FOOD FACTORY

Ασιατική σούπα με κάρυ και γλυκοπατάτα για να αντέξεις την κακοκαιρία «Λέανδρος»

Οι χαμηλές θερμοκρασίες επιτάσσουν ζεστές σούπες. Η σημερινή μας συνταγή είναι ασιατική σούπα με κάρυ, γλυκοπατάτα και γάλα καρύδας.

Υλικά

2 γλυκοπατάτες (καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κυβάκια)
1 μεγάλο κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο)
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
40 γρ. τριμμένο τζίντζερ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. πολτό τομάτας
2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (red curry paste)
500 ml. νερό
250 ml. γάλα καρύδας

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα βάλουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε το μείγμα στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Tip: Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποια λαχανικά κομμένα σε μικρά κυβάκια (καρότο, πατάτα, χρωματιστές πιπεριές). Σε αυτήν την περίπτωση, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το γάλα καρύδας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.