DIY Με τη Νίκη: Πώς θα κάνεις αγνώριστο τον παλιό μπουφέ της γιαγιάς σου
- 16 ΝΟΕ 2022
Θα ήθελα να σου πω ότι φταίνε οι μυρωδιές που βγαίνουν από τα χρώματα, για το κέφι, το μπρίο και την κακοποίηση της μουσικής που θα δεις στο βίντεο του make over ενός μπουφέ.
Δεν θέλω όμως, να σου λέω ψέματα.
Για όλα φταίει μια φωτογραφία.
Η φίλη Κορίνα ήθελε να φτιάξουμε έναν μπουφέ που βρήκε πεταμένο. Για να καταλάβω τι είχα να διαχειριστώ και άρα τι έπρεπε να έχω μαζί μου, της ζήτησα να μου στείλει ντοκουμέντα. Δηλαδή, φωτογραφίες.
Μου έστειλε την πρόσοψη. Όχι την κάτοψη. Φτάνω που λες, στο σπίτι της Κορίνας και διαπιστώνω πως στο πάνω μέρος υπήρχε κολλημένη μια φλούδα από καπλαμά, η οποία είχε σπάσει σε κάποια σημεία. Αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να την αφαιρέσω. Δεν είχα μαζί μου σπάτουλα. Είχε η Κορίνα. Στο πρώτο πεντάλεπτο κατάφερα να τραυματιστώ στο ίδιο σημείο (μεταξύ αντίχειρα και δείκτη), τρεις φορές.
Πώς θα κάνεις αγνώριστο τον παλιό μπουφέ της γιαγιάς σου
Μετά την «ανάσυρση» όσων γνώσεων έχω επί της γαλλικής γλώσσας από το «τερματικό» μου, ένιωσα σαν τον Κύρο Γρανάζη (και όχι τον Waldo, του οποίου την μπλούζα επέλεξα για την περίσταση): άναψε «λαμπάκι» και ζήτησα ένα σεσουάρ. Βλέπεις φίλη μου, ότι κολλάει, ξεκολλάει εφόσον ενεργοποιήσεις ξανά την κόλλα με θερμότητα. (αυτό ισχύει και με αυτοκόλλητα που δεν θες να βλέπεις πια)
Όταν τελείωσε η αφαίρεση, ανακάλυψα την ύπαρξη ενός «μπαλώματος» (είχε τοποθετηθεί ένα ορθογώνιο λεπτό κομμάτι, για να καλυφθεί -μάλλον- μια τρύπα). Επειδή δεν ήξερα τι θα βρω από κάτω, δεν το πείραξα. Έτσι κι αλλιώς η Κορίνα μου είπε πως θα βάλει τζάμι στην επιφάνεια. Οπότε, προχώρησα στο παρασύνθημα.
Μέσα στον μπουφέ υπήρχαν διάφορες άγνωστες ουσίες, που δεν ένιωσα την ανάγκη να «ταυτοποιήσω». Τις εξαφάνισα με καθαριστή ατμού (την τρίτη μεγαλύτερη ανακάλυψη της ανθρωπότητας, μετά τις σκούπες ρομπότ και το air fryer). Κατ’ αυτόν τον τρόπο καθάρισα όλο το έπιπλο. Το σκούπισα, αφαίρεσα τα πόμολα και άρχισα τα γνωστά.
Ξέρεις τώρα -αν δεν έχεις δει τα προηγούμενα βίντεο, εσύ χάνεις.
Έτριψα, καθάρισα και ξαναέτριψα για αρκετές φορές. Πέρασα τη βαφή. Ξαναέτριψα, ξανακαθάρισα. Πέρασα το δεύτερο χέρι. Για λεπτομέρειες, δες το βίντεο. Έβαλα τα νέα πόμολα.
Και voila.
Θυμίζω πως το χρώμα «κάθεται» ουσιαστικά, μετά το πέρας επταημέρου. Τότε μπορείς να στολίσεις με ό,τι θες, χωρίς να ‘χεις άγχη πως θα πρέπει να ξαναβάψεις το έπιπλο.
Επίσης, όταν τρίβεις με γυαλόχαρτο αν δεν σου κάνει κόπο, φόρεσε μια μάσκα και όταν βάφεις, βάλε γάντια. Για να προφυλάξεις την υγεία και το δέρμα σου το λέω.