ΔΕΡΜΑ

Μεσοθεραπεία: Τι είναι και γιατί πρέπει να κάνεις

Μετά το botox στη ζωή μας μπήκε η λέξη ''μεσοθεραπεία'' την οποία πλέον ακούς συνεχώς αλλά και την αναζητάς. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε τι που γίνεται trend, οι απόψεις περί του θέματος είναι πολλές και στο τέλος δημιουργείται μία σύγχυση σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Μετά το botox στη ζωή μας μπήκε η λέξη ''μεσοθεραπεία'' την οποία πλέον ακούς συνεχώς αλλά και την αναζητάς. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε τι που γίνεται trend, οι απόψεις περί του θέματος είναι πολλές και στο τέλος δημιουργείται μία σύγχυση σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα.

Τελευταία, ακούω συχνά γύρω μου γυναίκες όλων των ηλικιών να ζητάνε πληροφορίες σχετικά με τη μεσοθεραπεία. Κι επειδή όπως συμβαίνει με όλα τα νέα μέσα που υπόσχονται νεότητα, λάψη και σφριγηλότητα, έτσι και με την συγκεκριμένη θεραπεία οι πληροφόρηση δεν είναι πάντα η σωστή. Γι’ αυτό ζήτησα από τον Νίκο Δημήτρουλα, επιστημονικό συνεργάτη Facemed για να δώσει απαντήσεις σε όλες τις απορίες και πρωτίστως να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η μεσοθεραπεία.

Η θεραπεία αυτή έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Αυτό που καταφέρνουμε είναι μέσω μικροσκοπικού τραυματισμού να ενεργοποιήσουμε τον οργανισμό να παράξει κολλαγόνο και ινώδη ιστό, τα οποία αποτελούν δομικά και στηρικτικά στοιχεία του δέρματος. Πρόκειται για μια θεραπεία που προσφέρει υγεία στο δέρμα και μια επιδερμίδα πιο καθαρή, που στηρίζεται καλύτερα και δείχνει πιο σφριγηλή, λαμπερή και ενυδατωμένη. Επίσης, με το να είμαστε πιο επίμονοι κατά την εφαρμογή στις περιοχές με  λεπτές γραμμές και ρυτίδες καταφέρνουμε σταδιακά με τις επαναλήψεις να βελτιώσουμε την όψη τους και να πάρουμε συνολικά ένα πολύ πιο φρέσκο πρόσωπο, το στόχο μας δηλαδή”, εξηγεί ο κος. Δημήτρουλας.

  Νίκος Δημήτρουλας, Επιστημονικός Συνεργάτης Facemed.

Η απορία που μένει όμως έχει να κάνει με τα σημεία που εφαρμόζεται και ποιο κοινό αφορά. Συστήνεται σε όλες τις ηλικίες και ποιες ανάγκες καλύπτει;

Η μεσοθεραπεία, λοιπόν, όπως αναφέρει ο κος Δημήτρουλας εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στην περιοχή των χεριών. Αυτό είναι και ένας ακόμα λόγος που κάνει την τόσο ξεχωριστή μιας και υπάρχουν πολλές θεραπείες για την περιοχή του προσώπου. Λίγες όμως είναι αυτές που καλύπτουν το λαιμό και το ντεκολτέ, σημεία που εμφανίζουν συχνά πρόβλημα. Αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και η συνήθης ηλικία που ξεκινά κανείς είναι τα 30 έτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς οι ανάγκες του κάθε δέρματος, ο τρόπος ζωής, η έκθεση στον ήλιο και φυσικά το κάπνισμα. Επομένως, η ηλικία είναι σχετική και έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά. ”Θα μπορούσαμε να πούμε πως η μεσοθεραπεία μας αφορά όλους, το πότε θα ξεκινήσετε καθώς και τη συχνότητα που θα ακολουθήσετε θα το καθορίσουν οι ανάγκες του δικού σας δέρματος και η συζήτηση με τον γιατρό σας” υπογραμμίζει ο κος Δημήτρουλας.

