BEAUTY TIPS

Τα καθημερινά λάθη που καταστρέφουν τις βλεφαρίδες σου

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Και από τα λάθη μας μαθαίνουμε, πόσο μάλλον όταν αυτά αφορούν την υγεία των βλεφαρίδων και γενικότερα των ματιών μας. Γι αυτό το λόγο, συγκεντρώσαμε και σου απαριθμούμε 4 σημαντικά καθημερινά λάθη που πρέπει να αποφύγεις/να διορθώσεις.

Λάθος #1

Κοιμάσαι βαμμένη

Ο κανόνας που ισχύει για την επιδερμίδα μας, ισχύει και για τις βλεφαρίδες μας για τον αντίστοιχο, προφανή λόγο. Γιατί τις ίδιες πιθανότητες που έχεις να κοιμηθείς βαμμένη και να ξυπνήσεις με σπυράκια στην επιδερμίδα σου, τις ίδιες έχεις και στις περίπτωση που πέσεις στο κρεβάτι χωρίς να αφαιρέσεις τη μάσκαρα από τα μάτια σου και ξυπνήσεις με κάποιες βλεφαρίδες λιγότερες. Κι αυτό γιατί η  μάσκαρα κάνει τις βλεφαρίδες σου άκαμπτες και απίστευτα επιρρεπείς στο να «σπάνε», πράγμα που σίγουρα δεν θα ήθελες σε καμία περίπτωση.

Λάθος #2

Χρησιμοποιείς το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων αφού απλώσεις τη μάσκαρα

Λέμε ΝΑΙ στο ψαλιδάκι που κάνει τις βλεφαρίδες να δείχνουν τρεις φορές πιο μακριές και ένα μεγάλο ΟΧΙ στη χρήση του μετά τη μάσκαρα. Σε γενικές γραμμές, η σωστή σειρά περιλαμβάνει τα εξής βήματα: Εφαρμόζεις το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων κοντά στη βάση τους (αλλά όχι στις ρίζες τους) και αφού πιέζεις για μερικά δευτερόλεπτα το μετακινείς στο κέντρο τους, κάνοντας το ίδιο. Στο τέλος περνάς μία-δύο στρώσεις με τη μάσκαρα και είσαι έτοιμη.

Λάθος #3

Μοιράζεσαι τη μάσκαρά σου

«Sharing is Caring» ΑΛΛΑ κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην περίπτωση των καλλυντικών. Και δεν εννοώ φυσικά να μη χαρίζεις ή να μη δίνες ως δώρο καλλυντικά που δεν άνοιξες ποτέ. Μιλάω για όλες αυτές τις φορές που δανείστηκες/ δάνεισες/ χάρισες/ πήρες κρυφά μία μάσκαρα που δεν ήταν δική σου αλλά της κολλητής/ αδερφής/ ξαδέρφης/ φίλης της κολλητής σου κλπ. Κι όπως καταλαβαίνεις, μία τέτοια κίνηση, εκτός από ιατρικά προβλήματα όπως ερεθισμοί, φλεγμονές, επιπεφυκίτιδες, μπορεί να κλονίσει την υγεία των βλεφαρίδων σου.

Λάθος #4

Δεν ξέρεις από πότε έχεις αυτή τη μάσκαρα

Και σε αυτό το σημείο σου θέτω το πιο κρίσιμο ερώτημα. Από πότε έχεις αυτή τη μάσκαρα που χρησιμοποιείς; Αν η μνήμη σου δε σε βοηθά ή αναρωτιέσαι ακόμη καλό θα ήταν να βάλεις στην επόμενη wishlist σου και μία μάσκαρα. Γιατί δεν πρέπει να αγνοείς πως και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις την αντίστοιχη ένδειξη με τους μήνες στη συσκευασία της μάσκαρα (συνήθως έχουν διάρκεια ζωής 2-3 μήνες) και να κρατάς τις σημειώσεις σου, προκειμένου να αποφύγεις τυχόν αλλεργίες ή προβλήματα με την υγεία των ματιών σου γενικότερα.

Exit mobile version