Η νέα γενιά κομμωτών αποκτά επιτέλους τις επαγγελματικές ευκαιρίες που χρειάζεται
- 5 ΜΑΡ 2025
Τα μαλλιά δεν είναι απλώς μια λεπτομέρεια στην εμφάνισή μας. Είναι σύμβολο ταυτότητας, αυτοπεποίθησης και προσωπικής έκφρασης. Ακόμη περισσότερο, πέρα από το ατομικό στιλ αντανακλούν πολιτισμικά πρότυπα και κοινωνικές τάσεις. Σε αυτό το ταξίδι της ομορφιάς και της αυτοέκφρασης, οι κομμωτές παίζουν τον πιο καθοριστικό ρόλο. Λειτουργούν σαν καλλιτέχνες, ψυχολόγοι και σύμβουλοι, που διαμορφώνουν την εικόνα μας και ενισχύουν την αυτοεκτίμησή μας.
Το επάγγελμα του κομμωτή δεν είναι μόνο τέχνη, αλλά και τεχνική! Απαιτεί σωστή εκπαίδευση και πρόσβαση στις νέες πρακτικές, τις μεθόδους, τα εργαλεία και τις τάσεις της κομμωτικής. Εκτός από ταλέντο, έμπνευση και δημιουργία, για να εξελίσσεται ένας νέος κομμωτής ή μια νέα κομμώτρια στη δουλειά και για να χτίσει μια επιτυχημένη καριέρα είναι σημαντική η σωστή επαγγελματική καθοδήγηση και η υποστήριξη από τα πρώτα κιόλας βήματα της επαγγελματικής τους πορείας.
Μια συνεργασία-επένδυση στο μέλλον της κομμωτικής
Σε αυτό το πλαίσιο, η σύμπραξη του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τη L’Oréal Hellas έρχεται να ανοίξει νέους δρόμους, προσφέροντας στους νέους ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κομμωτική τα εφόδια για να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα στον κόσμο της ομορφιάς.
Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κομμωτές του Αύριο: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Δημιουργών» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία στήριξης. Αφορά την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την εξέλιξη των δεξιοτήτων νέων σπουδαστών στον κλάδο της κομμωτικής, μέσα από τον συνδυασμό τεχνικής γνώσης με σύγχρονες επιχειρηματικές και ψηφιακές δεξιότητες. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, διαδικτυακά και δια ζώσης σεμινάρια, πιστοποιήσεις τεχνικών δεξιοτήτων και ευκαιρίες πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.
Γιατί το πρόγραμμα «Κομμωτές του Αύριο: Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Δημιουργών» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία
Σύμφωνα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία για ανθρώπους που την έχουν περισσότερο ανάγκη: «Σκεφτείτε ένα νέο παιδί το οποίο διαμένει, αυτή τη στιγμή, σε ένα κέντρο παιδικής προστασίας και ψάχνει μία ευκαιρία για να διαγράψει τη δική ου ανεξάρτητη πορεία ή μια γυναίκα η οποία μπορεί να έχει διαμείνει σε ένα ξενώνα και ψάχνει και αυτή, μετά από τη δική της προσωπική περιπέτεια, μια ασφαλή επαγγελματική προοπτική. Μέσω του μνημονίου συνεργασίας, προσφέρουμε, έμπρακτα, τη δυνατότητα να δουλέψουν σε έναν χώρο ο οποίος έχει πολύ μεγάλη προοπτική. Μαζί με τη L’Oréal κάνουμε πραγματικότητα την ευκαιρία για πολλούς νέους και νέες, αφού εντός των επόμενων μηνών, θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια και θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης σε ένα τόσο ελπιδοφόρο και με προοπτική χώρο, αυτόν της κομμωτικής».
Για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων και η ανάπτυξη νέων προσόντων είναι αναγκαία για την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και την ένταξη στην επαγγελματική ζωή, διαμορφώνοντας μια πιο συμπεριληπτική και δίκαιη κοινωνία. Για την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ιωάννα Λυτρίβη, αυτό το μνημόνιο συνεργασίας είναι μια ευκαιρία «προκειμένου να στηρίξουμε τους νέους δημιουργούς, τους νέους ανθρώπους οι οποίοι φιλοδοξούν να επιτύχουν, να δημιουργήσουν και να κάνουν μία λαμπρή επαγγελματική πορεία στο χώρο της κομμωτικής».
Για την Country Managing Director της L’Oréal Hellas Alessandra Delfini, αυτή η συνεργασία αναδεικνύει τη δέσμευση της L’Oréal Hellas στην υποστήριξη της νέας γενιάς επαγγελματιών: «Αποτελεί μια συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης των υφιστάμενων προγραμμάτων με νέες δυνατότητες, οι οποίες θα προσφέρουν στους φιλόδοξους νέους του κλάδου τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Φυσικά, όλα θα κατευθύνονται από τους ειδικούς του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Oréal Hellas, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες και τις πιο καινοτόμες προοπτικές ανάπτυξης».
Τέλος, για τη Μαρία Κοράλη, Γενική Διευθύντρια του Κλάδου Επαγγελματικών Προϊόντων της L’Oréal Hellas, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης των δεξιοτήτων των νέων επαγγελματιών της κομμωτικής είναι «μια στοχευμένη επένδυση στις δυνατότητες της νέας γενιάς, προσφέροντάς τους μια ισχυρή και εμπεριστατωμένη βάση τεχνικών γνώσεων και επιχειρηματικών δεξιοτήτων, που θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σημερινού επαγγελματικού περιβάλλοντος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».