Η μεσοθεραπεία ως μέθοδος

Ποια όμως είναι η μέθοδος αυτής της θεραπείας; Ποια τα μέσα και τα υλικά και ποια η όλη διαδικασία που ακολουθείται. Ο γιατρός εξηγεί την πιο γνωστή μέθοδο καθώς και παραλλαγή αυτής με απλά και κατανοητά λόγια: ”Πραγματοποιούμε πολλαπλούς νηγμούς (τριπήματα δηλαδή) με μια πολύ λεπτή βελόνα, διοχετεύοντας στην περιοχή βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, μια ιδιαίτερα υδρόφιλη ουσία που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας”.

Συχνότητα θεραπείας και αποτελέσματα

Αν κάνεις την αρχή, κάθε πότε χρειάζεται να επαναλάβεις και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; Σύμφωνα με τον κο Δημήτρουλα, ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρεις αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 έως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 έως 4 μήνες. Ωστόσο, η συχνότητα εξαρτάται από την τις ανάγκες του καθένα ξεχωριστά. Για παράδειγμα, ένας άντρας ή μια γυναίκα 35 χρονών καλύπτεται με 3 έως 4 μεσοθεραπείες το χρόνο, ενώ μια γυναίκα 55 ετών θα μπορούσε να χρειάζεται έως και 6 θεραπείες το χρόνο.

 

Όσο για τα αποτελέσματα και τη διάρκειά τους; ”Η μεσοθεραπεία δεν κρατάει καθόλου ή κρατάει για πάντα. Είναι σαν να βλέπετε το ποτήρι μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αυτό που κερδίζετε με κάθε εφαρμογή είναι περισσότερη ενυδάτωση και σύσφιξη. Κάθε μέρα που περνάει όμως, χάνετε κάτι και από τα δύο. Σε αυτή τη μάχη, όταν έχετε σαν όπλο σας την μεσοθεραπεία, στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, εσείς και το δέρμα σας.”, απαντά ο κος Δημήτρουλας.

Μικρές ερωτήσεις κι απορίες

Ο πόνος είναι συχνά ο φόβος των περισσότερων γυναικών που σκέφτονται να προσωρήσουν σε αντίστοιχες θεραπείες. Τι ισχύει με τη μεσοθεραπεία; Πονάει κατά την εφαρμογή ή μετά; Η απάντηση του ειδικού είναι ότι ο πόνος είναι ελάχιστος και μάλλον ανεκτός και εξηγεί ότι ”πριν την θεραπεία γίνεται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας λιδοκαίνης/ πριλοκαίνης στις υπό αγωγή περιοχές για τουλάχιστον 40 λεπτά. Έτσι καταφέρνουμε μείωση των ενοχλημάτων κατα ένα 80% ενω το υπόλοιπο 20% είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσετε για να διατηρήσετε υγιές το δέρμα σας.”

Μία φοβία που συνοδεύει τις αισθητικές θεραπείες προσώπου είναι η αλλοίωση των χαρακτηριστικών, η οποία έχει προκύψει από το botox. Αυτό όμως δεν ισχύει με την εν λόγω θεραπεία, αφού όπως μας εξηγεί ο κος Δημήτρουλας δεν πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που μπορεί να αλλάξει τα χαρακτηριστικά ή τις εκφράσεις.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Μετά από όλες αυτές τις πληροφορίες δεν έχεις παρά να κάνεις μία επίσκεψη από το Facemed για να συζητήσεις τυχόν απορίες που ακόμα έχεις σχετικά με τη μεσοθεραπεία. Αν όμως έχεις πειστεί, το ladylike.gr και το Facemed, κάνουν δώρο σε 2 τυχερές από μια μεσοθεραπεία. Συμπλήρωσε τη φόρμα παρακάτω και χάρισε στο πρόσωπό σου ένα πολύτιμο δώρο λάμψης κι ενυδάτωσης.

Exit mobile version