BEAUTY

Τα 5 πιο χαζά πράγματα που κάνουμε στο Facebook

Μπορεί ο καθένας να γράψει από ένα κείμενο για το ποια θεωρεί πως είναι τα πιο γελοία- χαζά ποστ ή σχόλια στο Facebook. Εμείς, είπαμε να κάνουμε την αρχή. Καθίσαμε, λοιπόν, με την φίλη μου την Μαριέτα, τον 15Αυγουστό (αχ τι ωραία περνάμε τέτοιες μέρες στα γραφεία...) και βρήκαμε τις συνηθέστερες "χαζές" συνήθειες μας, στο διάσημο κοινωνικό δίκτυο.

Κάποιες τα κάναμε μικρότερες, άλλες τα κάνουμε ακόμη και μερικές (MHΠΩΣ ΕΣΥ;) θα σταματήσουν από σήμερα (θέλουμε να πιστεύουμε) να τα κάνουν.

Πoια;

Τα σχόλια κάτω από μια φωτογραφία προφίλ

Μπορεί να είναι δίπλα της και να της κάνουν σχόλιο ” αγάπη μου πόσο όμορφή είσαι”, ”τι κορμάρα είσαι εσύ μωρό μου”, ”αγαπώ σε φιλούθκια” (σ’ αγαπάω φιλάκια αλά κυπριακά).

Εγώ το κάνω ακόμη, το παραδέχομαι, ντροπή μου. Ντροπή γιατί αν επικαλεστούμε την λογική, είναι ότι πιο χαζό να κάνουμε σχόλιο πχ.  ”πω πω τι μωρό είσαι εσύ” κάτω από τη φωτογραφία, ενώ πριν έχουμε δει την φωτογραφία αυτή, από 20 φορές πριν την ανεβάσει, για να επιβεβαιώσουμε αν είναι όντως καλή και αν θα πάρει πολλά likes.

Το like στον εαυτό τους

Είναι κάτι που δεν θα καταλάβω ποτέ. Τόσο πολύ τους αρέσει η φωτογραφία ΤΟΥΣ; Που πρέπει να κάνουν και οι ίδιοι like;

 

Αγαπητέ όποιος κι αν είσαι εσύ που το κάνεις αυτό, μόνο που την ποστάρεις στο Facebook φαίνεται πως σου αρέσει, γι’ αυτό τον λόγο την ανέβασες. Με πιάνεις;

Να στέλνεις μηνύματα στον εαυτό σου για να κρατάς σημειώσεις το καταλαβαίνω -είναι ότι πιο βολικό παιδιά- ( εκτός κι αν όντως μιλάς μόνη σου) αλλά τα selfie likes δεν μπορώ να τα δεχτώ. Είμαι ανεκτική αλλά όχι τόσο.

Χρόνια πολλά, να’ σαι καλά, χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα α α α α …

Δεν χρειάζεται να ευχόμαστε σε όλους μας τους φίλους στο facebook, νομίζω είναι περιττό. Τώρα αν θέλουμε να πλησιάσουμε κάποιον και είναι ο τρόπος μας (που δεν πιάνει) να το καταλάβω, αλλά δεν νομίζω 100 άτομα να θέλουν να φλερτάρουν ποστάροντας ευχές στον τοίχο μας. Και δεύτερον δεν δείχνουμε καλό πρόσωπο στην Γιώτα που έχει δυο χρόνια να την δούμε, ποστάροντας απλά ένα χρόνια πολλά. 

Τα τεστ τύπου ”πότε θα πεθάνεις”

Πες μου αν υπάρχει ένας λόγος που γίνεται αυτό το κουλό πράγμα. Πες μου εσύ που χαλάς λεπτά από τη ζωή σου να τα κάνεις αυτά τα τεστ: Πιστεύεις όντως ότι θα σου πουν πότε θα πεθάνεις ή τι θα ανακαλύψεις όντως τι θα γράφει η ταφόπλακα σου ή πως θα μάθεις πότε θα παντρευτείς;

Δεν λέω ας το κάνουμε για την πλάκα, άλλωστε το εμείς πρώτες έχουμε κάνει quiz για το τι ψάρι είσαι στο Ladylike. Aλλά μην το ποστάρεις κιόλας. Δεν μιλάω γι’ αυτούς που το κάνουν για τον χαβαλέ αλλά για τους άλλους που το εννοούν, το πιστεύουν και το διαφημίζουν. Το μήνυμα λοιπόν σε σένα που ανήκεις στους τελευταίους: Θέλω να συγκρατηθείς, να καθίσεις σε μια καρέκλα και να μην πανικοβληθείς με αυτό που θα σου πω- Δεν είναι αληθινά αυτά τα τεστ.

 

Η κειμενάρα δίπλα από την προφίλ και τα tag σε φίλους

Υπάρχουν δύο είδη κειμένων:

– Το ένα είδος είναι το κείμενου δίπλα από την προφιλ φωτό είναι το κείμενο ευχαριστιών που γράφεις προς τις φίλες σου( χωρίς κάποιο λόγο). ”Ευχαριστώ την Μαρία, την αγαπώ, θα είμαι πάντα δίπλα της”.Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό γίνεται – σε φωτογραφία που απεικονίζεσαι εσύ, μόνη σου, ούτε η Φανή, ούτε η Μαρία, ούτε η Δήμητρα.

– Το άλλο είδος, είναι τον quote- μυθιστόρημα, δίπλα από την φωτογραφία. Το τραγούδι, το δέχομαι, είναι ωραία φάση αν δεν είναι ” πάρε με, ταξιδεψέ με..” αλλά το ”μην με κρίνεις για να μην κριθείς” πραγματικά υπάρχει κάποιος που το βρίσκει νορμάλ;

Τα hashtags στο Facebook

Το κάνω και εγώ και οι υπόλοιποι 999 φίλοι μου στο Facebook αλλά ας το παραδεχτούμε, είναι λίγο γελοίο.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί στο Facebook είναι ιδιωτικοί και δεν μπορείς να δεις και πολλά πράγματα. Αν για παράδειγμα πατήσει κάποιος άσχετος με εμένα #summer15 δεν θα του εμφανιστούν οι φωτογραφίες μου με hastag summer15, παρά μόνο σε κάποιον που έχω φίλο μου, που και χωρίς το hashtag θα την έβλεπε. Δεν είναι Instagram. Eκεί  αν κάνεις κλικ  στο summer15 θα δεις δισεκατομμύρια φωτογραφίες απ’ όλο το κόσμο, για να μπορείς να χαζέψεις. Δεν είναι η ίδια η λειτουργία Facebook και instagram γι’ αυτό και είναι δυο διαφορετικές εφαρμογές.

Μόδα είναι κι αυτό, θα περάσει και θα έρθουν χειρότερα.

Υ.Γ : Τα περισσότερα τα έχω κάνει κι εγώ απορώ αλλά αισθάνομαι τύψεις.

Exit mobile version