ΝΥΧΙΑ

Πώς θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ, σύμφωνα με τη nail expert

#Μένουμεσπίτι και  #Δουλεύουμεσπίτι (όσες μπορούμε τουλάχιστον) και αν μη τι άλλο αυτό, είναι χρέος για να προστατεύσεις όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους συμπολίτες σου. Εκτός όλων των άλλων, αυτή είναι η καταλληλότερη ώρα να ανακαλύψεις πως μπορείς να κάνεις πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που φανταζόσουν, όπως για παράδειγμα, το να αφαιρέσεις μόνη σου το ημιμόνιμο μανικιούρ στα νύχια σου, σε περίπτωση που δεν πρόλαβες να κλείσεις ραντεβού για να το ανανεώσεις.

 

 

Και επειδή η αφαίρεση του ημιμόνιμου αν δε γίνει σωστά, μπορεί να προκαλέσει παραπάνω φθορά στα νύχια σου, εμείς απευθυνθήκαμε στη nail expert, Τζωρτζίνα Χατζημπούγια, ιδιοκτήτρια του Pinelo Nail Bar στη Γλυφάδα προκειμένου να μας δώσει τα σωτήρια tips.

«Το #μένουμεσπιτι είναι μία καλή ευκαιρία να κάνουμε όλες ένα διάλειμμα απ’το ημιμόνιμο μανικιούρ» μας λέει η Τζωρτζίνα και συνεχίζει: «Η διαδικασία της αφαίρεσης στην ουσία γίνεται σταδιακά, κάνοντας ένα χέρι κάθε φορά. Η συνολική διαδικασία κρατάει από 30 μέχρι 45 λεπτά. Ανάλογα βέβαια με το κατά πόσο μία γυναίκα είναι εξοικειωμένη να το κάνει ή με εταιρία που της έχει γίνει το ημιμόνιμο (ακόμη και με τη μέθοδο που έχει δουλευτεί στα χέρια της πχ πολλές στρώσεις) ποικίλει και ο χρόνος αφαίρεσης».

Τα βήματα για να αφαιρέσεις σωστά το ημιμόνιμο μανικιούρ μόνη σου:

Με μία λίμα λιμάρουμε τη γυαλιστερή επιφάνεια του νυχιού προκειμένου να βγάλουμε το top, μέχρι να γίνει ματ. Στην ουσία, δηλαδή, μέχρι να δούμε το χρώμα γίνεται θολό. Προσοχή, το χρώμα δεν χρειάζεται να φύγει τελείως για αυτό δεν χρειάζεται να το «ξύνουμε», μιας και κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει επιπλέον φθορά στα νύχια μας. Βγάζοντας το top coat- που στην πραγματικότητα είναι αυτό που προστατεύει τα νύχια- το ασετόν θα εισχωρήσει καλύτερα βοηθώντας στην πιο εύκολη και καλύτερη αφαίρεση του ημιμόνιμου.

Κόβουμε μικρά κομμάτια από βαμβάκι και τα ποτίζουμε καλά με καθαρό ασετόν (από το φαρμακείο) και τα βάζουμε πάνω σε κάθε νύχι. Καλό θα είναι να έχουμε ένα μικρό κομμάτι από βαμβάκι πολύ καλά εμποτισμένο με καθαρό ασετόν (με 99% ακετόνη) και όχι με ασετόν με λάδι.

Κόβουμε 10 μικρά κομματάκια αλουμινόχαρτο

Τυλίγουμε κάθε δάχτυλο με ένα μικρό κομμάτι από αλουμινόχαρτο σφίγγοντας το καλά για να μην παίρνει αέρα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται θερμότητα που βοηθά στην αφαίρεση του ημιμόνιμου. Προσέχουμε να μην μετακινηθεί το βαμβάκι μέσα στο αλουμινόχαρτο αλλά και να είναι όλο πάνω στη βάση του νυχιού.

Περιμένουμε για περίπου δέκα λεπτά. Αν δούμε ξετυλίγοντας το πρώτο νύχια δούμε ότι το χρώμα δεν αφαιρείται εύκολα, μπορούμε να περιμένουμε ακόμη ακόμη πέντε λεπτά. Κι αυτό γιατί από εταιρία σε εταιρία διαφέρει ο χρόνος της αφαίρεσης.

Ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο από ένα ένα δάχτυλο. Ανάλογα με την εταιρία, θα δεις το βερνίκι να έχει υποχωρήσει.

Με τη λίμα ή αν έχουμε ένα ξυλάκι λιμάρουμε-σπρώχνουμε (από τη «ρίζα» των νυχιών ως τα άκρα) και αφαιρούμε τα υπολείμματα από το χρώμα. Προσοχή: Κάνουμε πολύ απαλές κινήσεις για να μην βλάψουμε την επιφάνεια του νυχιού. Απλά θέλουμε να αφαιρέσουμε το χρώμα.

Αν έχουμε buffer τελειοποιούμε το καθάρισμα της επιφάνειας του νυχιού. Όλες με απαλές κινήσεις. Αφαιρούμε όπου υπάρχει χρώμα. Ακόμη και τοπικά.

Ενυδατώνουμε με αμυγδαλέλαιο ή με κάποιο ειδικό λαδάκι τα επωνύχια και αυτό γιατί το ασετόν αφυδατώνει το δέρμα γύρω από τα νύχια μας.

Μην ξεχνάς επίσης:

Αυτή είναι μια ευκαιρία να κόψεις παράλληλα τα νύχια σου και να τους δώσεις ένα σχήμα με τη λίμα. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσεις το ελεύθερο άκρο που είναι ταλαιπωρημένο ούτως ή άλλως από την αφαίρεση.

Τέλος, αυτό που δεν πρέπει να κάνεις σε καμία περίπτωση είναι να τραβήξεις τα νύχια σου με το χέρι ή να τα δαγκώνεις. Επίσης, αν δεν έχεις ασετόν καλύτερα να αφαιρέσεις τα νύχια σου με τη λίμα.

Pinelo Nail Bar