ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

Υπάρχει σωστή ώρα να καθαρίζεις το πρόσωπό σου το βράδυ και δεν είναι πριν κοιμηθείς

Μπορεί να βρήκες τα ιδανικότερα προϊόντα για να καθαρίζεις για το πρόσωπό σου, μπορεί να έχεις κάνει καθημερινό βιώμά σου πλέον τον κανόνα του ντεμακιγιάζ, μπορεί να έχεις διορθώσει τα όποια λάθη στον καθαρισμό του προσώπου σου, μπορεί να ακολουθείς το δικό σου τρόπο και τη δική σου μέθοδο, όμως, τo ερώτημα που θα σου θέσω είναι απλό: Πότε τα κάνεις όλα αυτά; τι ώρα; Την απάντησή σου, τη μαντεύω. Λίγο πριν κοιμηθείς. Σωστά;

Κι όμως, η ώρα, φίλτατη, – aka το timing- παίζει και αυτό τον ρόλο του. Γιατί, άλλο είναι να καθαρίζεις  το πρόσωπό σου 2 ώρα το βράδυ και άλλο στις 8. Όχι εμείς, οι έρευνες.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Και για αρχή, έχω σηκωθεί και σε χειροκροτώ που καθαρίζεις το πρόσωπό σου και δεν κοιμάσαι με όλο το μακιγιάζ πάνω στην επιδερμίδα σου. Σου αξίζουν συγχαρητήρια και μπράβο σου!

 

Πάμε ένα βήμα παρακάτω;

Όπως πολύ σωστά θα ξέρεις και έχουμε ξαναπει, η περιποίηση της επιδερμίδας μας συνδέεται άμεσα και με το εσωτερικό χρονοβιολογικό ρολόι του οργανισμού μας (aka καθημερινός κιρκάδιος ρυθμός). Εμείς κοιμόμαστε και η επιδερμίδα μας δουλεύει και μάλιστα σκληρά προκειμένου να επανορθώσει όλες τις «βλάβες» που έχουν υποστεί τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αμυνθεί απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. Κάπως έτσι, η σωστή λειτουργία αλλά και η νεανικότητά της καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον κιρκαδικό ρυθμό των κυττάρων της. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, γύρω στις 9 το βράδυ, η μελατονίνη, η ορμόνη με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και την υπεριώδη ακτινοβολία εκκρίνεται με αποτέλεσμα να κάνει πιο δεκτική την επιδερμίδα μας στα δραστικά συστατικά της κρέμας/ μάσκας/ ορού που φοράς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πρώτον, πως αυτή την ώρα η επιδερμίδα σου καλό θα ήταν να είναι καθαρή από όλα τα ίχνη μακιγιάζ, προκειμένου τα προϊόντα περιποίησης να δράσουν στο μέγιστο βαθμό και να επανορθωθούν οι όποιες φθορές και τα σημάδια γήρανσης και δεύτερον, θα πρέπει να καθαρίζεις νωρίτερα το πρόσωπό σου – πολύ νωρίτερα απ ό,τι πέφτεις για ύπνο συνήθως, υποθέτω- προκειμένου αυτή την ώρα να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της skincare ρουτίνας σου. Φυσικά, αν κοιμάσαι στις 8-9 τίποτε δε χρειάζεται ν’ αλλάξεις τίποτα.

Πώς μεταφράζεται όλο αυτό, στην καθημερινή σου ρουτίνα; Γυρνάς από τη δουλειά, ξεβάφεσαι και συνεχίζεις το πρόγραμμά σου με no-makeup look.

Επ πού πας; εσύ πήρες μέρος στην έρευνα του Ladylike;

Exit mobile version