι μια διάφανη πούδρα όπως η Dermablend Power της Vichy που δεν κλείνει τους πόρους χαρίζοντας άμεση ομοιομορφία. Την απλώνεις στις περιοχές που έβαλες το κονσίλερ πριν για να απορροφήσει όλη τη λιπαρότητα και να υπογραμμίσεις τη περιοχή.

Αφήνεις τα προϊόντα να ”κάτσουν” για λίγο στο πρόσωπο και μετά από 5 λεπτά με ένα πινέλο ρουζ αφαιρείς όλη την περίσσεια πούδρα και ”σβήνεις” τις άκρες έτσι ώστε το δέρμα σου να αποκτήσει ένα φυσικό, ματ τελείωμα. Εννοείται πως δεν ενδείκνυται για το καθημερινό μακιγιάζ σου αλλά είναι τέλειο για τις εξόδους του Σαββατοκύριακου ή για μια ξεχωριστή βραδιά που θες να βγάλεις αμέτρητες selfies.

Για σωστό ”μαγείρεμα”

Φον-ντε-τεν Dream Satin Liquid της Maybelline

 

Κρεμώδες κονσίλερ Creamy Concealer της Bobbi Brown

 

Πούδρα Dermablend Power της Vichy